Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:20-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Retur til Ungarn 2001 - 1. del
Indsendt af:Heinrich Hermansen
Dato:21-11-2005

Heinrich Hermansen har skrevet ind om sin store oplevelse at fange en sølvkarpe på hele 36,5 kg!

Som nogle måske ved, så var jeg i Ungarn i år 2000 for at fiske, og hvilken tur det blev, jeg fangede over 65 Karper på de 11 dage jeg fiskede der, der iblandt 14 Koi’ere, samt en Sølvkarpe på 36,5 kg. I søen Moby Dick fangede jeg på en enkelt nat 15 Karper med en snit vægt omkring de 8,5 kg. I en anden sø holdt jeg op med at tælle da jeg nåede de 20, men her var der nu tale om fisk mellem 2-4 kg.

Når jeg tænker tilbage, på disse herlige dage i Ungarn sammen med min Kæreste er der dog to ting der plager mig!, dels fik jeg ikke fanget en Malle, som var et af målene med turen (jeg mistede dog en mindre en omkring de 10-15 kg.), samtidig med at jeg ikke fangede nogen ny pr..

Dette er altid et af mine mål, når jeg drager udenlandsk, men dette mål har jeg ikke kunne opfylde de sidste 3 år. Så hvad gør man så ved dette??…Jo man samler en lille flok af sine bedste fiskekammerater, som man mener bør opleve dette ekstremt vilde fiskeri, mens det endnu er bare nogen lunde jomfrueligt. Derfor besluttede jeg ret hurtigt at dette ville være noget for undertegnet, Jakob Egebæk, Kasper Wendelin, samt George Selemasei. En mere broget flok kan man næppe forstille sig.

Turen blive afviklet i dagene omkring påsken, vi tager af sted om aftenen på min fødselsdag den 8. april, og forventer at være hjemme igen den 15. eller 16. april. Grunden til at vi har valgt at lægge turen i påsken er, på det tidspunkt skulle termometer have passeret de 20°, og det er godt på vej til at blive rigtig varm der nede, så fiskeriet skulle efter signet være helt i top.

Det bliver i hverfald betydelig bedre end det Vejr, vi har været vant til her hjemme eller i Holland, hvor jeg traditionen tro plejer at holde påske. Her har natte Temperaturer omkring –10° ikke været usædvanligt. Så det bliver et dejligt brud med traditionerne. Formålet med turen er foruden hygge med fin vinsmagning og dybe samtaler på et meget højt intellektuelt niveau (Not!!!!!), at fange mange ekstrem store fisk, så der bliver ikke megen tid til hverken at opleve landet store kulturelle skatte, søvn, eller for os andet ligegyldige ting.

Netop derfor er forberedelserne til en sådanne tur meget vigtig, alt skal simpelthen klappe når vi begiver os de 1600 km. sydøst over til nok Europas Mest hotte Karpevande. Moby Dick som er beliggende ca. 30 km. Syd for Budapest. Søen er for at sige det mildt meget kommercielt, et dagkort koster 150 kr. og der er ingen flotte naturoplevelser, til gengæld får man det vildeste Karpefiskeri man kan tænke sig. Her er rigtig mange Karper, og snitstørrelsen ligger meget tæt, hvis ikke over de 10kg. de største er op til ca. 34 kg., samtidig er der både Maller og Koi karper. Så der skal grejet være top tunet. Her er simpelthen ikke plads til grej der risiker at bryde sammen under fighten, så det bliver spændende at se hvad mine ny erhvervede, Shimano baitrunnere Aero GTE 8000 vil klare jobbet.

Agn og foder er naturligvis lige så vigtig som selve udstyret, så derfor er de lange vinter aftner gået med at producere enorme mængder boilies i den rigtige størrelse Agnen: er 22 og 32 m.m. hjemmelavede Boilies, hovedsagelig bestående af ildelugtende Fiske boilies, men også et nyt Hamp mix jeg har arbejdet på det sidste års tid.

Fodret består af: store mængder 18 m.m boilies, 50 kg. Fodermajs, samt 25 kg. 18 m.m. Pellets. Skulle det vise sig ikke at være nok, så ved jeg fra sidste år at ejeren har masser af korn, som man kan bruge, Da han bruger til at fodre Karperne med når der ikke er nogle fiskere ved søen.

Det var den oprindelige ide, at vi skulle bruge de 6 dage i Moby Dick, men 6 dage i en grim og larmende (de arbejder døgnet rundt i Grusgraven 100 meter væk) Ungarsk grusgrav er lang tid, også selv om den er over fyldt med Karper. Så derfor skal turen krydres med noget ekstra, nemlig med Maller, som da også er i Moby Dick, bare ikke så mange i den store størelse, som dem vi ønsker. Derfor blev George sat til at opspore noget vildt Mallefiskeri, og noget tyder på at det er lykkedes ham. Idet han med hans forbindelser til den Ungarske fiskeforbund, har fundet frem til et helt nyt og total jomfrueligt Malle Vand, hvor Træerne efter signet skulle vokse helt ind i himmelen, idet vandet ligesom Moby Dick bliver et kommercielt vand, som snart åbner, og der er tale om Maller fra 30-70+ kg. Der er noget så usædvanligt for Ungarn som Catch and release, hvilket der også er i Moby Dick.

Da der kun bliver tale om 2 dages fiskeri, har jeg desværre måtte gå lidt på kompromis med mit grej, idet jeg ikke har lyst/råd til at investere i Dyre Penn Gti hjul, så i stedet har jeg måtte sætte mit lid til, at min Ambasadøre med afmonteret lineføre, og et svin af et Okuma Kaffe mølle, vil kunne klare opgaven. Så er det bare at bede en bøn, og håbe at lortet holder!!!.

I skrivende stund, er der ca. 3 uger til afgang, og fiskefeberen har efterhånden nået 120°, forventningerne er efterhånden vildt høje. Vores eneste problem er, at tiden snegler sig af sted, samtidig er de skrappe regler omkring indførsel af fødevare fra et land til et andet, ved at give os grå hår i hoved, hvad vil en ungarsk tolder eller en tysk for den sags skyld sige til vores boilies og Pellets???, en ting er sikker, det bliver med livet som indsats at han konfiskerer dem!

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk