Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
PR karpe
Indsendt af:kristian petersen
Fangstdato:20-07-2007
Art:Græskarpe
Vægt:3.5
Længde:54
Agn:flue
Sted:privat sø.
Bemærkning

Send din kommentar
Ole Aaslo
Nok ikke den bedste måde at holde en skælkarpe :-(
Men vist nok til at være nu DK-rekord - da den anden vist kun er 1,62 kg
http://www.rekorder.nu/nyeste.htm
Anders Bruun
græskarpe?
Lasse
Svineri!!!

Hvorfor kan du ikke finde ud af at holde en fisk på en anden måde end en hånd op gennem gællelget og op og smadre gællestavene??
Meget sørgerligt syn.. Stakkels fisk.
Lasse
Hov.. glemte lige en ting.. Dræbte du den os ?
Raymond Holm
Hvis nu han har spist den er det da ikke svineri.
Og hvis det er privat sø kan jeg ikke se problemet med om den er spist/aflivet eller hvad han nu har gjort med den.
Tillykke med fangsten.
Må have været god fight på fluegrej.
Rasmus Kruse
pointen ved det er jo nok bare at man SKAL behandle fisk pænt hvis de skal sættes ud igen, og hvis de skal overleve...lige gyldigt hvad det er for nogel fisk... hvis de er meningen at den skulle ud igen, holder man den bare ikke sådan... men hvis den skal spises er det ok, men det tvivler jeg sku på den skal...
Raymond Holm
Jeg ved godt hvad du mener men syns ikke man kan tillade sig at "dømme" en fangstrapport man ikke aner
noget som helst om. Det er gætteri.
Så syns jeg ikke negative kommentarer hører hjemme.
Man kunne spørge/opfordre fangeren i stedet for.
Det kunne ende med at "nye" brugere ikke tør lægge fangstrapporter.
Kan også være fangeren ikke aner noget om håndtering af fangsten men skal man så svines til?
Jesper hansen
Tillykke med din nye pr fisk, jeg vil lige sige det er ikke en græs-karpe men en skæl-karpe...
@ Lasse slap lige af hva' kan ik se hvorfor du går sådan amok over en knægt har fanget sin første karpe på flue..
(tror jeg efter som han kalder den en græskarpe)
Og tror du ikke fiskene yngler i den sø han fisker i??
Ellers er det ret frisk udsætning af karper, der bliver fisket efter....
Lars Jensen
ja giver Jesper ret...

der skal være plads til at grønne fiskere kan være her...
men sjovt lige så snart det er en karpe så sker der noget med karpefiskere ??!! som om den er hellig ?!

det er jo bare en fisk !!

men Kristian tillykke med fisken !!...


og lad os se nogle flere fisk !!...

Vh.

Lars J.


Mads Hussing
Hvis du har bedre billeder og målebåndsbilleder så er det ny danmarksrekord. Hvis ikke du har så må du på den igen og fange en anden hvis du gerne vil på rekordlisten :-)

Mvh
Mads
Jens Uth
Det er da ikke en græskarpe ANDERS
Dimitri Hardorff
DK-rekord i hvilken art?
Jesper Pedersen
Dimitri: Fluefanget skælkarpe.

Hmm jeg kender eller til en gut som her landt et 10+er på fluegrejet...
Mads Hussing
@Dimitri

Det er fordi vi er blevet så snobbede at fluefangede fisk skal have deres egen rekord.... Men så bør medefangede, spinnefangede, polefangede, jerkfangede og alle andre metoder vel også have deres egen rekord. Men fluefiskere har fået de fleste indoktrineret med at det er lidt finere at fange fisk på flue, og at det derfor skal have deres egen rekord.

Mvh
Mads
morten schultz
mads mads mads....... pole og mede er ret meget det samme min lille ven ;) flot fisk til panden forøvrigt.. sådan der.. de små der er alligevel ikke til og blive røget de er bedst på panden.
Ole Aaslo
Kan anbefale hapsdog - de passer lige i brødet :-)
Mads Hussing
OK store ven...?? Hvis fisk fanget på en fluestang skal have sin egen kategori skal de andre forskellige "stænger" vel også have deres egen art. Altså polestænger, feederstænger, matchstænger, havstænger, spinnestænger, teleskopstænger, karpestænger, surfstænger - tilføj selv flere stænger til listen :-)

Som den opmærksomme nok vil have opfattet, så er jeg ikke fortaler for at det bliver scenariet, men jeg kan undre mig over at lige nøjagtig fluestangen bliver hevet frem og skal have deres egen rekord.

Hvis det er fordi det er anderledes end en spinnestang, så kan det vel også gælde for en polestang..??

Mvh
Mads
Raymond Holm
@ Mads
Du må ikke glemme multihjul og fastspolehjul kategori :)
Mads Hussing
Med udvidelsen af rekorder til også at gælde fluefangede fisk sætter kun fantasien vel grænser for hvilke muligheder rekordkomiteen har for at oprette nye kategorier.

Vi har før haft en fra rekordkomiteen inde på Fiskemagasinet.dk for at kommentere nogle indlæg, og måske vedkommende, eller en anden fra rekordkomiteen har lyst til at skrive hvorfor man har valgt netop at tildele fluefiskeriet denne særstatus. Og om man stopper der eller der også kommer andre fiskerityper der skal have deres egne rekorder.



simon agerholm
Hej Mads og andre ;-)

Det forekommer lidt tåbeligt at fluefiskerne skal have deres egne rekorder, for det næste bliver vel at hver enkelt stangklasse skal have sin egen "Danmarksrekord".

Jeg kunne selv tidligere i år have nuppet rekorden for fluefanget regnbue, og jeg kender flere andre som hvert år fanger havørreder over den gældende rekord for fluefanget havørred.. hverken de eller jeg ønsker at lægge navn til den slags "rekorder"...

Dog må jeg sige, at min holdning til lineklasserekorder er den samme,, og at jeg andetsteds her på siden kan se at der er tilmeldinger på vej på "småfisk" ;-)

Skulle man tilmelde en havørred på 1,2 kg fanget på 0,46mm fireline, blot fordi det lykkedes mig at finde en ledig "rekord" ? ..

Der er efter min ringe mening kun en dk-rekord, og det er all tackle rekorden. Ellers ender det jo med at der er en rekord til hver eneste lystfisker.

Desuden : At knægten øverst i tråden har fanget en karpe, og åbenbart holder den lidt forkert, er da ikke noget at himle op over. Det kan jo være han faktisk har spist den -og desuden er karpen jo ikke fredet.

Det virker nogle gange som om karpen skal ophøjes til at være så hellig som Peterskirken i Rom -lidt ligesom de frelste fluefiskere der kun fisker den 15. Juni, iført stråhat, med hjemmebundne fluer for enden af deres selvbundne silkeflueline -og altid genudsætter alle fisk.

Lystfiskere er forskellige, og lad dog dem alle være her, så længe de overholder gældende lov.. At nogle så fisker efter deres egne uskrevne og særligt ophøjede regler, er fint med mig -men lad være med at bruge det til at slå andre "uvidende" i hovedet. ;-)
Ole Aaslo
Hej Simon...

Kan kun give dig ret, selvom tonen i det indlæg indikerer at du ikke rigtig fanger noget i øjeblikket :-)
Tillykke med din første sjællandske sommerhavørred i år !

Sees
simon agerholm
Jamen der har vi jo Ole !! Jeg hører du har været oppe og ruske nettene ved Musholm Lax -for at få din tidligere "nyhed" til at passe -Gg-..

Vedr. mine fangster, så er jeg desværre ramt af arbejde for tiden -g-.. Meeeen jeg var jo ved Lilleåen en hel uge, og fik da lidt i fryseren (lystmyrdede sgu en havørred),, og jeg har jo faktisk nappet en bette en i Tude Å .. Jeg må jo begrænse mit fiskeri,, som du ved er jeg jo tidligere blevet smidt ud af en forening fordi jeg fiskede for tit og fangede for mange store fisk -Gg-..

Den knægt skal sgu da ikke have kritik for at fange en fisk. Jeg hjemtog som 10-12 årig en mellemstor skalle -og min far bad mig om at æde den,, så var jeg faktisk kureret.. Det samme skete da jeg skød en solsort med mit luftgevær i vores have kort tid efter..

Vh. Simon

Ole Aaslo
@ Simon
Så vil jeg ikke vide hvad der skete da du kørte naboens kat ned....

Ja, der har vist været et lidt mindre udslip en rygterene ville vide første gang... Men må jo ofre sig for de nyheder man kommer med og svømmeturen til Musholm med spejderkniven i munden var hård...

Men jeg kan garantere dig, at med de fangster du til stadighed præsterer, så smider vi dig ikke ud af KLF - Pil ved mine karper og de finder Jimmy Hoffa før dig *LOL*
morten schultz
hey mads min store ven.. er ret sikker på at grunden til der os er lavet flue fanget reglen relrden ny anderledes metode og fange fisk på er at der er lidt svære kår for en flue fisker end med spinne stangen??
det eneste jeg ville frem til er bare at man ikke rigtig kan sammenligne jerkbait og spinne fiskeri i hvre deres da det er spinne fiskeri begge to ligesom pole og medefiskeri høre ret meget sammen med mindre man selvfølgelig spinner med den :)
Mads Hussing
@Morten

Er fluefiskeri så nyt et fænomen..??

Her regner man med at fluefiskeriet er begyndt i år 43 efter vor tidsregning - altså for små 2000 år siden:

http://home20.inet.tele.dk/rose/lystfiskerietshistorie.html

Og så er metoden vel ikke så ny og anderledes.....

Og det lyder som om du er enig i at spinnefiskeri og medefiskeri også er to helt forskellige ting, og som konsekvens af at man har lavet en fluerekord, så også skal have en mederekord.??

Mvh
Mads
Mads Hussing
@Simon

Vi er enige i at lineklasserekorder også er et misfoster. Og jeg har egentlig også besluttet ikke at anmelde min lineklasserekord til rekordkomiteen.

Mvh
Mads
morten schultz
har aldrig sagt at fluefiskeri er et nyt fænomen.. tværtimod.. og nej vi skal ikke have en mede rekord for vil skyde på at du har tæt ved samme muligheder som en spinne fisker i feks distaccen du fisker på.. det har fluefiskeren jo ligesom ikke.. ved ikke hvor langt man kan kaste sådan en møg krog med fjer på.. men kan ikke være pisse langt.. syntes det er helt i orden med flue fangede og alm fangede rekorder.. gør det os lidt sjovere for dem som kun dyrker fluefiskeri ligeså vel som der er nogen der kun dyrker mede eller hav fiskeri....
Lars Larsen
Hmm, bobbelflåd og flue kaster temmelig langt. Skal de fisk klassificeres som flue- eller spinnefanget?

Der er i min verden kun en rekord, og det er all-tackle rekorden.
Mads Hussing
@Morten

Jeg troede at denne temmelig kringlede sætning betød at du synes at fluefiskeri var en ny og anderledes metode:

"er ret sikker på at grunden til der os er lavet flue fanget reglen relrden ny anderledes metode og fange fisk på".

Hvad står der ellers?

Så du mener at det har noget med kastelængden at gøre..?? Så skal der vel virkelig laves en surfkategori og en polekategori, for de former er da ekstreme i forhold til de andre former for fiskeri.

Kan sige at ved DM i fluekast blev der kastet op til lidt over 40 meter med en almindelig klasse 8 stang, så det kan altså lade sig gøre at kaste temmelig langt. Og det med at kaste langt kan jo ikke gælde for fiskeriet i åerne, hvor der måske ikke skal kastes mere end 5-20 meter. Så jeg mener ikke at argumentet om kastelængde holder. Efter min mening er det ren snobberi at fluefiskere skal have deres egen rekord - som om det er lidt finere at fange en fisk på den måde.

Mvh
Mads
Mads Hussing
@Lars

Jeg mener at det er stangen der tæller, og det vil sige at det skal være en fluestang fisken er taget på. Ved ikke om agnen skal være af fjer eller andet, eller om det er OK at smide et stykke franskbrød på, eller en orm eller evt. en pirk ved havfiskeri...??

Mvh
Mads
Mads Hussing
Reglerne vedrørende fluegrejet er temmelig elastiske:

"Alle fiskearter fanget på klassificeret fluegrej kan optages på rekordlisten som fluerekord."

Det må betyde at det er stangen der tæller og det virker som om du må bruge lige nøjagtig det du har lyst til som agn.
morten schultz
ja mads jeg syntes faktisk der skal laves forskellige regler inden for 5 meter 10 meter 15 meter 20 meter 25 meter 30 meter 35 meter 40 meter 45 meter 50 meter og alt derover skal så bare hører med under dit glimrende foreslag af rekorder under surfcarsting. skrift fejl med ny anderledes metode aner sgu ikke hva jeg har tænkt. men passer selvfølgelig ikke... en pirk på en fluestang?? tror du kan regne med det ikke helt bliver godkendt som rekord... der skal måske os laves en rekord inden for karper med karper fanget på boilie med trekrog?? tsk tsk ... men derudover så er vi egentlig i bund og grund enige.. jeg syntes os det er snoberi.. tror derudover os linen spiller en rolle ang fisk godkendt fanget på fluestang.. altså at du ikke bare kan sætte et fluehjul på stangen og napse en ny rekord på det.. og 40 meter?+ det sgu da ingen ting?? det jo nærmest match distance altså ;O
morten schultz
klassificeret fluegrej indholder nok både fluestang fluehjul og flueline ;) og nok os fluer ..
Ole Aaslo
@Lars..
"Der er i min verden kun en rekord, og det er all-tackle rekorden. "

Jeg vil give det ret i af flue og linerekorder er noget som jeg giver meget lidt for.. på landsplan tæller kun All-Tackle.
Kunne selv ha tilmeldt et par lineklasserekorder gennem tiden, meeeeen......

Men der er mere end 1 rekord - Personlige, klubrekorder, sørekorder osv. - Selvom disse mere er for sjov.... Men jeg vil sige at det er okay med disse, så længe man ikke gør det til mere end det er..

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk