Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
Gylden fætter
Indsendt af:Mads Frandsen
Fangstdato:21-04-2008
Art:Rudskalle
Vægt:1.33
Længde:41
Agn:4 stk majs
Sted:privat mose
Bemærkning
I løbet af dagen var det begyndt at klø gevaldigt i fingrene, så fik mig hurtigt sat i tankerne at jeg ville en tur ud med medekæppen. Ville dog helst have en makker med, men da ingen af de adspurgte havde tid lige denne dag, blev løsningen såmænd at jeg drog alene afsted mod vandet. Min kammerat Peter A ville dog måske gøre mig med selskab senere.

Velankommet blev der smidt et par håndfulde majs ud på pladsen, så de lige kunne lokke lidt fisk til mens jeg fik pakket ud. Som sædvanen tro blev stangen monteret med et paternoster fisket med fire majskorn, og derefter kylet ud i suppen en 10 meter fra land. I løbet af den første halve times tid var der en del smånap, som det ikke lykkedes mig at kroge, inden stangtoppen pludselig indikerede et voldsomt hug. Krogen blev sat og en kort, men dog hidsigt fight efterfulgte. Det viste sig at være en lille rudskalle på omkring halvkiloet, der havde forgabt sig over de fire majskorn.
Ud med fisken og nye majs på krogen. Der gik nu ikke andet end et par minutter før den var gal igen, og endnu en rudskalle, dog lift mindre end den første, måtte en tur på det tørre.
Fiskeriet blev genoptaget, men nu var det små grådige gråskaller, der huserede på pladsen. En sms tikkede ind, og det var hr. Andersen, der spurgte om jeg havde fået noget, og jeg svarede selvfølgelig tilbage at jeg havde fået et par mindre rudskaller. Han var nu færdig med sit foretagende og kort efter kom han traskende ind på pladsen.
Hans ankomst virkede nærmest som en turnoff-kontakt på fiskene, for efterfølgende var der sku meget stille ved tacklerne :( Tiden gik og det var så småt begyndt at mørkne i horisonten, da Peter fik sat krogen i noget bedre - vi var ellers så småt ved at begynde at pakke sammen. Jeg kunne med det samme se at det nok var en af de lidt bedre fisk, altså kilos+, men Peter var mere af den overbevisning at det nok var en lidt mindre en af slagsen. Hans antagelse blev dog gjort til skamme kort efter, da fisken tog et kort men hidsigt udløb, trods en ellers ret stram bremse. Stille og rolig fik Peter fisken presset ind af og op mod overfalden. Ca. Tre meter fra land brød den overfladen, og jeg kunne nu se at min antagelse var korrekt - helt klart over kiloet! Men ak, kort efter skete der det, som bare ikke må ske, fisken vendte i vandet og krogen slap sit tag.
"Den var sku go den der hr. A" fik jeg fremstammet, men Peter synes nu at tage det ret pænt - det var vist ikke helt gået op for ham hvor god en fisk han lige havde mistet. I troen (og håbet) på at dette ikke var en enlig strejfer, blev vi enige om lige at give fiskeriet lidt ekstra tid. Dette viste sig et kvarter senere at være en god ide, da jeg fik givet tilslag til et klassisk rudskalle hug.
Fisken fightede nu ganske glimrende, men da den kom til overfladen, må jeg ærligt indrømme at jeg var i tvivl om den kunne holde kiloet. Det vidste sig at jeg havde fejlbedømt fiskens størrelse voldsomt, idet den viste sig at veje 1330 gr og have en længde på respektive 41 cm. Først nu så det ud til at Peter var klar over, hvor stor en fiske han havde misset, for var sku sikker på at den var større end den jeg lige havde hevet i land, hvem ved?
Nå men efter en kort fotosession og vejning blev fisken nænsomt genudsat, og vi vendte snuden hjemad, da der nu var blevet pænt mørkt.


Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk