Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-01-2022
Menu
Kalender
Januar 2022
MaTiOnToFr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Donse Dam - Slut med 0-ture
Indsendt af:Af Joel Rasmussen
Dato:21-11-2005

Store Dam også kaldet Donse Dam er dannet ved en opstemning af Donse Å - oprindeligt for at skaffe drivkraft til en krudtmølle. Nu er kun slusen tilbage. Da den er så lavvandet, er der fremragende gydepladser for gedder. Også fødegrundlaget er i top, da der er en god bestand af aborrer, skaller og kæmpesuder. Så hvad med et medesats?

De sidste par år har jeg med stor fornøjelse fisket på "Donsen" i begyndelsen af maj.

For en passioneret geddefisker som mig er det en udsøgt fornøjelse, da dammen endnu ikke har givet mig en nul tur ! Sidste år ved denne tid oplevede jeg min til dato bedste tur. Det startede ikke godt, da min kammerat ringede og fortalte, at han var gået ligeså død som sin bil.

Men ud ville jeg, så med oppakningen på cykel tog jeg toget til Hillerød og så "kun" 10 km gennem skoven, mens solen steg op. Et syn som skal opleves!

Jeg har en gylden regel for geddefiskeri: Man må ofre sig for at få en god fangst. Dvs. at man skal fiske mellem åkander og siv eller så tæt på som muligt. Den regel vil jeg tilskrive, at jeg mistede en rigtig god gedde efter få minutters fiskeri. Jeg flyttede nu ind åkanderne og fangede hurtig et par 1-2 kilos gedder, som var rigtig sjove på let grej.

Det var vist min dag, så jeg besluttede mig for at satse på nogle nye steder. Jeg endte i en tilsyneladende død vig. En lidt forhastet konklusion da et par kast ind i bunden på meget lavt vand resulterede i et par pindgedder. Så døde fiskeriet ud. Måske var det agnen? I æske lå en lille fed wobler, som jeg havde fundet for et par år siden. Jeg havde aldrig brugt den, da jeg fandt den grim og ubrugelig. Misfosteret blev kastet ind under et træ med 5 cm vand og blade på bunden. Til min overraskelse gik den som en drøm, da jeg forsigtig begyndte at spinne den ind. Så EKSPLODEREDE WOBLEREN, og jeg fik travlt med at stramme linen op, i håbet om at der var noget i den anden ende. Det var der - min stang knagede helt ned til håndtaget, og min stangspids fór ind under båden. Monstret var på vej over til den anden bred - fuldstændig ligeglad med at båden lå på tværs af dens rute. Båden snurrede rundt, og hjulet hvinede i diskanten. Jeg strammede bremsen helt og fisken sagtnede farten - troede jeg. Men nej, farten var bare blevet overført til båden. Udløbet stoppede heldigvis før nogle træer med grene i vandoverfladen. Monsteret for i stedet ud i midten af vigen og ind i en gruppe åkander.

Jeg fik båden hen til dem ,og vurderede at gedden ikke var filtret ind i dem. Efter yderligere 10 min. tovtrækkeri kom gedden op til overfladen første gang. Jeg så straks, at denne pragtgedde ikke bare kunne landes med et tag i nakken. Endelig fik jeg brug for gaffen. Den dykkede yderlig en 4-5 gange, hvorefter den kom lodret op med vidt åbent gab. Jeg prøvede at gaffe den i underkæben, men det mislykkedes. Så stak jeg hele gaffen ind i gabet, og denne gang fik jeg den perfekt i underkæben. Om bord med svinet og hvorefter jeg kastede mig over den og gokkede den et par på skallen.

Da jeg var kommet mig af mit adrenalinsus fortrød jeg mit drab - nu kunne andre ikke få sådan en oplevelse, men sket er sket. Efter et par minutters hvil vejede jeg giganten - kun 7,8 kg. årsagen var tydelig; en tom bug efter endt gydning. Resten af dagen gik med endnu flere geddefangster både på flue og med wobbler.

Donsen er nemlig et perfekt geddefluevand. Pga. det lave vand og de mange åkander er der masser af smågedder.16 genudsætninger senere tog jeg udmattet hjem. Halvdelen af fiskene blev taget på flue. Gedderne vejede mellem 1 og 7,8 kg. Foruden dem jeg mistede - en af dem var nok omkring 5 kilo; men det finder jeg kun ud af, hvis du tager en stor gedde med en sort/grøn HiLo wobler i kæften.

Selvfølgelig skal jeg også i år ud til dette paradis af en geddesø; men denne gang vil jeg IKKE gokke den store!

Denne artikel er stillet til rådighed af Fiskeringen.
© 2000 Fiskeringen

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk