Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
Græskarpe i sønderjyland
Indsendt af:haris Sehovic
Fangstdato:10-08-2006
Art:Græskarpe
Vægt:10
Længde:
Agn:franskbrød
Sted:
Bemærkning
min personlige rekord.. jeg er helt op og ringe....hahahh


Send din kommentar
Niki Christiansen
Smagte den godt? (:
Jesper hansen
Har du sådan en sø i baghaven med karper i??
Steen Nielsen
Hvad laver man med et billed af en stor og flot karpe i sin have ???
for hvis ikke billedet er taget ved siden af søen, er det da helt galt, sådan en fisk vil jo aldrig komme igen, da karperne ikke reproducere sig selv.

STOP nu med at tage de fisk med hjem ....... i ødelægger det for jer selv og alle os andre, hvis i tager alle fisk med hjem og spiser dem, der kommer IKKE nogen nye !!
Jesper hansen
tror slet ikke den art kan yngle i danmark
kenneth andersen
Håber du kløjs i et fiskeben.....! Fjols!!!!!!!!
Søren Grothe Petersen
Til lykke med fangsten.
Du skal ikke tage dig af de åndsformørkede hoveder, der kritiserer dig for at tage fisken med hjem og spise den.
De har nemlig glemt, hvad lystfiskeri egentlig drejer sig om, nemlig at fange en fisk, som man også kan spise.
kenneth andersen
@ Og til alle jer andre tag jer ikke af Søren Grothe Petersen han er også bare et fjols!!!!!!
Mads Hussing
Rolig nu - man kan vel godt diskutere det her uden at kalde hinanden øgenavne.

Karpefiskere reagerer naturligvis på sådan et billede, for de ved hvad det kræver når sådan en bliver fanget. Der skal sættes nye ud - og karpefiskere får ikke penge som havørredfiskere får. Laksefisk bliver forkælet alle steder, men karpefisk får ingen penge, og hvis man vil fange så store og flotte fisk, så skal der "private" (ulovlige) udsætninger til, og det er der nogen der skal betale for. Der er jo en del der har skabt karpevande rundt omkring for egne penge, og derfor er det klart at de er mere sensitive end ørredfiskere, som bare får en bevilling til 100.000 fisk igen til næste år...
kenneth andersen
Man er da et FJOLS når man siger at vi har glemt hvad lystfiskeri egentlig drejer sig om!!!
Det er jo LIGEPRÆCIS det vi ved og gør!!
Bjarne Ringtved
Der er jo ikke nogen der aner hvor den er fanget er der? Hvem ved, måske ligger der en sø i baghaven, måske har manden selv sat fisken ud i tidernes morgen etc.
Og Kenneth og søren, hvad giver jer retten til at kalde andre folk det ene eller det andet bare fordi de er af en anden holdning end jer selv. Uanset hvilken mening det er skrevet i, eller om det er med et smil på læben, så er det lige præcis den slags ting der skader og til sidst ødelægger et forum, der nu engang er for alle. Man kan godt få sin mening igennem uden af nedgøre andre og deres holdninger.
Snak dog pænt sammen og find frem til fakta inden i drager konklusioner og fordømmer den stakkels mand.

Når alt kommer til alt, så kan han i teorien jo godt have adgang til en sø fra den have der. Og da han fangede den fisk for 3 år siden kan det jo være at han ikke var klar over omstændighederne osv. Gi manden en chance :D

Var iøvrigt slet ikke klar over at man kunne spise karper. man lærer noget hver dag :D
kenneth andersen
Hvis jeg mener manden er et fjols så siger jeg det lige meget hvad du og andre syntes!! Færdig slut!!
Og ud for billedet ligener det næppe at han lige har et vand i baghaven og der skal afligevel lidt vand til at rumme en 10+ græsser!
En anden ting er at jeg er næsten 110% sikker på denne fangst kun er lagt ind for at lave røre i andedammen :) og det lykkedes... For hvis han gik lidt op i det og var så meget oppe og ringe over sin nye pr. havde de fleste skrevet mere!!! Men man kan jo tage fejl...
Søren Grothe Petersen
Det pisser mig i den grad af, at hver gang én har slået en stor ferskvandsfisk ihjel, skal den faste garde af rettroende absolut kaste sig ud i fordømmende fatwaer!!
Hvorfor skal I absolut hver gang kommentere det? Kan I ikke bare acceptere, at nogen mennesker spiser ferskvandsfisk? Hvorfor skal I absolut svine manden til, og latterliggøre og nedgøre ham?
Har I også en blog her på nettet, hvor I ytrer jer om alt i mellem himmel og jord? Eller er I faste læserbrevskribenter, der deltager i den demokratiske debat? Nej vel, men nedgøre den fangst, som andre er glade for, det magter I! Det er janteloven i fuldt flor.

@Mads Hussing
Man må vist ikke sætte græskarper ud i den danske natur, så parallellen til denne hjertegribende, uretfærdige forskelsbehandling, holder ikke helt.
Men tør alligevel øjnene, Mads, der er alligevel lidt retfærdighed til!
"Havørredfiskerne" har vel snart igennem 100 år!!, kæmpet, arbejdet og argumenteret for et bedre miljø generelt og et bedre vandmiljø i særdeleshed. Resultaterne i form af mindre spildevandsudledning og naturgenopretningsprojekter kommer heldigvis også andre end netop havørreder og laks tilgode, sikkert også karper sine steder.
En naturlig fortsættelse af genopretningsarbejdet er naturligvis at udsætte de fisk som mangler pga. naturødelæggelsen.
Dette bredt respekterede arbejde finansieres også delvist af offentlige midler, hvilket er naturligt, da hele den danske befolkning har en interesse i at vore naturværdier bevares.
Man går nok ikke mange for nær ved at påstå, at karpefiskerne ikke har været dem, som har været længst fremme i skoene i miljødebatten, og jeg mindes ikke nogen uden for deres egen kreds, der har bedt nogen "skabe et karpevand."

@Bjarne Ringtved og Mads Hussing
Jeg forbeholder mig retten til at kalde en spade for en spade.
Mads Hussing
Vi ved ikke om han har taget fisken et sted hvor der er udsætningstilladelse, og der findes jo udsætningstilladelser til de forskellige karpetyper en del steder.

De fleste fiskere kæmper vel for den slags fisk de helst vil fiske efter. Derfor er det jo klart at karpefiskere vil have karper, ørredfiskere vil have ørreder etc.

Danske Karpefiskere havde i flere år affaldsdage, hvor medlemmerne tog rundt for at samle skrald ved søerne. En idé som naturfredningsforeningen så har taget op og nu gør over hele landet ved vejene. Det var ikke unormalt at samle et par skraldesække affald op ved en almindelig dansk skovsø. Blandt andet observerede et par karpefiskere et middagsselskab med to midaldrende par, der holdt middag i skoven. Da de var færdige med at spise, smed de alt i en sort sæk og gravede den ned i skovbunden.... Den blev selvfølgelig gravet op igen og taget med af karpefiskeren. Man kan undre sig over folks holdning til naturen...

Karpefiskerne kan ikke skabe gydepladser i vandløb for at hjælpe karper, eller andet i den stil, men det her er da en indikation på at karpefiskerne bestemt ikke er ligeglade med naturen. Karper har måske været her i 50 generationer, men er stadig ikke accepteret som en naturlig fisk. Derfor skal der noget ekstra for at få udsætningstilladelse.

Der hvor jeg vil hen er at hvis man ved at der også næste år bliver sat 4 millioner (kender overhovedet ikke det rigtige tal) ørreder ud i Danmark, så er man som ørredfisker fuldstændig ligeglad med at sætte fisk tilbage i naturen, for der kommer hele tiden nye. Men som karpefisker er man ikke ligeglad, for der kommer ikke bare nye karper ud. Der ligger forskellen - og derfor reagerer mange karpefiskere så stærkt når de ser en slagtet karpe. Det har intet med jantelov at gøre - heldigvis kan langt de fleste godt unde andre at fange gode fisk. Det ser man også under de fangstrapporter hvor folk har fanget gode fisk - og sat fiskene tilbage igen.
Raymond Holm
Der er noget der stinker.
Se lige fangstdatoen.

Jeg syns svagt jeg kan huske sådan et billede fra fisk og fri eller fiskemagasinet. Men jeg er ikke 100% sikker.

Men formålet lykkedes.
Virker som om det er ren provokation.

Jesper hansen
tror du har ret Raymond Holm
Raymond Holm
skulle have stået fiskeavisen i stedet for fiskemagasinet
Søren Grothe Petersen
@Mads
Så vidt jeg er orienteret er der ikke givet udsætningstilladelse til græskarpe i flere år.
"De fleste fiskere kæmper vel for den slags fisk de helst vil fiske efter. Derfor er det jo klart at karpefiskere vil have karper, ørredfiskere vil have ørreder etc." Så enkelt er det ikke. Havørreder og laks er i et eller andet omfang truede fisk, og er fisk, som hører til i bestemte vandløbstyper, hvor de er en del af den oprindelige fauna, og har en plads i økosystemet, hvor den er vigtig for den naturlige ballance i vandløbet, og derfor skal den sættes ud, hvor den naturlige produktion ikke dækker "behovet". Karpen ikke naturligt hjemmehørende i DK og har derfor ingen naturlig plads i økosystemet. Den påvirker derimod et eksisterende, og det er sjældent i gavnlig retning.
Derfor får naturgenopretningsprojekter til gavn for laks og ørred samt udsætninger støtte fra fisketegnsmidlerne, og ikke en "unaturlig" fisk som karpen.
At samle ispapir omkring en sø en lørdag eftermiddag om året kvalificierer ikke til adgang til fisketegnsmidlerne.
"Karpefiskerne kan ikke skabe gydepladser i vandløb for at hjælpe karper, eller andet i den stil, men det her er da en indikation på at karpefiskerne bestemt ikke er ligeglade med naturen." Hvis karpefiskere kunne skabe gydepladser for karper, gjorde de det da ikke for naturens skyld, men for at kunne fange karper. Ingen, ud over dem selv, har interesser i karper for de er ikke en del af den oprindelige danske natur!!
Hvis karpefiskere virkelig havde en dybfølt interesse for den danske natur, kunne de starte med at lade seriøse forskere undersøge indførte karpers påvirkning af den danske bestand af suder og brasen, eller karpefodrings og fiskeris påvirkning af vandmiljøet i vore søer. I den forbindelse vil et par skriblerier fra studenter fra karpefiskerklubben næppe blive anset som seriøs forskning.
"Der hvor jeg vil hen er at hvis man ved at der også næste år bliver sat 4 millioner (kender overhovedet ikke det rigtige tal) ørreder ud i Danmark, så er man som ørredfisker fuldstændig ligeglad med at sætte fisk tilbage i naturen, for der kommer hele tiden nye."
Lad mig så igen kalde en spade for en spade: Det er perverst kun at fiske efter fisk, som man vil genudsætte! På den måde forvandler man levende skabninger til legetøj!! Hvis det havde været Vorherres mening, at karper skulle være på land, havde han nok forsynet dem med ben og lunger!!
simon agerholm
Jeg mener ikke det er rimeligt at linke mellem ørred og karpefiskeri, slet ikke når man indrager hvad der bruges flest midler til ud af de samlede puljer..

Hvis der er 250 000 som løser fisketegn i DK, så er det nok ikke meget forkert at antage at 95 % af disse fisker enten helt eller oftest efter havbasser.

Desuden bruges tilstedeværelsen af laksefisk også som en indikator på, hvordan vandmiljøet har det i vandløbene..

Herudover HAR vi faktisk en del vandløb som er enten fuldt ud, eller tæt på at være naturligt reproducerende med ørred - nogle bestande kan spores flere århundrede tilbage.

Tilstedeværelsen af karper bygger jo på nogle oldgamle indførte fisk, som er har overlevet i specielt egnede søer.

Mads ;

Det undrer mig lidt at du ligefrem vil stå frem offenligt som fortaler for ulovlige udsætninger - eller tager jeg fejl ? ;-)
Mads Hussing
@Simon,

Jeg vil overhovedet ikke opfordre til ulovlige udsætninger. Jeg kan dog konstatere at hvis der ikke havde været ulovlige udsætninger, havde karpefiskere stort set ikke noget at fiske efter.

Hvis det skal gå efter hvad folk fisker efter, så skal der godt nok sættes mange skaller ud :-) Og jeg tror ikke at det er 95% der fisker efter havørred, tror der er langt flere søfiskere end 5%.

@Søren,

Jeg synes ikke det er perverst at lade være med at slå fisk ihjel, og lade dem leve videre. Er det mere perverst end at skabe verdens største P&T-fiskeri langs alle kyster og i alle åer?

Fodring har generelt ingen indflydelse på vandmiljøet - når jeg er ude en overnatning bruger jeg måske 2-3 kg foder - det kan simpelthen ikke rykke nogen balance i nogen sø.... De skrækeksempler med kæmpefodringer som nogen bliver ved med at hive frem, er fra nogle engelske medefiskere i 80'erne der fodrede ekstremt meget. Ham jeg kender der fodrer mest, bruger måske 6-7 kg på en overnatning. Det er så både rasp, pellets og boilies. Hvor meget bliver der ikke ledt ud i vandløbene, for at vi kan opretholde P&T-fiskeri, både i søer, men også ved kyster og i åer? Jeg troede ikke at vi lystfiskere var så vilde med dambrug, men vi er jo temmelig store aftagere af fisk derfra, så vi må jo elske dem :-)
Jesper hansen
@ Søren
uhhh ja hvor er det synd at man skal sætte en undermåler ud for at den kan blive fanget senere for at blive spist.. Eller en undermåler der har spist et blink så vildt at den ik overlever genudsætningen pga skader.
Prøv at se alle de havørreder der bliver fanget på 30-40cm. De er sku ik ret gamle, der er blevet fanget en 3 år gammel havørrede i øresund på 12kg.. Så hvad med at sætte mindste målet op til 70cm. Så var der mindre fisk der blev aflivet.
Kan godt se det er nederen med alle de indførte arter, som feks regnbue ørreder, rødding, fjeld ørreder og sandarten osv. De burde bare aflives lige som de der fede karper.
Det skal da helt sikkert smides flere laks i guden åen så den kan blive nordens bedste lakse vand i stedet for nordens 10'ne bedste laske vand..
Det kan bare ik blive godt nok før der er en fangst garanti
Du kan bare kalde en spade for en spade, især når man selv er et redskab skur
Mvh jesper
simon agerholm
Mads ;

Udsætning af yngel, 1/2 fisk 1 årsfisk samt smolt af havørred SKAL stamme fra samme vandløb, eller et vandløb fra samme region.
Der er udført undersøgelser, og udsætninger foretages med baggrund i disse undersøgelser af bæredygtighed, overlevelse, samt vandløbets klassificering.

Der er altså tale om lokale stammer, og udsætningerne vurderes løbende, samtidig med at åerne genskabes som naturlige levesteder for ørred (og alle andre hjemmehørende arter).. Når bestanden har fundet et naturligt leje, så stopper udsætningerne..

Du nævner P&T-fiskeri, nu er opdræt af p&t fiskene jo faktisk en af de HELT store forureningskilder - men et levebrød for en del p&t ejere (blandt andet den sø du selv har ejet) Desuden er spærringerne af åerne ved dambrugene en hindring for de naturlige bestande af alle vandrefisk (også gedder)..

Jeg er selv modstander af måneskinsudsætninger, og det gælder ALLE arter.. Men jeg forstår så udmærket at karpefiskere sætter deres fisk meget højt, og foretrækker at de genudsættes (når de nu engang har fundet fodfæste i den relevante sø)..

I parentes bemærket, er der MANGE ørredfiskere der genudsætter næsten alt de fanger, særligt hvis det er i et vandløb med en skrøbelig bestand - vi vil hellere have at de yngler.. Til gengæld har en fiskemorder som jeg ingen skrubler ved at hjemtage fisk fra eksempelvis den å jeg fiskede i i sidste uge, for der viser undersøgelserne, at 98-99 % af bestanden stammer fra helt naturlig gydning :-)

Bemærkningen om dit tidligere ejerskab af en p&t skal du tage med et glimt i øjet, jeg kunne bare ikke lade være :-)

Du er sgu en miljøgris Mads Hussing -lol-
Mads Hussing
@Simon,

Ifølge Søren har man jo været i gang i 100 år, og hvis bestandene stadig ikke har fundet fodfæste i vandløbene - hvad er der så galt?

Du er jo lige så pervers som karpefiskerne - sætter dine fisk ud igen - tsk tsk tsk. Bare for at sikre overlevelsen af fiskene i de vandløb - tsk tsk tsk. Spøg til side - jeg er da glad for at du kan se hvorfor vi sætter fiskene ud igen - nemlig for at bevare en god bestand. Altså nøjagtig det samme som du gør - hvis du altså fangede noget - i Tude å :-)

P&T-fiskere (og P&T-ejere) er med til at opretholde en miljøbelastende industri - ingen tvivl om det.
simon agerholm
Mads,

Jeg tror egentlig godt du er klar over, at man i de sidste 25 år har ændret taktik og gået væk fra hjernedøde masseudsætninger af regulære putfisk i åerne - netop derfor er det nu lokale fisk, og alt er under skarp kontrol.

Samtidig er hensigten, at alle udsætninger skal indstilles, med det samme der er en bare tilnærmelsesværdig naturlig reproduktion. Denne reproduktion sikrer vi ved at genudsætte de vildfisk vi fanger, og desuden bruge den ene weekend efter den anden på at møve rundt med sten & grus oppe i gydebækkene.

Det er de dage hvor i sover i jeres bedchairs ;-)

FORØVRIGT tror jeg ikke der er nogen reel konflikt mellem karpe og ørredfiskere, det er nok mest (eller udelukkende) fordi vi sidder og bliver indebrændte foran vores computere (på arbejdet), og egentlig helst vil ud at fiske :-)
Mads Hussing
Det var vist mig der satte den "konflikt" op :-)

Tolerancen over for folk der tænker anderledes end en selv ikke var særlig stor i denne debat. Og derfor prøvede jeg at skitsere de to måder at tænke fiskeri på. Karpefiskere har jo svært ved at tolerere at fiskene bliver slagtet, og Søren har jo problemer med at tolerere at nogen sætter deres fangst ud igen, og at folk opfordrer andre til at gøre det samme.

Og ja - jeg vil fandeme gerne ud at fiske....!
simon agerholm
Så skal du jo bruge noget rasp, og her kan jeg kun anbefale at det anvendes i STORE mængder - så jeg kan få solgt det restlager jeg har købt !!
Mads Hussing
Du må jo oprette en nyhed med alt det billige rasp du har på lager - det er der helt sikkert mange medefiskere der vil kunne få glæde af :-)

Jeg når desværre ikke ud den kommende tid, arbejde, fødselsdag og andres sommerferier (så jeg skal arbejde endnu mere) tager desværre al tiden...
Søren Grothe Petersen
@Mads
"Er det mere perverst end at skabe verdens største P&T-fiskeri langs alle kyster og i alle åer?" Ja da. Hvad perverst er der i at skabe det, du kalder verdens største P&T-fiskeri? Vi andre kalder det genskabningen af tidligere tiders fiskerigdom.
"Fodring har generelt ingen indflydelse på vandmiljøet - når jeg er ude .................. Ham jeg kender der fodrer mest, bruger ................" "Der er jo ikke nogen som lystfiskere, der kan lave eviggyldige sandheder ud af enestående enkelttilfælde," og derfor kan man jo heller ikke bruge til noget, hvad du og dine kammerater gør, - og da slet ikke, når vi kun har din påstand om at "Fodring har generelt ingen indflydelse på vandmiljøet." Det ved man jo ikke noget om, før der er foretaget seriøse undersøgelser.
Et sted at starte var at omregne jeres kg. foder til urenset spildevand i liter, for så har man en indikator for, hvor meget man forurener.
Bemærk i øvrigt, Mads, at jeg aldrig har skrevet, at det er perverst at genudsætte fisk, men at "Det er perverst kun at fiske efter fisk, som man vil genudsætte!". Jeg mener altså også, at laksefiskerer, der har fanget kvoten på to fisk i et vandløb, så skal fiske efter andre arter eller stoppe fiskeriet.

@Jesper hansen
Jeg kan ikke rigtigt få det, du skriver, til at hænge sammen med det, som jeg skriver, nemlig: "Det er perverst kun at fiske efter fisk, som man vil genudsætte!" Jeg har aldrig hørt om nogen, der kun fisker efter undermålshavørred.

Og ja, denne lidt pinlige debat for karpefiskerne kunne helt have været undgået, hvis der ikke havde været et par "smarte" fyre, der spurget om en sø i baghaven eller ønskede, at en måtte "kløjs i et fiskeben".

Knæk & Bræk, Mads! ;-)
Søren Grothe Petersen
Ups, fik ikke set: Jeg når desværre ikke ud den kommende tid, arbejde, fødselsdag og andres sommerferier (så jeg skal arbejde endnu mere) tager desværre al tiden...
Mads Hussing
@Søren,

Jeg ser ingen pinlig debat her for karpefiskerne. Tror ikke at du har ændret nogen holdning hos dem - eller de er kede af hvad de skrev. Nærmest tværtimod.

Det er rigtigt at man ikke kan generalisere ud fra enkelttilfælde - ved ikke om det er et specielt karpefiskerproblem - men jeg kender da en del karpefiskere og der ser jeg ingen større fodermængder.
Søren Grothe Petersen
"Jeg ser ingen pinlig debat her for karpefiskerne." Nej, det skal du selvfølgelig sige, og I risikerer heller ikke noget på denne hjemmeside.
Men en dag er det måske en aggressiv tv-journalist med dyreaktivistiske tilbøjeligheder, der stikker en mikrofon op i snuden på jer, og undskyld mig, så er I sgu på r...., for hvorfor hiver I dog de stakkels uskyldige karper på land?
Der har vi andre det så dejlig nemt: Jeg vil spise den. Fisk smager godt, og fisk er sundt!
Helt ærlig, hvad vil I svare? Det skal siges på 20 sek. så seerne ikke falder i søvn eller det bliver klippet fra?
Jesper hansen
Nu er det jo sådan at jeg kan ikke æde alle de fisk jeg fanger, og hvis jeg skal spise fisk kommer de fra havet og er absolut ikke fedtfinne fisk..
Mads Hussing
Svar til tv-journalist:

"Hvis jeg er sulten går jeg i Netto eller i Irma og køber ind. Det er ikke fordi jeg er sulten at jeg fisker, det gør jeg fordi jeg kan lide at være i naturen, og både have den ro det giver at være ude, men samtidig at have den spænding det giver at have muligheden for at fange en fisk."


Det er den samme journalist der vil spørge om ikke havørredfiskeriet er det samme som fasanjagt? Man opdrætter en masse dyr, for så at slippe dem løs så man kan skyde dem - i vores tilfælde fange dem.


Må man først tage ud at fiske igen, når ens fryser er tom? Jeg har haft nogle år med 50-100 fiskedage, og alle de fisk jeg fangede i de år havde jeg ingen chance for at nå at spise.
Søren Grothe Petersen
@Mads
Hvorefter journalisten spørger dig igen: Nu er det ikke dine madvaner, der interesserer seerne, men hvorfor skal du absolt hive en fisk ud af dens naturlige element? Kan du ikke opleve spænding i tilværelsen uden det skal gå ud over et stakkels sagesløst dyr?
Mads Hussing
@Søren,

Men så er vi jo begge to på den. For du kan sagtens skaffe dig frisk fisk, uden selv at skulle pine fisken. Du svarede jo også med dine madvaner. Jeg går ikke udfra at du fisker fordi du er sulten, men at du fisker fordi du synes det er sjovt. At du så kan skaffe dig mad er vel bare en bonus?
Søren Grothe Petersen
@Mads
Jeg savner stadig dit svar, Mads!!
Det er stadig dig, der er på den!! Mit svar kunne være:
"Det gør jeg, fordi jeg kan lide at være i naturen, og både have den ro, det giver at være ude, men samtidig at have den spænding det giver at have muligheden for at fange en fisk. Og endelig, - og ikke mindst muligheden for at fange en herlig ret frisk fisk."
Og hvad er så journalistens spørgsmål?
Mads Hussing
Jeg er ikke på den :-) Men efter dine standarder er vi begge på den. Hvorfor synes du at din tilgang til fiskeriet er finere end min? Altså hvorfor er madfiskeri finere end sports/lystfiskeri? Det er i mine øjne en falsk præmis.

Men mit svar ville nok nogenlunde være:

"Jeg elsker at fange store fisk, og hvis man bliver ved med at slå de fisk ihjel man fanger, så bliver der ikke særlig mange fisk der slipper gennem nåleøjet og bliver store. Når vi har fanget en fisk, bliver den behandlet rigtig godt, vejet og fotograferet og derefter sat ud igen. To minutter senere har den glemt det hele, og der er masser af eksempler på at fisk kan fanges igen og igen - også inden for få timer."

Journalistens spørgsmål til dig kunne jo være:

"Hvorfor skal samfundet bruge masser af millioner på at du kan tage en fisk med hjem? Hvorfor vil du ikke passe på naturen, og sætte fiskene ud igen, så samfundet ikke behøver at udsætte millioner af dambrugsørreder som du kan fange igen til næste år? Kan du ikke købe din mad i Supermarkedet og holde mad og hobby adskilt?"
Søren Grothe Petersen
Journalistens spørgsmål til dig: "Hvorfor elsker du at fange store fisk?"

Dit forsøg på at skille madfiskeri fra sports/lystfiskeri gælder ikke for mig og resten af det store flertal af danske lystfiskere.
For at bruge dit udtryk: Min tilgang til fiskeriet er finere end din, da den form for dyrplageri, som jeg udøver har et fornuftigt formål, nemlig at skaffe mad.
Formålet med jeres dyrplageri er - skal vi sige - lidt mere "udefinerbart" i den almindelige danskers opfattelse. De fleste vil nok opleve fiskerne som nogle selvforherligene pralerøve, som praler overfor hinanden om deres store fisk (Ha, min fars tissemand er større end din fars.......)
Disse skriverier er ret ligegyldige os i mellem, men får føromtalte journalist fat i jer i agurketiden, bliver I Dansk Folkeparti's prügelknabe. Det er jo derfor en lidt mere ydmyg attitude kunne være formålstjenlig for jer, - og måske for os andre fiskespisere på langt sigt.

Mit svar til journalisten: "Du er vist desværre helt galt informeret. Alle havørred, der udsættes og som jeg så kan genfange, er betalt af fisketegnsmidlerne. Det er de penge, som kommer ind via det lovpligtige fisketegn. Vi lystfiskere betaler med andre ord selv for de fisk, som vi fanger. Der ud over bidrager vi til forskning og naturgenopretningsaprojekter.
Nej, jeg kan ikke holde mad og hobby adskilt. Jeg foretrækker helt klart en friskfanget havørred fra kysten frem for industrimad. F.eks. norske burlaks, hvor deres produktion har forurenet vandet omkring dem, overført sygdomme til de lokale fisk eller ødelagt den genetiske spredning i laksebestanden i området.
Det er også vigtigt for mig at vide, at min mad blev behandlet ordentligt, inden den døde. Når jeg selv har fanget den og slået den ihjel, har jeg den bedste garanti for det."
Raymond Holm
Citat Søren:"Dit forsøg på at skille madfiskeri fra sports/lystfiskeri gælder ikke for mig og resten af det store flertal af danske lystfiskere."

Er det noget du ved, at de fleste lystfiskere er madfiskere i forhold til sports/lystfiskere?
Og er madfiskerne dem der ikke genudsætter fisk?

For isåfald vil jeg mene der er flest fiskere der genudsætter fisk.
Så jeg mener madfiskerne er i undertal.
Det er ikke noget jeg ved , men vil være min påstand.

Mvh Raymond
simon agerholm
Hej Raymond,

Jeg tror personligt at de fleste havørred/kystfiskere ligger et sted "midt imellem".. Vi fisker fordi vi elsker vores hobby, og nogle gange vælger vi at tage en fisk eller 2 med hjem, det kan være en fisk man synes man har kæmpet speciel hårdt for, eller ganske enkelt fordi man har lyst til at spise den :-)

Jeg selv hjemtager i reglen kun røgefisk, altså pænt store fisk (når jeg ellers er heldig at fange dem)..

Der ER jo nok en forskel fra kyst/ørredfiskere til rendyrket specimenfiskeri, en specimenfisker hved jo på forhånd, at fangsten blot skal vejes,måles & fotograferes - inden den ryger retur i baljen.

Jeg synes sgu også det er pudsigt, at sådan en gammel p&t ejer som Mads Hussing i reglen kommer sovende til sine fisk ;-) Jeg kan jo ligefrem se det for mig ; Mads vågner af lyden fra en bidmelder, vælter halvvejs i panik med sin bedchair, fighter storkarpen mens hans hånd stadig er nede i chipsposen han faldt i søvn med hånden nede i.. Finder sit kamera indsmurt i en lunken slat cola fra aftenen før, og napper lige et foto af karpen hvor man i baggrunden kan se overnatningsmakkeren stå og børste tænder i undertøj.... Det er jo ikke lystfiskeri !!!

Næh nej, os natfluefiskere vi ofrer både nattesøvn og hygge, mens vi pürscher rundt efter nattens konge : HAVØRREDEN !! ;-)

Hehe.. Vi er da forskellige, og tak for det :-)
Den ene type lystfisker/sportsfisker er ikke et hak bedre end den anden.
Mads Hussing
Hvorfor er det et fornuftigt formål at skaffe mad ved hjælp af en fiskestang? Det er da det mest irrationelle og ufornuftige - det er da meget billigere at købe friskfanget fisk fra kutterne når de kommer ind. Der er da ikke noget fornuft i det - ikke efter min mening.

Jeg tror langt de fleste lystfiskere elsker at fange store fisk - det er da forrygende at vise frem - og så endda samtidig kunne sige til andre at de også har muligheden for at fange den.

Sejt at du ved hvordan den almindelige dansker tænker om vores fiskeri. Når jeg fortæller "almindelige" danskere at jeg fisker karper, så aner de slet ikke hvad det er, og hvordan man gør.

For mig er fisketegnsmidlerne bare en ekstra skat - i mit normale fiskeri får jeg intet ud af det - der er jeg nødt til at fiske efter privat (læs: ulovligt) udsatte fisk.
Mads Hussing
@Simon,

Man kan godt høre at du er garvet karpefisker med den beskrivelse :-)

Man kan også fortælle at den store karpe er fanget efter at have sejlet agnen 100 meter ud 15 gange, fordi brasen eller suder har taget boilien for gud ved hvilken gang. Det bliver brugt som tortur at afbryde fangers søvn hele tiden, og det er jo sådan at være på karpetur :-) Et bip og jeg er vågen - og det sker måske 20 gange i løbet af en nat. Jeg er ikke til noget dagen efter en karpetur, for det er ikke mange timers søvn det er blevet til, og det er ihvertfald ikke i træk.

Og at du tror vi børster tænder siger jo rigtig meget om hvor lidt du har fisket karper ;-)
simon agerholm
Hej Mads ;

Køb af friskfanget fisk direkte fra kutter - det lugter jo ligefrem af sorte penge ;-) Det er GARANTERET fra ulovlige garn, som har stået direkte i fredningsbælterne !!
Det er utroligt som du roder dig ud i ulovligheder, først ulovlige udsætninger - og nu køb af sorte fisk ;-)

Vedr. karpefiskeriet, så er jeg udmærket klar over at det kræver sin mand, og at teknikkerne er mindst lige så specialiserede som det de mest fanatiske fluepiskere anvender..

Det jeg synes er virkelig pudsigt hos karpefiskere er ; i navngiver jo ligefrem nogle af fiskene - nogle af navnene er jo nærmest kælenavne :-) Der er sgu nok en kone til en karpefisker hist og pist, som ville ønske hun var en (karpe)fisk.. ;-)

Jeg sætter stor pris på karpefiskere, jeg synes bare i skulle tage at bruge noget mere rasp - jeg har sgu alt for meget stående endnu -lol-
Jesper hansen
Specimenfisker det vil jeg jo nok kalde mig selv, jeg fisker efter de største fisk i det vand jeg nu har valgt at fiske i, faktisk kan jeg fiske en sø i mange år inden jeg er tilfreds med resultatet. Lad os nu sige at i den omkreds jeg går i, der er ví 10 mennesker der er specimenfisker, og vi fisker den samme sø. Så vil der jo ik vare længe inder der ik er flere af de store gedder, sandart, abbore, skaller, karper, brasen, suder osv i den i den sø hvis vi afliver de fisk vi fanger.
Jeg kender en fiske forening hvor der kom et nyt medlem og samme år fangede han en gedde på 12kg. som blev lavet til fiske frakkedeller. I samme forening var der et andet medlem der havde været med i foreningen i 34 år, han havde aldrig fanget så stor en gedde, og fik heller ikke muligheden da den blev aflivet.. Nu har denne forening lært lidt, at man skal genudsætte de store fisk, og aflive de små hvis man gerne vil spise dem.. Stort fremskridt, efter min mening.
Mvh Jesper hansen
Jeg syntes at de store fisk skal genudsættes så andre også har muligheden for at fange en stor drømme fisk.
Mads Hussing
Det med kutteren var også bare en talemåde :-) Der findes da masser af måder at skaffe sig frisk fisk på.

Og det er rigtigt at sidder der en kone et sted og føler sig overset, og så ser hvordan vi behandler karperne - så kan det godt være at hun gerne ville have været en karpe :-)

Jeg er enig med hensyn til raspen - det er det bedste rasp der findes - og nok også det billigste. Og når det ikke findes mere, så er der mange medefiskere der tuder....
Søren Grothe Petersen
@Raymond Holm
Jeg definerer en madfisker, som én, der mindst en gang i mellem spiser hele eller dele af sin fangst, og med den definition kommer jeg frem til at over halvdelen af lyst-/sportsfiskerne også er madfiskere.
Den konklusion drager jeg med baggrund i Gallup-undersøgelsen fra 96 - http://www.ulnits.dk/artikler/gallup_undersoegelsen.htm - "Meget markant svarer hele 73% af de adspurgte, at de har fisket i saltvand i 1996." Jeg har endnu ikke mødt nogen eller hørt om nogen hav-, småbåds- eller kystfiskere, der genudsætter ALLE de fisk, de fanger.

@Mads
"Hvorfor er det et fornuftigt formål at skaffe mad ved hjælp af en fiskestang?" Det er det, når man ikke er ligeglad med hvad, man putter i munden. Lad mig svare med et par citater fra tidligere: "Jeg foretrækker helt klart en friskfanget havørred fra kysten frem for industrimad." og "
Det er også vigtigt for mig at vide, at min mad blev behandlet ordentligt, inden den døde. Når jeg selv har fanget den og slået den ihjel, har jeg den bedste garanti for det." Og så kan jeg tilføje, at man ved, hvor længe fisken har ligget i en kasse og gispet efter luft, og man ved også, at man ikke har indgået i den sorte økonomi eller er fisket ulovligt! Det er der fornuft i - efter min mening!

Journalisten: Aha, du elsker altså at fange store fisk, fordi du kan li' at prale med dem over for venner og bekendte?
Den gene, - og måske smerte og sygdom, som du kan påføre fisken, mener du det er en rimelig pris, som fisken skal betale. for at du kan have succes mellem venner og bekendte?
Raymond Holm
Tak for svaret Søren.
Man kan jo godt sige at en madfisker er én som en gang imellem spiser noget af sin fangst.
Omvendt kunne man også sige at en "ikke madfisker" er en som en gang imellem genudsætter noget af sin fangst ;-).
Man kan se det som man vil, og det er fint nok.

Jeg kender et par kystfiskere som aldrig hjemtager fisk.
Lidt som en slags karpefisker på kysten.

Jeg selv tager gerne en fisk med hjem.
Mads Hussing
@Søren,

Du lyder som om du er meget imod at man sætter fiskene ud igen, og det var nok derfor at Raymond satte det sådan op. Altså dem der godt kan finde på at sætte fisk ud igen, op imod dem der - som det lyder med dig - aldrig kunne finde på at sætte fisk ud igen. Men hvis du også kunne finde på at genudsætte fisk, så nærmer vi os vel hinanden...?

Nu spiser jeg ikke særlig meget fisk - kun når jeg får det serveret - eller når jeg er i udlandet og skal prøve at spise nogle af de fisk jeg har fanget.

Jeg kan godt lide at fange store fisk - nok i stil med alle andre. Jeg kan også godt lide at sige til folk at de selv har muligheden for at tage ud at fange samme fisk - det giver mange blod på tanden. Jeg mener at der blev lavet en undersøgelse om fisk og smerte, og man kom frem til at fisk ikke mærkede smerte. Og der er jo også noget om at fisk glemmer at de har været kroget, når de kan blive fanget flere gange inden for kort tid. Har selv fanget samme gedde tre gange inden for en halv time - så helt traumatiseret kan den ikke have været af at have været afkroget et par gange. Den gik ihvertfald direkte igang med at spise igen. Så "journalisten" har ikke den store viden om emnet kan man godt høre.

Man kan sagtens være imod at fisk skal genudsættes, men man skal bare være opmærksom på at hvis det gennemføres, så bliver Danmark inden for få år, et temmelig meget kedeligere sted at fiske.
Søren Grothe Petersen
@Mads
Selvfølgelig genudsætter jeg da fisk en gang i mellem f.eks. undermålere eller tilfældige fangster, som af en eller anden grund ikke er hensigtsmæssig at hjemtage, f.eks fryseren er fuld, fisken alene udgør ikke et måltid osv.. Og det har jeg heller ikke skrevet noget om, men kun "at fiske efter fisk, som man vil genudsætte!"
"Jeg mener at der blev lavet en undersøgelse om fisk og smerte, og man kom frem til at fisk ikke mærkede smerte." Det er gamle undersøgelser, du henviser til. Nyere forskning siger noget andet.
"Og der er jo også noget om at fisk glemmer at de har været kroget, når de kan blive fanget flere gange inden for kort tid. Har selv fanget samme gedde tre gange inden for en halv time - så helt traumatiseret kan den ikke have været af at have været afkroget et par gange." Ved du noget om, hvorvidt fisk kan kæde en smerte- eller ubehagsfølelse sammen med at den indtog føde kort forinden? Nej, vel? Min gamle geddeguru Neville Fickling mente, et en gedde kunne genfanges 10 gange i gennemsnit inden den døde af det.
Journalister behøver ikke nødvendigvis faglig viden for at blive journalister. Det kan du sagtens få mig til at skrive under på. Men det hjælper dig jo ikke, hvis du allerede er i mediernes søgelys, og de står med mikrofonen oppe i næsen på dig og stiller dig "dumme" spørgsmål. Vil du afbryde interviewet midt i udsendelsen?
Men jeg bemærker mig, at du ikke vil svare konkret på de spørgsmål, som "journalisten" i min skikkelse stiller dig.
Det er da fair nok, at du ikke vil leje rollespil med mig, men det efterlader mig med det indtryk, at du har givet op, fordi du har indset, at du vil tabe.
Mads Hussing
@Søren,

Jeg svarede på spørgsmålet som jeg ville svare på det hvis der stod en journalist foran mig. Når de stiller et spørgsmål er det OK at fortælle at spørgsmålet er stillet ud fra en falsk præmis - dit spørgsmål er jo stillet ligesom det klassiske: "Er du holdt op med at slå din kone?" - Det er - i de fleste tilfælde - stillet ud fra en falsk præmis - ligesom dit spørgsmål er.

Og nej - jeg er ikke ved at tabe :-) Vi er uenige - jeg siger ikke at din holdning er en taberholdning - og det er min heller ikke. Jeg mener nok at din holdning er gammeldags, og langt de fleste unge fiskere vil gerne passe på den bestand der er af fisk i dag, og de ved også godt at hvis de tager alt med hjem som de fanger, så mangler der fisk i landets søer om få år.
Raymond Holm
Eksempel. Der hvor jeg bor er der en lille sø.
Der fisker en del knægte i søen og de fanger skaller som de genudsætter.
Jeg kender mange eksempler på småsøer hvor drenge også fanger skaller og suder.
Hvordan er det lige?
Er det forkert at de fisker efter fisk som de genudsætter?
Skal de belæres at de belæres at de kun skal fange fisk hvis de forventer at spise dem?

Mine piger og drenge lærer nænsom håndtering samt genudsætning af fisk , ligesåvel som de lærer at fisk kan spises.

Søren Grothe Petersen
@Mads
Hvad er den falske præmis i mit spørgsmål?
”de ved også godt at hvis de tager alt med hjem som de fanger, så mangler der fisk i landets søer om få år. ” Ja, og månen er lavet af grøn ost.

@Raymond
Ja, jeg mener, at børn skal læres, at man fanger fisk for at spise dem, og at genudsætning er en nødløsning. Det er i den forbindelse helt ok, at fange et antal fisk i undervisningssammenhæng, så børn kan lære at genudsætte en fisk på forsvarlig vis.
Mon man for øvrigt ikke kunne lave nogle udmærkede fiskefrikadeller af skaller?
Jesper hansen
jo det kunne man nok godt hvis man vander dem grundigt ud..
Steen Nielsen
@ søren
Hvis du ikke mener man kan se på bestanden af fisk i en sø, hvis man nakkede alle man hev op .... så er du da godt nok spejlblank !! prøv at tage en normal str. mose og så begynd at fiske gedder .... alt der kommer op bliver fjernet/slagtet el. tror du helt oprigtigt der slet ikke ville ske noget med bestanden ?

I allerød er der en mindre sø, der kunne man uden problemer fange 10-15 mindre karper på en aften ...
den sø blev opdaget af en flok polakker .... hvis du kan tage der op nu og fange 2 på en aften er du rigtig dygtig !!!
så hvis det ikke skyldes et masivt overfiskeri ... så vil jeg MEGET gerne ha din mening om den sag !! for så er du sku klogere end alle os andre !

Mads Hussing
@Søren,

Den falske præmis er at du påstår jeg fisker for at kunne prale med fiskene over for venner og bekendte. Jeg fisker udelukkende for min egen skyld.

Jeg må nok sige at efter din bemærkning om månen og grøn ost, så synes jeg at du mangler realitetssans. Hvis du tager Donse Dam i Nordsjælland, så bliver der vel fanget 3-500 gedder i maj måned, og hvis alle de blev slagtet, så var det slut med bestanden i den sø efter meget få år. Sådan tror jeg mange søer har det - hvis alle tog alt det de fangede med hjem - så ville det se skidt ud for vores vande i løbet af meget få år. Jeg har selv fanget omkring 30 derude på en aftentur, og der skal ikke mange af sådanne ture til for at bestanden bliver væsentligt forringet.

Jeg er glad for at det ikke er din måde at fiske på der er den gældende for de fleste unge fiskere, for heldigvis vil de fleste gerne opretholde en god bestand i søerne og kunne fiske efter gode fisk også i fremtiden.
Søren Grothe Petersen
@Mads
”Den falske præmis er at du påstår jeg fisker for at kunne prale med fiskene over for venner og bekendte. Jeg fisker udelukkende for min egen skyld.” Øh....??? Ja, og der er ingen modsætning mellem de to ting. Det er jo for ens egen skyld, at man praler. Du angiver det selv, som én af flere grunde til at du fisker!!
Mht. Donse Dam o.lign.: Man kan ikke tømme en sø med fiskestænger. Hvis man kunne, ville der jo ikke være gedder tilbage i nogen søer eller i DK overhovedet. De ville jo være fanget af tidligere generationer af lystfiskere, da alle tidligere slog gedderne ihjel.
Steen Nielsen
@ søren
nu siger jeg ikke den sø i allerød er TØMT, men når polakkerne 2-3 og 4 af gangen sider og tager ALT de får på land med hjem .... hvordan tror du selv det påvirker en bestand af fisk ?? de tager jo ukritisk alt med hjem ...
Så hvis det ikke skyldes deres masive overfiskeri .... så vil jeg MEGET gerne ha din logiske forklaring ..... og det er ikke en enlig svane .... stadionsøen i ballerup ... det er samme historie .... her er det så ikke polakker, men personer med anden etnisk herkomst der har tvunget bestanden drastiskt ned .... eller igen har DU en bedre forklaring ?
For det lader til at både mads og jeg er dumme og småtskårende og med en snævert synet indstilling til det med genudsætning kontra slagtning af alt levende i vores søer ...

Og den påstand med at alle tidligere slog alle gedder ihjel ... kan du underbygge og dokumentere den påstand ?

Men under alle omstændighedder ... så vil jeg MEGET gerne ha din mening og gerne vel velbegrundet, til årsagen til den nu drastiske nedgang i antallet af fangne karper i søen i allerød og stadionsøen i ballerup, hvis det som du skriver, ikke kan ha noget at gøre med overfiskeri !!
Mads Hussing
@Søren,

Der er en stor modsætning mellem de to ting. Jeg overvejede faktisk ikke at offentliggøre min seneste store karpe, fordi jeg ikke gad at der kunne sidde nogle "kællinger" rundt omkring og sige en masse grimme ting om fangsten, metoden, stedet - hvad ved jeg... Jeg overvejede bare at holde den for mig selv, og med mig selv vide at jeg havde fanget den. Men jeg fisker kun for mig selv - ikke for at prale over for alle andre.

Vi er uenige om at man stort set kan tømme en sø med fiskestænger. Det er sket flere steder, og det er ved at ske andre steder. Det er klart at der vil altid være et par tilbage, så måske er søen oppe at køre igen om 15-20 år. Men det synes jeg ikke er fedt - de kan lige så godt være gode hele tiden.
Allan Juel Andersen
Tilbage i firserne, da jeg begyndte mit fiskeri tog man alle gedder man fangede ved spinnefiskeri (.... vi respekterede dog mindstemålet). Desværre mærkedes dette hurtigt efter et stykke tid og vi måtte finde nye steder at fiske, hvis vi ville fange noget. Derfor modtog jeg i sin tid Catch-and-Release-princippet med kyshånd da jeg således med tiden ville være garanteret at fange noget. Og det virkede! Desværre er der alle de "dumme" og jeg mener dumme, som ødelægger fiskeriet for os andre ved at insistere på at fylde egen fryser og alle vennernes og sælge de sidste. Med det fiskepres som der vil være med moderne grej (læs: Nylonlinen) og at lægmand også fisker bliver der et alt for stort pres på vandene. Selv et Put and Take kan tømmes på kort tid ... Det er derfor man sætter nye fisk ud!
Steen Nielsen
@ søren

Det er sjovt, nu har du efterlyst denne fangstrapport, jeg har skrevet til dig et par gange .... og du svare ikke .... !!!! den eneste du vælger at svare er mads .....
Hvordan kan det være ?

Søren Grothe Petersen
@Mads
Det var din bemærkning "det er da forrygende at vise frem", der fik mig til at sammenligne med praleri.
Desuden synes jeg faktisk, at det var en stor og flot karpe, du fangede, som jeg hermed ønsker dig til lykke med. Og jeg har sandelig ikke nogen intentioner om at bringe nogen skår i din glæde over fangsten ved at promovere min holdning til genudsætning i den forbindelse.
Det ville jeg finde meget upassende, lige så vel som jeg finder de første komkmentarer til denne fangstrapport upassende.


@Steen Nielsen
Undskyld, at jeg ikke svarede.
Det, at man ikke fanger mange fisk i en sø, er jo ikke nødvendigvis udtryk for, at der ikke er nogen eller er meget få. Som jeg tidliger har skrevet: Der er ikke nogen som lystfiskere, der kan lave evig gyldige sandheder ud af enestående enkelttilfælde.
Jeg skal nok komme med en forklaring på den manglende bestand i Allerød, den dag du kan DOKUMENTERE, at biomassen af fisk er blevet mindre. ;-)
Jeg mener, at det var gedder, vi i den forbindelse debatterede.

@Allan Juel Andersen
Spørgsmålet er nok hvem, der er dum. Jeg mener, som før skrevet, at C&R ødelægger det for os alle på langt sigt.
Mads Hussing
@Søren,

Jeg takker for lykønskningen - og du måtte gerne skrive alt det du overhovedet ville om hvordan den smagte eller om den fylder hele fryseren - det ville ikke have ødelagt noget hos mig :-)

Der er jo ingen der tømmer søer for at se om biomassen er blevet mindre, det er jo noget man i løbet af nogle ture kan finde ud af. Især i sådanne søer hvor man før kunne fange ekstremt mange fisk, og nu næsten ikke kan fange noget. Det virker som om du benægter fakta, og kan "slippe afsted med det", fordi der ikke er nogen der lige tømmer en sø og vejer de fisk der er tilbage i søen...
Søren Grothe Petersen
@Mads,
Selvfølgelig er det en gratis omgang, at kræve at få målt biomasse, og det skal da også ses i sammenhæng med, hvad der står øverst i indlægget, og hvad jeg tidligere har skrevet. "Kravet" skal ikke tages bogstaveligt, men som et udtryk for, at jeg ikke tror på de bombastiske udsagn om, at søer er "tømt", fordi et par fiskere har haft et par dårlige dage et sted, hvor de tidligere har fanget godt.
Jeg tror heller ikke på, at jorden er flad, selvom det ser sådan ud. Er det nu udtrykt tilstrækkeligt klart?
Steen Nielsen
@ søren
Når den omtalte sø før nærmest har "kogt" af fisk, og nu nærmest virker død ... og det er langt fra kun mig.
Men alle der fisker ved den pågældene sø i allerød, der siden midten af sidste år har oplevet en radikal nedgang i antalet af fangne fisk.

Nu har jeg så et spørgsmål til dig : du skriver
" Spørgsmålet er nok hvem, der er dum. Jeg mener, som før skrevet, at C&R ødelægger det for os alle på langt sigt.

kan du ikke uddybe det ?


dernæst skriver du :
"Det er perverst kun at fiske efter fisk, som man vil genudsætte!". Jeg mener altså også, at laksefiskerer, der har fanget kvoten på to fisk i et vandløb, så skal fiske efter andre arter eller stoppe fiskeriet"


for senere af skrive :
"Selvfølgelig genudsætter jeg da fisk en gang i mellem f.eks. undermålere eller tilfældige fangster, som af en eller anden grund ikke er hensigtsmæssig at hjemtage, f.eks fryseren er fuld, fisken alene udgør ikke et måltid osv.. Og det har jeg heller ikke skrevet noget om, men kun "at fiske efter fisk, som man vil genudsætte!"

Her er da et tydeligt bevis på en totalt modsigelse ....
for du mener man kun skal fiske efter fisk man kan spise ... men hvorfor fisker du så .... hvis din fryser er fuld ???
Det er jo perverst i dine øjne .... men du gør det selv .... vil du være venlig at forklare det !!!
Jesper hansen
thi hi fnis
kim petersen
Sær diskussion.
Alting handler jo om at placere sig selv på den moralske stige, og afveje hvilket forhold man har lyst til at have til omverdenen.
Jeg vælger at se iskoldt og naturvidenskabeligt på det hele, og varetager mine egne interesser ved at fokusere på bæredygtighed.
Det er ikke svært at gennemskue at bæredygtighed ikke hænger sammen med at tage fisk med hjem - hvis man fisker i små lukkede systemer.
Jeg er bredt funderet i søers økologi og vandmiljø generelt, og tør godt stikke næsen frem ved at påstå at stangfiskeri SAGTENS kan ødelægge en bestand.
At kræve dokumentation er som jeg ser det et tegn på manglende indsigt og erfaring med omtalte emne.
Fredfisks genudsætning er kort sagt for vores egen skyld, hvorimod gedder tit er balancepunkt for en søs balance.
Jeg fanger fisk fordi det er sjovt, og hvis en fisk var sjov at fange vil jeg da gøre hvad jeg kan for at det kan ske igen.
Jeg syntes ikke det er forkasteligt at fange en fisk udelukkende fordi det morer mig - det er det derimod at fokusere blændet på én modbydelighed uden at se alting i sammenhæng.
Det er krævende at være nuanceret.
Søren Grothe Petersen
@Steen Nielsen
Ja, jeg kan jo kun forklare det for dig, - jeg kan ikke også forstå det for dig.

"kan du ikke uddybe det ?"
Som svaret tidligere: "men får føromtalte journalist fat i jer i agurketiden, bliver I Dansk Folkeparti's prügelknabe. Det er jo derfor en lidt mere ydmyg attitude kunne være formålstjenlig for jer, - og måske for os andre fiskespisere på langt sigt."

"dernæst skriver du"
Søde ven, det er ikke en modsigelse, men åbenbart din manglende fantasi der gør, at du ikke forstår svaret, men du får et eksempel. Rent konkret kunne det være, at jeg fangede en torsk, mens jeg fiskede efter en havørred, som skulle serveres for mine gæster næste dag. Så genudsætter jeg torsken, da jeg ikke har plads i fryseren, mens havørreden kommer i gryden.
Steen Nielsen
@ søren
Jeg vil opgive dig ...
du er jo spejlblank ... og uden for pædagoisk rækkeviede ...
Jeg har på intet tidspunkt sagt at man ikke må tage fisk med hjem ...
Men at tage fisk med hjem, som ikke vil kunne reproducere sig selv, og som man gerne ser fanget igen .. hvad er idéen med det ?
Men det jeg virkelig er vildt gal over ... er de polakker og personer af anden etnisk herkomst som dag efter dag ... sider ved det samme vand, og ALT der kommer op, kommer med hjem ... det er dem jeg specifikt er sur på .... for de er direkte dræbende på en bestang af fisk i en sø !!

Har du oplevet kronborg i starten af maj ?? hvis du tog en tur der op ... ville du måske også få et andet billed af nogle typer fiskere ......
Har set en mand, behøver vel ikke fortælle han IKKE var dansk !! som stod i vandkanten .... kastede ud, fejlkrogede en hornfisk, den blev kranet ind, svinget rundt til konen som sad lige bag ham på stranden, hun afkrogede fisken, og rensede den straks, hvorefter den blev smidt ned til de måske 100 der allerede lå der ... og indvoldene lå i en stor dynge mellem stenene på stranden !! det var som at se en fabrik ..... og han fangede rigtigt mange .....
Andre smider bare deres fangst i en bunke bag sig på stranden, og på de "gode" dage er de bunker store ... meget store !!

Prøver bare at give dig en forklaring ... de har en helt anden indstilling til det end os .... men hvorfor skal de tømme vores søer ??? hvis de så forstod engelsk .... så kunne man forklare dem det, men de fatter minus ...
Søren Grothe Petersen
@Steen Nielsen
Tja, din form for pædagogik er i hvert fald ikke tilstrækkeligt overbevisende, og det kan man måske så undre sig over - eller ikke.
Men jeg vil da så ønske mine polske og andre fiskevenner: Knæk & Bræk.
kenneth andersen
@ Steen.. jeg har opgivet fjolset for længe siden, han gør det kun for at spille dum og lave ballade som jeg ser det! Pinligt af en voksen mand!!
Steen Nielsen
@ kenneth
han viser jo bare med alt tydlighed at hen burde starte i skole igen ... for voksen er da godt nok det sidste han er ....
viste jeg ikke bedre ... ville jeg anse ham for en knægt på 14-16 år som bare sider og hygger sig med at provokere os andre ....
for magen til tegneserie skal man da lede længe efter .... tror han kan bruges som spejl ... han er simpelthen så dum, latterlig og barnlig at det gransker til det pinlige ..... nej ... rettelse han er pinlig !

håber der en dag er en som kommer "til" at klappe ham lidt .... har simpelthen ikke skyggen af respekt for den tosse
Lars Larsen
Hvis ikke jeg tager meget fejl så har Sren for snart mange år siden skrevet nogle artikler til fisk og fri, hvor emnet bl.a. var geddefisker med død agn. Og der var en anden "portræt"artikel hvor han gladeligt fortalte hvordan han fiskede efter mange forskellige arter og dyrkede catch and realease efter bl.a karper hvor han havde eksperimenteret med fjernstyrede både til at bringe agnen ud over kasteafstand - det var før baitboatens opfindelse.

Jeg tror desværre at jeg har kasseret bladene i forbindelse med min seneste flytning, så jeg kan ikke dokumentere ovennævnte.

I øvrigt synes jeg det er frustrerende at denne diskussion om karpe-specimenfiskeres "leg" med fiskene komme op hver gang debatten går på genudsætning af karper.
Hvad med catch og realease efter bækørred i de små åer med en lille bestand af "vilde" fisk. For slet ikke at tale om stallinger, her er der ingen der taler om leg med fiskene eller dyrplageri når disse jages med fluekæppen og de små tørfluer, i de tilfælde betegnes det næsten som en nødvendighed at fiskene genudsættes for at bevare bestanden.

Har ligesom Steen oplevet at bestanden af fisk i mindre søer er blevet fisket ned pga overdrevent madfiskeri, men den debat vil jeg ikke gå ind i her da jeg mener en del af ovennævnte debat føres af opmærksomhedshungrende individer (ingen nævnt ingen glemt) som vender og drejer modpartens udtalelser til selv at mene det modsatte. Prøv at læse indlæggene grundigt, så er det tydeligt at der er nogle der tydeligt modsiger sig selv flere gange......


Lars Larsen
Iøvrigt tror jeg at denne gamle fangst er bragt som provokation, lige netop for at få gang i denne debat. Og det virkede tilsyneladende - desværre.


Henrik Berg
Det er jo simpelthen en "Proff" i diskuterer med ;o)

http://www.stam.dk/get/19422.html

Jesper hansen
Omg. i don't believe it.
Bjarne Ringtved
Nu har jeg igen læst denne debat fra enden til anden og må sige at jeg er dybt frustreret og ærgelig over hvordan mange opfører sig herinde.
Gud fader hvor må der sidde mange med en "forhåbentlig" dårlig smag i munden. Magen til børnehave skal der ledes længe efter.

Problemet var stort under fiskecuppens dage, men siden den blev afviklet har tonen dog forbedret sig meget og Fiskemagasinet.dk har været tåleligt helt frem til starten af denne debat.
Jeg skrev selv indlæg nummer 10 og opfordrede til en god tone, samt simpel respekt for hinanden. Siden da har jeg ikke fulgt så meget med, men man må da sige der har været livlig aktivitet.

@Mads... Jeg må udtrykke min dybeste sympati for dig og dit arbejde. At du stadig er en del af dette site er over min forstand. Jeg ville have opgivet for længe siden. Men du må jo brænde for det og hatten af for det. Samtidig er det vigtigt at du af alle holder tonen.

Men jeg er ihvertfald færdig herinde. Kommer til at savne fangstrapporterne og de smilende mennesker på billederne :D

Og SØREN GROTHE PEDERSEN. Jeg er normalt en tålmodig og overbærende person der altid tror på det bedste i folk. Men din opførsel og den måde du tillader dig at tale til andre folk på genere mig i en sådan grad, så jeg får lyst til at kalde dig det ene og det andet. Du burde skamme dig noget så grusomt. Føj for fanden. Samtidig er dine svar usammenhængende og famlende, og jo du modsiger dig selv, og prøver så at dække over det ved at kalde alle andre dumme.

Dog hører det ingen steder hjemme at poste et personligt link, som det er gjort ovenfor. Uanset om det så er offentligt tilgængeligt eller ej.

I andre, snak pænt og knæk og bræk.
Og søren, skriv hvad du vil, Jeg læser ikke svaret alligevel, men jeg ved jo du ikke kan lade være med at svine mig til.
Søren Grothe Petersen
Efterhånden synes jeg, vi er ved at bevæge os lidt væk fra emnet. Jeg vil fortsat holde mig til emnet. Det andet er livet for kort til.

@Lars Larsen
Ja, problematikken omkring bækørred og stalling er den samme. Jeg har selv nævnt laks.
I øvrigt synes jeg, at vi skulle vide, hvem "der tydeligt modsiger sig selv flere gange" og gerne med nogle eksempler, så der ikke spredes et lag gylle ud over alle.
Lars Larsen
@ Søren
Hvis du virkelig gerne vil have svar på dit spørgsmål om hvem der modsiger sig selv og vender udtalelser til selv at mene det modsatte, så synes jeg du skal tage og læse tråden igennem igen. Jeg gider ikke deltage mere i denne debat da den ikke fører til noget. Du har din mening, og vi har vores. Og jeg tror ikke der er den store sandsynlighed for at vi bliver enige, uanset om vi debatterer herfra og til juleaften.

Har dog et enkelt spørgsmål, kan du be- eller afkræfte de artikler jeg nævner?

Slut herfra.

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk