Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Stor søørred fra Esrum Sø
Indsendt af:
Dato:21-11-2005

Søndag var dagen der skulle satses efter store gedder på Esrum Sø, for første gang i maj var der både en "fri" weekend og vejrudsigtet der lovede under 10 s/m. Esrum sø lå som et spejl fra morgensstunden, solen var langsomt på vej op og bøgeskoven var sprunget ud, ja jeg tror de fleste der har været på Esrum Sø med disse rammer, ved at der naturmæssigt ikke er en meget større oplevelse. Det eneste minus ved dette skulle lige være alle de irriterende døgnfluer som bliver vækket til live fra vandoverfladen af varmen og solen.

Oprindelige plan var at jeg skulle have været ude med et andet Pike 85 medlem Søren Holte, men han måtte springe fra pga. børnepasning. (Sur dag at ramme ind i en gang børnepasning :-)))

Nå, men fiskes skulle der jo også, og min snak med et par lystfiskere i havnen, fortalte at der var fleste fødefisk ud over det dybe vand, og her havde de den forgående dag fanget gedder op til 6,5 kg. Alligevel valgte jeg at prøve fiskeri på 4 meter vand, da jeg håbede på at gedderne ikke var færdige med at gyde herinde på det lave vand. Allerede efter et par minutter var der hug af den første gedde på et par kilo, så min sats på det lave vand var måske ikke helt forgæves. I løbet af de næste 3-4 timer blev det til 5-6 gedder på til 5 kilo inde på det lave vand, hvilket jo fik mig til at spekulere om de store gedder havde gydet, og var trukket ud igen på dybt vandt. Vandtemperaturen, var trods alt næste 12 grader, så de kunne jo godt være at "legen" var mere eller mindre overstået.

Helt naturligt kom jeg ud på det dybe vand, når man krydser over mellem Eskehoved og Ejehoved, og her viste der sig hurtigt en del stimer på ekkolodet i 16-19 meters vand. I netop en af disse stimer, var der et par "V'er ", som kunne være gedder, og jeg prøvede hurtigt at fire min løs-linie (Stang uden flåd, blyline direkte bag båden) ned i dybden. Allerede på vej ned rykkede det 2 gange i linien, og jeg var sikker på at gedden hurtigt havde hugget på, så jeg gav et solidt modhug (Søren ville have været stolt af mig). Fisken kom hurtigt til overfladen, ligesom en mindre gedde ville have gjort det.

Men så var det altså lige at hjernen og adrenalinen kom på højtryk da jeg så fisken bare stod fuldstændig stille i overfladen, og jeg kunne straks se af det var en ørred over de 5 kilo. Jeg måtte lige orienterer mig en ekstra gang da, jeg jo mente at jeg lå på Esrum Sø, og ikke var i Køge Bugt som dagen i forvejen. Fighten varede i 10-15 minutter, hvorunder bentøjet var noget usikkert og rystende. Der var ingen store vilde udløb, dog sprang fisken ud af vandet en enkelt gang, hvilket syn. Søørreden opererede under det meste af fighten som en laks og ørred, hvor den står og borer sig ned i dybet uden man kan komme i nærheden af den, med nettet. Men langt om længe lå fisken i nettet, og den kom hurtigt på vægten som viste 7,6 kg. Glæden ville jo ingen ende tage og der kom også hurtigt gang i telefonen, for at fortælle om nyheden. Som sidegevinst mens jeg lå og drev under fighten med søørreden, blev det til dagens største gedde på 5,1 kg.

Resten af dagen var fiskeriet sekundært, da man skulle en del gang hen og løfte låget til damen for at se om det nu var rigtigt at der lå en søøred i damen.

Dagen indbragte i alt 1 søørred og 11 gedder op til 5,1 kilo.


Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk