Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
2 hug og en død måge
Indsendt af:Niels Rasmussen
Dato:26-05-2006

Jeg er på en af mine sædvanlige formiddagsture til ”Engelst Hoved” her i maj måned, efter jeg er blevet færdig med at lave ”pind” til brændeovnen for de næste 2 vintre.

Det er småkoldt med let vind og sol fra sydvest, lige den vind, og det vejr jeg har ventet på i mange dage. Vandet bliver presset ind over ”badekarrene” langs kysten, og jeg har før overlistet en sulten havørred på disse kanter på denne tid af året. Forårssolen varmer overfladevandet op, og de første bunddyr vågner op i det tempererede vandmiljø. Det erfarer rovfiskene lynhurtigt, og med et er den døde kyststrækning som forvandlet.

Og så ligger den der! En død måge. Den ligger og vugger stille i strandkanten, lige som alle de andre døde måger, edderfugle, ænder, svaner og mere eksotiske trækfugle jeg ikke lige husker navnene på. Førhen sendte jeg dem et kort blik og gik videre uden anden tanke, at det var et typisk eksempel på naturens udvælges; ”survivel of the fittest” eller hvad ved jeg. Hvad skal man nu tro? Er det det første offer for fugleinfluenzaen i limfjordsområdet, og hvad nu hvis det virkelig var tilfældet? En ting er sikkert. Samtlige medier vil være der på pletten og løbende gennem dagen sende særudgaver af tv-avisen med sidste nyt om den døde måge – indtil en ny lokalitet lokker den lokale verdenspresse. Jeg vælger at gå videre, dels fordi den jo ligner alle de øvrige døde måger jeg har gået forbi langs kysten, og dels fordi jeg nægter at lade mig rive med af mediernes sensationshunger. Skidtet har sgu nok altid været her. Havde et par gode hug på en hjemmebrygget tangloppe imitation, men som sædvanligt på denne tid af året var jeg for ivrig og derfor hurtig med tilslaget.

Med ønsket om et godt forårsfiskeri for jer alle.

Niels fra Fuur

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk