Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Geddefiskeri fra land
Indsendt af:
Dato:21-11-2005

Allan Christiansen har skrevet en kanon artikel om kunsten at fiske med med død agn fra land. En mulighed der desværre bliver praktiseret alt for lidt. En ting er sikkert, man får lysten til at afprøve denne metode ;-)

Hvis man siger geddefiskeri fra land, tænker de fleste straks på lidt spinnefiskeri i den lokale mose. For hvis de skal ud og fange gedder, skal det selvfølgelig være fra båd, i en stor sø. Der findes kun 2 metoder: Wobler eller levende agn, som skal trækkes efter båden.......Intet kunnen være mere forkert......!!!

Selvfølgelig er der visse dage, hvor begge metoder er helt suveræne til at fange mange og til tider også store gedder. Men geddefiskeri fra land, kan virkelig være godt, når det gælder GRUMME gedder. Særligt fiskeri med død agn kan give spændende resultater i visse vande. Særligst i lidt uklare vande, hvor gedderne har udviklet lugtesansen bedre end synssansen.

Mange gange skal en levende agn helt tæt på gedden, før den bliver taget, hvorimod navnlig større gedder foretrækker at spare på energien, og tager derfor hellere end død agn frem for en levende. F.eks. kan sild eller makrel lugtes på lang afstand, og derfor langsomt hentes.

At fiskeriet fra land tilmed er mere afslappende end båd-fiskeri, gør det jo ikke ligefrem mindre tiltalende. Når man fisker fra land, kan det godt svare sig, at bruge tid på at finde nogle dybe huller og stejle skrænter. Fiskene svømmer jo ikke over det hele. Særligt om vinteren rykker de ikke meget rundt, men samler sig visse steder i søen.

Død agn kan fiskes på et utal af måder, men lang de fleste rigs tager udgangspunkt i det glidende paternostertackle. For det meste kan det svare sig at indsætte lidt flamingo i f.eks. en lille sild. På den måde flyder den lige over bunden, så geddens lugte- og synssans bliver pirret.

Grejet til stor gedder fra land skal være kraftigt. Som udstyr bruger jeg derfor helst:
Karpe stænger med testkurve fra 2,5 - 3 LBS.
Fastspolehjul med en linekapacitet på min 250 meter og 0,35mm.
Drennan seven strengh wire på 20 LBS som forfang.
Krogene skal være gode, stærke og skarpe i str. 8-6 alt efter agnens størrelse.
Til indikation af hugget bruger jeg et dobbelt indikator system, bestående af en dropback indikator, sammen med en delkim bidmelder. Men mange andre bidmeldere kan ligeledes bruges, bla. Fox, Optonic og Pelzer.

Et par lange stangholdere, samt skridt-støvler er også vigtige ting til fiskeri fra land. Alt i alt så drejer det hele sig egentlig om en god portion tålmodighed, da de store GRUMME gedder ikke ligefrem hænger på træerne.

Knæk og Bræk
Allan Christiansen

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk