Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
Åletur uden ål
Indsendt af:Mads Frandsen
Fangstdato:13-07-2007
Art:Rudskalle
Vægt:1.27
Længde:40
Agn:
Sted:Flod
Bemærkning
Det er ikke altid at ens fiskeri går som man planlægger det, og sådan var det selvfølgelig også denne gang.

Jeg havde aftalt med Steen, at han skulle komme og hente mig kl 21, så ville jeg være pakket og klar til en tur efter de slimede skabninger i Randers havn. Vi havde rigeligt med orm med til turen, men blev enige om, at vi nok også hellere måtte have fat i nogle agnfisk. Da ingen af os havde kastenettet med, blev kursen lagt ind forbi den nærmeste tankstation, hvor en pakke brød blev anskaffet.
Nu plejer det jo ikke ligefrem at være noget problem at fange små skaller i åen, så der forsøgte vi os. Det viste sig dog ikke at holde stik, da en af de første skaller, der røg på land hos hr. Stein, var en gråbandit på omkring 400 gr. Efterfølgende i hvert kast vi havde, var der noget som pillede ved brødet, men krogen ville desværre ikke sætte sig. Grundet aktiviteten i overfladen, var jeg overbevist om at det var nogle småskaller på spil (gode åleagn). Denne tanke blev dog udhvisket i det øjeblik Steen krogede en god fisk.
Ret hurtig efter krogningen viste fisken sig i overfladen og afslørede sin sande identitet - en flot rudskalle, som vi mente var omkring 800 - 900 gr. Vægtantagelsen blev dog revideret voldsomt da fisken var blot en meter fra netkanten - helt sikkert over kiloet! Heldigvis var der ingen større problemer med at nette dyret, så snart efter kunne Steen stå model foran kameralinsen med en ny PR på 1350 gr.
Nu ville jeg satme også have lov til at fange sådan én, så hurtigt fik jeg kastet ud til det område, hvor Stein havde fået sin fisk. I nedslaget viste sig en god hvirvel. Var sikker på at jeg have skræmt den, og sku til at bande og svovle idet flådet næsten øjeblikkeligt blev revet under - modhug og fast fisk!
Igen en pæn rudskalle, som vi heller ikke denne gang troede var over kiloet før et par meter fra land. Fisken blev sikkert ført i nettet, og hurtigt blev vægten og målebåndet fundet frem - 1270 gr og 40 cm - ikke nogen ny PR til mig i denne omgang, men bestemt en go fisk!
Efter de obligatoriske billeder blev fisken genudsat, og fiskeriet gik i gang igen. Vi var dog eneige om, snart at indfinde os på den udvalgte åleplads, inden det blev alt for mørkt. Dog ville Steen lige brilliere med en flire omkring halvkiloet inden vi drog videre i vores færd - Han er sku lidt heldig den mand hvad flire angår!
Med god tiltro til nattens fiskeri blev alle vores stænger hurtig gjort klar med gliderig og orm (agnfiskene havde vi jo desværre ikke fået nogen af). Da alle stængerne var kylet i baljen, fandt vi os til rette i stolene og en kold blev knappet op :P
Med tankerne rettet mod et godt fiskeri gik snakken, og snart blev endnu en øl knappet op. Da den tredje og sidste øl røg indenbords, var klokken ved at nærme sig 02, og vi var ærlig talt lidt forundret over ikke at have haft hug endnu? Vi blev efterfølgende enige om at snuppe en morfar, og satte vores lid til bidmelderne.
KL 03 vågende vi, idet der kom et par pib fra Steens ene bidmelder . Modhugget blev givet, men hva nu? Ingen liv i den anden ende, og nu begyndte min bidmelder at give lyd fra sig. hmm... mystisk, men for en sikkerheds skyld blev der givet modhug. Det viste sig dog at vi havde fået fat i hinanden, og må ærligt indrømme at vi var noget forundret da vi fik det ene takel revet ind - Vores kroge hang sammen!
Efter denne pudsige oplevelese, blev ormne på krogene skiftet ud med nogle friske. Vi kunne dog konstatere at en del af krogene var støvsuget for madingen! Steen var overbevist om at der havde været krabber på spil, men vi gav lige pladsen en halv time mere, inden vi besluttede at pakke sammen og vende snuden hjem ad.


Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk