Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:01-12-2021
Menu
Kalender
December 2021
MaTiOnToFr
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Vinter knudefiskeri på Furesøen
Indsendt af:Joel Rasmussen
Dato:21-11-2005

Den 2.januar 1999 tog jeg med et par arbejdskammerater ud på Furesøen, dels for at blæse alkotågerne ud, dels for at prøve vores knudelykke. Personligt har jeg afprøvet det før, men kun med en benzinslange som fangst.

Fremme ved fiskepladserne mødte vi en anden fisker på vej hjem - klokken var også 20. Han påstod, at han havde fanget en knude!

Sådan
Vi ankrede op, søsatte en ""roby doby" (net/løgpose med knuste sild) og sendte 3 pirke ned på 16 meter vand. Hver pirk var agnet med et stykke sild sat på en krog, der sad på en tavs på ca. 10 cm. Man prøver så at lokke knuden til ved at dunke pirken ned i bunden, mens sildestykket ligger (næsten) stille. Når så knuden kommer nærmere, lugter den siden og hugger på den.

Fiskeriet foregår på bunden af stejle skrænter. Her samler knuden sig for at gyde i januar og februar måned. Et kendt sted er skrænterne ud for "Furesøparken" (KRAK 106) ca. 10 minutters sejlads ud fra Furesøbad.

Aktion!
Da vi havde siddet og dunket vors pirke i bunden på 3 forskellige pladser i løbet af en time, skete der noget. Jimmy løfter sin stang og spinner line ind. Stangens bevægelser afslørede, at der var noget levende i den anden ende. Fighten var MEGET kort - måske fordi vægten ikke oversteg 300 gram. Men en knude er en knude.

Der går endnu en halv time, så er det min tur. Først mærker jeg, at agnen bliver tungere, så strammer jeg op og begynder at spinne ind. Da knuden er et par meter oppe i vandet, begynder den at sprælle - fast fisk.

Efter en kort fight holder jeg den mest besynderlige fisk, jeg nogensinde har set - en blanding mellem en torsk og en ål, nærmest som en stor ålekvabbe.

Den vejede heller ikke et kilo, men var dog væsentlig tættere på end den første.

Den næste time skiftedes vi til at have hug, men ingen af os magtede at kroge fisken. Søren havde dog en meget pæn knude helt oppe i vandoverfladen, men kroggrebet smuttede, da han ville løfte den ombord. (Husk altid net.)

Omkring halv tolv tøffede vi ind igen. Efter min mening en kanon tur. To knuder og kontakt med langt flere langt bedre end tidligere ture.

Ingredienser til en god knudetur:
Båd med motortilladelse.
Motor med fuld tank.
Ekkolod og kort over søen.
Bil.
Redningsveste.
Masser af varmt tøj.
30 sild.
Kort blød stang.
Fiskehjul med 0,25 - 0,30 line.
Pirke i 20 - 50 grams klassen med en 10 cm tavs mellem pirk og krog.
Anker med masser af tov.
Lygte og kompas.
Mad og varme drikke.
Teksten i denne artikel er stillet til rådighed af Fiskeringen.
© 2000 Fiskeringen

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk