Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
Fantastisk fight fra fantastisk fisk
Indsendt af:Lasse Højrup
Fangstdato:18-02-2008
Art:Gedde
Vægt:10.8
Længde:105
Agn:Brasen
Sted:Større sø
Bemærkning
De første fire timer gik slag i slag uden de store fisk. Jeg havde en god ven med i jagten efter gedder og vi havde fået 6-7 fisk - dog alle under 3 kg. Humøret var alligevel højt for vejret var super, grejet fungerede og det var bare skønt at droppe den åndssvage AT-opgave og tage ud og fiske istedet. Det burde også være almen viden at være klog på fiskeri ;-)

Nårh, men klokken slog 12 og det højre flåd gik under. Jeg gav modhug men der var ingen respons i den anden ende. Sikkert en af de mindre gedder tænkte jeg. Vi begyndte at ro igen men måtte stoppe kort efter da venstre stang nu kørte for fuld drøn. Jeg var hurtigt over den og talte roligt: "poli-en, poli-to...poli-ti" linen strammes op og et kontant modhug gives. Og så....! Fisken stod helt stille ? der var bare massiv modstand. Jeg sagde til min ven at han skulle blive ved årerne så han kunne manøvrere båden som jeg havde brug for, for vinden ville i såfald bare drive os lige ind i en sivbræmme og det er sgu ikke min yndlings position at fighte storgedder fra. Der gik lidt tid hvor fisken bare stod før den begyndte at tage et kraftigt men roligt udløb. Jeg var nu et halvt minut inde i fighten og vidste på dette tidspunkt allerede at jeg stod med den største fisk jeg nogensinde havde fightet. Mine ben sørgede for at hele båden rystede mens jeg fik pumpet gedden langsomt tættere på men det virkede som om jeg intet kunne gøre. Hver gang jeg fik et par meter tog den bare et udløb på fem. Min stang som jeg ellers synes er ret ond virkede pludselig meget bøjelig og jeg bad til at jeg ville få fisken at se. På et tidspunkt brød fisken overfladen tyve meter ude og jeg kunne se en meget bred ryg fra en ret stor fisk. Den her skulle bare op! Med fuldstændig spændt stang og stemning kom fisken langsomt tættere på båden og efter omkring 5 minutters fight sagde jeg til min ven at vi sgu nok blev nødt til at sejle lidt mod fisken for den styrede fuldstændigt spillet. Jeg pressede den ellers hårdt og det bedste jeg har lært men den virkede ligeglad og tog flere gange tunge udløb for klodset bremse.

Efter omkring syv minutters fight begyndte den at virke klar og jeg sagde til min ven at han skulle droppe årerne og gøre nettet klar. Han nåede dog alligevel at sidde og vente lidt tid før fisken endelig var klar. Pludselig kom den op i overfladen, kæntrede og jeg fik trukket den over netkanten. ?Løft!? råbte jeg til min ven som stille og roligt løftede nettet så det omkransede fisken. Genialt! Det var bare for gyldent! Jeg fik løftet fisken op i båden og var ikke overrasket over at se en fisk som jeg skød til 11 kg. Det havde jeg regnet med siden det første halve minut af fighten. Da vi kun lå et minuts sejllads fra land besluttede jeg mig for at vi skulle tænde motoren og sejle ind til bredden så vi kunne afkroge fisken og få taget nogle gode billeder. Min båd er ret lille og jeg er af den overbevisning at fisken kunne håndteres mest skånsomt på bredden hvor der var mere plads. Det var bare helt perfekt og selvom jeg rystede og var fuldstændig oppe at køre indvendigt tog jeg det egentlig roligt. Vi fik målt fisken til 105 cm og taget målebåndsbillede, vejet den og derefter skudt en del forskellige billeder af den tykke fisk i det flotte solskin. Jeg vadede ud i det kolde vand i strømpesokker og fik genudsat fisken mens mine fødder mistede følelsen ? men det husker man ikke når man tænker tilbage! Fisken var hurtigt på benene igen og svømmede glad ud i søvandet med et "vi ses senere". Glad vadede jeg ind til land og fik vejet vejeslyngen og kunne konstatere at fisken var ny PR med 100g ? 10,8 fantastiske kg. vejede den og fighten var også en PR værdig. Fisken tog en brasen på 200-300 gram monteret med det simpleste rig - wire med to trekroge på - forrest en str. 6 og nederst en str. 4 placeret i rygfinnen. Tror I jeg er glad?


Send din kommentar
Nordahl .
Hold da op, - sådan skal en rapport skrives! Spændende, intens og underholdende læsning. Topkarakter herfra! - Og fisken: Megaflot Madamme dér :-)
Raymond Holm
Flot fisk.
Godt skrevet ,man kan fornemme hvor spændende det var for dig.
Alf Nissen
Stort tillykke med den nye pr. Lasse, men hey hvad er der sket med håret;)
Jonas Bjerre
Hej Lasse.. Du får da hævet nogle store sømkasser i tiden.. så kan der da komme lidt godt ud af at flytte til øen:) Stort tillykke..
Jonas Bjerre
pss.. ja nu ligner du sgu da en rocker!!
Lasse Højrup
Tusind tak for de pæne ord. :-)

Alf: Heh det røg på Roskilde - men fiskeheldet sad åbenbart ikke i håret ;-)

Jonas: Jeg er nu ikke flyttet nogle steder? Mon ikke det er brormand du hentyder til? Han tør ikke trimme sig tror jeg. Rocker?? Vil mere sige gangster. Pigerne er vilde med gangsterfiskere...*host*

Men endnu engang tak for ordene...mit fiskeår har gået lige efter bogen indtil videre. :-D
Jonas Bjerre
Hehe.. hov..jo, I kan da også la vær at fiske begge to, så det er til at finde ud af:) Fisken bliver dog ikke grimmere af det.. Ja piger elsker generelt bare lugten af fisk.. Eller? de lugter i hvert fald nogle gange af fisk..
steen v knudsen
@ Lasse.

Tillykke med den fine PR.
Altid rart at se en stor fisk svømme tilbage i sit rette element med et tak for kampen og på gensyn.

@ Jonas.

>Eller? de lugter i hvert fald nogle gange af fisk..<
Du omgås helt klart de forkerte piger Jonas, hvis altså ikke lige det er fiskepiger der er tale om. ;-)
Jonas Bjerre
@ steen. bare rolig, det er jo kun noget jeg har hørt:)

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk