Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
min første holland karpe
Indsendt af:Steen Nielsen
Fangstdato:18-05-2008
Art:Skælkarpe
Vægt:11.8
Længde:79
Agn:2 pop-up 20 mm. honning boilles
Sted:rail-way lake holland
Bemærkning
er lige kommet hjem fra min første hollandtur sammen med 2 andre og noget mere rutinerede karpefiskere vi ankom torsdag og fiskede til søndag formiddag.
Vi havde hjemmefra fået kontakt med en fyr som er testfisker for et hollandsk fiskeblad og har fisket snart i stort set hele verden efter karper, han havde fingeren på pulsen dernede og da vi kom ned til ham hev han kameraet frem og fremviste 3 fine karper ( + 10 ) og en malle ( + 30 ) fanget samme nat som vi var kommet i et lille svært vand ???
Men han havde en sø som virkelig fiskede godt pt. som han mente vi skulle fiske i, så vi kørte der ned og så søen, her var brug for båd ( havde vi heldigvis med ) for der skulle fiskes 100-150 m. fra land i kanten og midt i åkandebælter.
Natten til fredag blev thomas og jeg begge vækket af vores bidmeldere, men begge fisk blev ikke hængene så det var en lidt skuffende start på turen, men vi var fortrøstningsfulde, da vi jo havde haft kontakt med fisk, men det var desværre alt hvad vi havde af kontakt til fisk i den sø, havde ellers fået afvide der var fine maller og karper fra 13 kg. til 22-24 kg. samt brassen op til ca. 7 kg.
Da vi nåede lørdag formiddag og intet havde haft af kontakt til fisk siden natten til fredag, valgte vi at pakke sammen og køre til byen, her ville vi så mødes med Reinbert for at få en ny sø peget ud, han havde sagt at hvis der intet var sket havde han andre vande.
Vi fik så noget mad på Mac. D hvor vi så mødtes med Reinbert, vi blev så enige om en anden sø, herefter kørte vi der ud, den så bare spændene ud, vi så flere karper cruise rundt så her var vi sikre på at der var fisk, kommentaren fra Reinbert var " her skal i fange noget inden 2 timer"
Da vi havde fået lagt vores tackler ud, kastede Thomas lidt brød ud i håb om at der ville komme fisk til overfladen og 2 timer senere begyndte en fisk inde langs nogle siv at smaske brødet i sig.
Claus og jeg fik hurtigt rigget en stang til hver, til lidt dappe fiskeri, første gang jeg lagde mit brød blev det taget men bommede desværre modhugget da jeg blev så paf over den huggede med det samme, det var desværre det sidste vi så til den fisk.
Så da vi lagde os på vores bedchair efter 5 timer vatr der stadigvæk intet kommet på land, så Reinber´s troværdighed med det "nemme" vand var ved at lide et knæk.
Men søndag morgen/nat kl. 4.30 blev jeg vækket af den skønneste lyd Biip biip biiiiip biiiiiiiiiiiiiiiiiiip jeg lå faktisk og var lidt vågen, så jeg røg ud af soveposen og var hurtigt i støvlerne og over stangen, der var fast fisk FEDT det her var hvad vi var kommet efter, desværre var søen nærmest dækket af åkander så kampen bestod nærmest i at trække fisken fri af åkander, og efter 5-8 min. var fisken i nettet, hold K.... hvor var jeg glad, min pr. karpe var fanget i Hove P&T sidste år på 4 kg. og jeg var helt sikker på at denne var mindst dobbelt så stor, Claus mente den lå et sted mellem 8-9 kg.
Fisken blev sacket og vi jublede endelig var der sket noget, vi prøvede så at smide mere brød ud i håb om endnu en karpe, men de fisk der kom op ville ikke spise vores brød.
Derfor da solen og lyset var bedre blev fisken hevet op af sacken og så skulle den vejes og måles og selvfølgelig også fotograferes.
Længden på denne flotte skæller var 79 cm. og Claus blev ved med at fast holde at den nok lå mellem 8-9 kg. vejeslyngen havde jeg vejet til 1,5 kg. og da jeg fik vægten til at stå stille stod den på 13,3 kg. så minus vejeslyngen blev det til 11,8 kg. skælkarpe til mig ! næsten en tredobling af min. PR.
Desværre begyndte den at bløde lidt fra gællerne så det blev ikke til alle de billeder jeg havde håbet på, det blev kun lige til et par stykker og så hurtigt tilbage i vandet.
Men hold da op jeg var/er glad for den fisk, det blev turens eneste fisk, men en fisk eer bedre en en ren nul-bon
Sidste lille ting til denne historie er at da vi gik og var ved at pakke bilen, for at køre hjem fik Claus en sms fra Reinbert " please tell me, you cauth some carp" og som jeg så sagde til Claus du kan skrive til ham " not some, just one "

Det var min første tur syd på efter karper, men bestemt ikke sidste gang.


Send din kommentar
Henrik Berg
Flot fisk og god rapport :o)
Allan Mathiasen
Stort tillykke med den fine fisk, den nye PR og tak for detaljeret rapport :D

Ved ikke om din finger har været smuttet i gællen på den, men ellers:
Fænomenet med "gælleblod", der øjensynligt kommer helt umotiveret, er en stressbetinget reaktion, som næsten kun ses hos hunkarper. Det har noget med hormonerne at gøre øjensynligt. Men vil man undgå fænomenet, så skal man minimere stresstiden, dvs. f.eks. undlade at sacke.

Havedamsejere som ind i mellem er nødt til at håndtere og flytte deres store koikarper gentagne gange om foråret ser ofte fænomenet. Jeg har dog aldrig hørt om en karpe, der er forblødt af det. Men man må altid vurdere, om ikke man lige så godt kan minimere risikoen for fisken. I dette tilfælde er er det jo ekstra ærgerligt med blod fra fisken, når den nu ellers er flot, og det er en ny PR.

Mvh Allan
Jesper Pedersen
Kanon flot fisk - kæmpe tillykke med den :)

Jeg skal selv til holland til sommer og er fuldstændig på bar bund mht. vande, så er det muligt at jeg kan få Reinber´s e-mail adresse?

Mvh
Jesper Pedersen
Steen Nielsen
Tak for alle de pæne ord

@ jesper
Ham der havde taget hånd om denne tur ( Claus ) havde skrevet til div. hollandske fiskesider og lagt et spørgsmål om evt. hjælp til søer/floder der fiskede godt og evt. anden hjælp og Reinbert var så venlig at skrive tilbage ! Ellers var vi i en butik "faunaland" i byen Zwolle, de var helt vilde med at hjælpe os.
Så prøv at søg på fiskebutikker i holland, der er helt sikkert hjælp at finde der ! ikke fordi du ikke kan få Reinbert´s mail men jeg har den ikke !
Vi havde købt et kort og da vi hev det op inde i Faunaland var en af de ansatte meget villig til at pege søer ud, ellers skulle vi bare ringe til ham så ville han også gerne komme og hjælpe ! ( han var selv fiskerikontrol ) så han havde max. finger på pulsen.
Håber du kunne bruge lidt af det jeg havde skrevet
PS. en karpe på 10-15 kg. er en lille karpe i holland !
Reinbert mente ikke det havde været en god tur uden en +20 på matten, det var hans personlige mening.
Jeg var nu mere end lykkelig for min 11,8 kg. skæller

Mvh
Steen Nielsen
Jesper Pedersen
OKi Steen det vil jeg prøve =)

Vi er 4 personer der forgæves har skrvet rundt til diverse folk, men vi giver da bestemt ikke op. Hvis der er nogle der kan hjælpe, så mail mig endelig på grunner@hotmail.com

Mvh
Jesper Pedersen
Thomas Vestergård
Steen hvor er du henne næste gang ? hove ? Montana ? holland ?
Måske du skulle overveje tyskland , der skulle være grusgrave som er nemme at gå til, min fætter fik en skæller på 31 kg i oktober dernede.

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk