Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:18-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
La monde de la peche a la mouche, Paris 2006
Indsendt af:Tommy Olinsson
Dato:06-03-2006

Betyder så vidt jeg ved, med mine yderst begrænsede fransk kundskaber, noget I retning af en festival for fluefiskeri. En sådan bliver afholdt hvert år i februar i Paris og er blevet det de sidste 10 år. Det er denne jeg vil fortælle lidt om.

Festivalen i Paris er den største, eller var den største begivenhed for fluefiskeri i Europa, når man altså ser bort fra selve fiskeriet. Messen der hvert år trækker mere end 10.000 besøgende, strækker sig over tre dage, med start fredag formiddag.

I år havde arrangørerne imidlertid valgt at udvide showet med en afdeling for spinnefiskeri, hvilket betød at man udover den normale kaste pool også havde bygget et ”dybvands”-bassin hvor en masse smart udklædte unge mennesker stod og demonstrerede hvordan man fisker med diverse former kunstagn.

Nå, i vores afdeling var vi 11 fluebindere. Ed Berg fra USA, Herman Broers fra Holland, Jan Mertens og Gregory Vervier fra Belgien, Nadica og Igor Stancev fra Makedonien (der netop har gæstet Petermann i Århus, den forgangne weekend), Skuli Kristinsson fra Island, Mauro Raspini & Federico Renzi fra Italien og endelig Tommy Kjærgaard og undertegnede fra Danmark.

Showet er i lighed med festivalen i Kolding, bygget op om diverse forretningsstande, stande fra forskellige fiskemagasiner, rejsebureauer, vin og fødevarestande. Endelig er der vores område hvor der bliver budt på et hav af forskellige former for fluebinding.

Måtte det have yderligere interesse, kan man se en længere billedserie på min hjemmeside på denne adresse
http://www.danishflydesign.dk/Sider/Paris2006.htm

Messen er på samme tid også et gøglermarked hvor der var mulighed for at købe al mulig gammelt fiskegrej.

Der er fluebindingskonkurrencer hvert år, hvor vi fluebindere plejer at dømme i.

Der var en stor restaurant, der kommer rejsende hvert år og folder sig ud til et meget besøgt spisested.

Der er tradition for en række prisuddelinger, hvor blandt andet vandløbsrestaurering bliver belønnet hvert eneste år, for enkeltpersoners og gruppers utrættelige kamp for en bedre natur og bedre forhold for vandrefisken generelt.

Et kendetegn ved denne festival som vi i Danmark kunne lære meget af, er den store energi der lægges i at pynte standene og bruge flere grønne materialer, mange af udstillerne har virkelig lagt sig i selen for at lave en flot udstilling.

Et andet sjovt aspekt ved denne messe er, at skolerne i Paris bruger det som udflugtsmål om fredagen, så I kan sikkert levende forestille jer for et leben der er med alle disse unge mennesker.

Endelig er der en stand jeg godt kunne tænke mig at se i Kolding. Nemlig Aberlour standen hvor der er udskænkning af deres forskellige whisky aftapninger, at vi så kender bartenderne på standen gennem mange år, gør jo bare gensynet til en glædelig tilbagevende begivenhed.

Skulle det ske at du alligevel er i Paris i februar måned burde du aflægge Paris Expo et besøg, om ikke andet, så for at se hvordan det også kan gøres, og kig endelig forbi, vi har altid tid til en sludder…

Tommy Olinsson, Certified Fishing Denmark guide

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk