Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:20-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Nordsø Cup 2002: Sand, Vand, Vind og Merskum
Indsendt af:
Dato:21-11-2005

Det var disse fire faktorer der var hovedingredienserne ved årets Nordsø Cup i Hvide Sande den 28 Oktober. Mange barske lystfiskere, de skrappeste af slagsen nemlig surfcastfiskerne, med mod på en udfordring mødte op i Hvide Sande til årets udfordring nemlig Nordsø Cuppen, og de fik den.


Vejrudsigten lovede ellers fra morgenen at vinden først for alvor skulle tiltage hen på dagen, måske endda først om aftenen. Så efter lodtrækningen om placeringerne af fiskepladserne, forlod alle deltagere de lune lokaler på Fiskeriets Hus i Hvide Sande hvor arrangementet afvikles fra, med kursen sat mod de 5 sektorer der blev fisket i. Det var pladser beliggende lige fra Nordsø Camping i syd over Lyngvig Fyr, til Strandgården i nord, humøret var højt og moralen i top.

Desværre gik der ikke længe før Vesterhavet for alvor begyndte at vise tænder, desværre måtte en del af de 66 startende lystfiskere give op før fisketiden var udløbet, der blev fisket fra kl 15 eftermiddag til kl. 21 aften. Der var virkelig tale om ekstreme forhold, med en meget stærk tværgående strøm, kombineret med kraftig brænding og vindstyrker på 22 meter i sekundet i stødene, blev det i sandhed en prøvelsernes dag.

Men med alle de rare præmier i tankerne var der mange der holdt ud hele vejen igennem konkurrencen, denne var nemlig på ikke mindre end over 32.000 kroner, i form af fiskegrej, gavekort og røgede ål, med andre ord noget for enhver smag.

I år var der igen en lille overvægt af de skrappe tyske surfcastfiskere, hvilket også resulterede i at det blev en tysk lystfisker der gik hen og vandt, det var Horst Martens fra Kiel, med ikke færre end 5 fisk, deriblandt en flot ål på 61cm og en slethvar. Nummer to blev en skrap dansk surfcastfisker, Peder Langkjær fra Give, sidste års Nordsø Cup vinder, så rigtig flot fisket af Peder Langkjær. I alt blev der fanget 37 fisk til de 66 deltagere, ikke meget, men forholdene taget i betragtning ikke så ringe endda, et ligger fast der blev kæmpet for hver en fisk der blev fanget.

Af de i alt 17 fangende lystfiskere var de 8 danske, og de 9 tyske, så danskerne kan så småt begynde at vende sig til tanken om ikke kun at blive slået af de skrappe tyskere. På grund af de dårlige vejrmeldinger fald deltagerantallet en smule i år, men fra Sandormskiosken i Hvide Sande som er arrangør af Nordsø Cuppen håbes det på flere deltagere næste år, uanset vejret, og der ses allerede blandt mange lystfiskere frem til næste års Nordsø Cup som afholdes den sidst weekend i Oktober.

Følg i øvrigt med i fiskeriet i og omkring Hvide Sande på Sandormskioskens hjemmeside, denne opdateres løbende med fangstrapporter fra området, og en masse andet spændende om surfcastfiskeriet, klik ind på www.sandormskiosken.dk

Præmiefordelingen
Som PDF-fil Ved klik med venstre museknap åbnes i nyt vindue. Ved klik med højre museknap er det muligt at gemme filen på din PC.

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk