Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
En fortælling om Jagt&hund, Dortmund 2006
Indsendt af:Mads Hussing
Dato:23-02-2006

Vinterhalvåret i Danmark er for de fleste ensbetydende med dvale eller aktiviteter der har lidt med fiskeri at gøre. Fisker ikke selv særlig meget. Åerne i mit område er alle lukket til 1. april, hvilket betyder at fiskeriet skal foregå på Jyllands øst kyst. I stedet bliver det til gode
klubaktiviteter i klubhuset i Varde. Hel dvale er det dog ikke, vinteren er jo en glimrende undskyldning for at binde nogen fluer, og det er i virkeligheden det som denne historie handler om.

Sidst i januar stævnede jeg mod Dortmund i midt Tyskland. I Westphalenhallen bliver der hvert år afholdt et kæmpe arrangement der hedder ”Jagt&Hund” lidt som i Odense, bare enormt meget større. I en af hallerne er temaet fiskeri. Her finder man fluebinding/fiskeri, kasteinstruktion/opvisning af nogen af Europas skrappeste kastere fra FFF Europa, der er små stande hvor folk sidder og snitter woblere og andre former for kunstagn til spinnestænger.

I midten af hallen er der bygget en dam hvor kasterne instruerer, men også et ”hjem” for stør, ål, karper og flere andre fisk i den tid søen består. Alt sammen meget flot og yderst professionelt.

Synd vores land ikke er stort nok til den slags arrangementer, for flot det var det.

Der var også restauranter hvor man i et akvarium kunne udvælge den fisk, som man gerne ville have til middag.

Manden bag Jerk Bait var ligeledes til stede, han havde et stort akvarium hvori han demonstrerede hvordan denne form for agn skulle fiskes.

Der var en foredragssal hvor der alle dagene var foredrag om fiskeri overalt på jorden. Spændende og med masser af begejstrede tilskuere.

Der var flere lokale mindre forretninger og klubber der hver især havde gjort sig stor umage for at gøre netop deres sted indbydende.

Der var også et par sværvægtere til stede. Fly Scene fra Belgien var der med hele deres kæmpe fluebindingsprogram og fluebinderen Jan Mertens demonstrerede binding af tørfluer og geddefluer.

Den anden store, var Gerhard Stenzel, vel mest kendt for sine utroligt flotte fluehjul, men også stænger var der nok af.

Endelig var Thomas Kubitz til stede. Thomas er en meget dygtig kunstmaler, der har specialiseret sig i at male hvad der er smukt for en lystfiskers øje. Enkelte læsere husker ham måske fra Flyfestivalen i Kolding, hvor han har været et par gange.

Sidst men ikke mindst var der vores stand. Her skete der en masse spændende ting. Gerd-Peter Wieditz byggede splitcane stænger, Detlef ”Lederstrumpf” lavede flueæsker, stangrør, og hjul etuier i læder. Waldemar Nowak sad og samlede håndbyggede fluehjul i en uhørt høj kvalitet. Endelig var vi fire fluebindere. Jürgen Baum bandt mest fanwing tørfluer med CDC fjer, men også rørfluer i en stilart helt fremmed for hvad vi binder heroppe i det kolde nord. Så var der ”min onkel” Herman Broers. Herman binder kæmpe geddefluer og små frækkerter til ørredfiskeriet. Herman har specialiseret sig i at lave fluer med epoxy og han er rigtig skrap til det. De sidste dage var Sasha Pütz til stede. Sasha er meget meget dygtig til at binde klassiske laksefluer, hvilket han beviste til fulde de dage han var der.

Så var der mig, sagde hunden. Jeg brugte dagene på at demonstrere hvordan man binder klassiske laksefluer i hånden og med silketråd, på samme måde som det blev gjort for 150 år siden.

Det blev til en del klassiske Spey fluer, moderne rørfluer og endelig kystfluer. Tyskerne er vilde med kystfluer, man skal bare hviske Polar Magnus, så var der straks en kødrand af folk der skulle se mere til det.

Showet der strakte sig over seks dage havde mere end 20.000 tilskuere dagligt, der var masser at se til, men også tid til pjat og fornøjelse. Frank Leicht der udover at lave nogen meget flotte fluehjul også har en lille hobby der hedder Whisky likør, havde en dejlig overraskelse med til os den ene dag. Små krus af samme dej som isvafler, coated med chokolade og heri den dejligste whisky likør, hjemmelavet selvfølgelig, se det var sager, får næsten lyst til at gå i køleskabet, for jeg var så heldig at få en flaske i gave af Franks kone.

Når man kommer sådanne steder, er der tradition for udveksling af gaver blandt de udøvende kunstnere. Jeg var så heldig at blive begavet med et messingfluehjul på størrelse med en fem-krone, hertil lavede Detlef et etui i læder og Waldemar lovede mig en passende splitcane stang. Endelig fik jeg en af Hermans foam head sculpins. Gennemført flotte, næsten for fine til fiskeri.

Tilbage er at sige om showet, at der er det bedste jeg nogensinde har deltaget i og jeg har trods alt rejst siden 1992. Skulle nogen af læserne have fået lyst til at besøge showet til næste år, er jeg sikker på at Mads Hussing vil annoncere det når vi nærmer os tiden hvor det igen bliver aktuelt. Altså engang i januar/februar 2007.

Yderligere om showet kan ses på min hjemmeside www.danishflydesign.dk

De næste historier herfra vil handle om det netop overståede show La monde de la peche a la mouche i Paris.

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk