Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
Havørrede NY PR!
Indsendt af:Michael Skatka Nielsen
Fangstdato:05-07-2006
Art:Havørred
Vægt:7.9
Længde:89
Agn:Flue
Sted:Haderis Å
Bemærkning
05-07-06 DAGEN! Hvor alt gik som det skulle….

Jeg havde aftalt med min fiskemakker Niels at vi skulle ned og se på noget, for mig, nyt vand. Haderis Å som er et tilløb til den berømte Karup Å. Vi startede med at kigge et par steder i Karup Å hvor Niels havde fiskeret – men vi besluttede os for at fiske i Haderis. Rigtig lækker å, ikke for dyb, godt med strøm og med en masse standpladser til de store fisk i form af grøde og masser af gode sving. Jeg startede med at gå nedstrøms og Niels gik opstrøms. Heden var ulidelig over 30 grader og næsten ingen vind – sveden drev af os. Jeg startede ud med lidt bækørredefiskeri med 0,18 line og små fluer, der gik heller ikke mere end 2 min før den første fisk var landet, men den var lille – 15 cm max. Efter yderligere 3 af de små fisk skiftede jeg over til havørredegrej. 0,26 line kom på og en lille tyndt dresset flue på en bette laksekrog. Jeg fiskede stille og roligt ned af den flotte å. Ca. 150 meter fra udgangspunktet kunne jeg se at der var en stor fisk på vej op ad åen. Vandet var max 30 cm dyb og fisken var næsten fri af vandet. Stille og roligt cruisede den op forbi mig, jeg var helt låst, lå stangen i græsset og fulgte det prægtige dyr inden fra bredden. En smuk blank fisk på omkring 70 cm svømmede stille og roligt op ad åen lige ud for mig. Jeg fulgte den op til hvor jeg startede og her tog den hvil i et hul. Mine hænder rystede helt vildt da jeg listede tilbage til min stang – nu skulle jeg fange fisk. Men va’ var det? Nede ved stangen var der store bølger i vandet? Endnu en fisk var på vej op ad åen!!! Større end den anden – og absolut den største fisk jeg nogensinde har set i en å ikke helt så blank, men jävla stor!

Jeg kom ned til stangen og fisken var ca 10 meter nedstrøms mig. Jeg fik hurtigt lagt fluen ud et par meter foran fisken. Den var fuldstændigt ligeglad med min flue, kun et par enkelte gange brøde den sit mønster og gik stille efter fluen. Jeg kunne igen følge fisken opstrøms hvor jeg gang på gang lagde fluen lige ud for snuden af fisken. Hele åen skvulpede når bæstet slog med halen, men så stod den stille – lige bag en grødeklat. Nu var chancen der! Fisken havde vendt efter den lille flue en gang eller to – så jeg prøvede med en 2 cm rørflue bundet sparsomt på et alurør. Jeg kunne ikke se fisken da jeg kastede til den – men det kunne jeg så sandelig, da den tog fluen. SÅ brød helvede løs, fisken strøg opstrøms direkte forbi mig i et sindssygt udløb! Man kan godt sige at den bløde #6/7 stang kom på overarbejde, den flexede bogstavelig talt helt ned til korken ;o) Fisken blev vendt og strøg nu nedstrøms – jeg havde ikke en chance for at styre den… Fingrene fik utallige slag af håndtaget på fluehjulet men jeg mærkede det ikke før bagefter. Fisken zig-zaggede rundt i åen med det ene vilde udløb efter det andet, ind mellem grødeklatter ned under ranunklerne – efter små 10 min satte den sig en ranunkel og jeg måtte en tur i åen for at befri linen (sådan et par skridtstøvler kan altså rumme en del vand). Det gik dog perfekt og kampen kunne fortsætte. Først efter små 30 min stillede fisken sig med hovedet i en græstue ved min egen bred og jeg kunne ligeså stille liste nettet bag om fisken – det kunne den så ikke lide. Til mit store held vendte fisken dog, og svømmede direkte ind i nettet med hovedet først. Netrammen blev ligeså stille løftet op og så var den der YEEESSS!!! Nøj den var stor! Meget større end jeg havde regnet med. Den var helt ustyrlig i nettet, til trods for 30 min. kamp, den gav i hvert fald et par gode smæk over skinnebenet. Fisken blev hurtigt aflivet og jeg kunne sættet mig forpustet og sveddrivende ved siden af den flotteste og største fisk jeg nogensinde havde set! Den dejligste fornemmelse i verden!

Fisken vejede 7.9 kg og var 89 cm lang – Mit LIVS fisk.

Den huggede ca. kl. 17.20 og var på land ca. kl. 17.50 i 30 graders varme og næsten vindstille – hvem siger at man ikke kan fange havørreder i solskin?!?

Fiske og sommerhilsner

Michael Skatka Nielsen



Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk