Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FANGSTRAPPORTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fangstrapporter ialt: 2958 | Husk at tilmelde til Fiskecuppen
Opmuntring efter tab!
Indsendt af:Daniel
Fangstdato:31-08-2005
Art:Skælkarpe
Vægt:5
Længde:
Agn:Boilie
Sted:Øster møllesø
Bemærkning
Jeg har længe ville ud, og fange min første karpe. Så Fredag aften den 26. august, efter jeg havde fået fri fra arbejde, kørte min far mig til Øster Møllesø i Dronninglund. Min Nabo Bo og en af hans venner Michael skulle også til Øster Møllesø, men de var ved søen kl. 16.00, så de reserverede en plads til mig da jeg først kom kl. 21.00. Da jeg var kommet hen til dem, havde Michael lige mistet en karpe, som han ærgede sig en del over. Jeg fik med hjælp hurtigt pakket mit grej ud, inden det blev for mørkt, og fik kastet snøren ud.
Hele aftenen var der irriterende ænder der svømmede ind i vores liner, og vi var ved at være lidt trætte af dem. Senere lagde vi lagde os til at sove, men de eneste lyde, der kom fra bidemelde-ren, var nå ænderne svømmede ind i linerne. Først på natten regnede det lidt, men det holdt hurtigt op. Senere kom der så en del vand, og en kold vind tog lidt til. Men der skal mere til for at skæmme mig. Så jeg lå mig til at sove igen.
Om morgenen ved en 7 tiden hylede en bidemelder. Michael råbte på mig. Yes, sagde jeg for mig selv idet jeg for ud af teltet, men Michael havde allerede givet modhugget, da jeg kom ud. Jeg fik hurtigt stangen i hænderne, og begyndte at rulle ind. Man kunne mærke at det var en karpe, men mere blev det ikke til. Krogen røg ud og linen blev slap. NEJ! Jeg var lidt slukøret, imens jeg rulle-de snøren ind. Nu havde man endelig fået bid af sin mulige første karpe, og så mister man den. Me-ga surt! Op med humøret. På med en ny bolie, og ud igen. Jeg satte mig ind under min parasol, imens jeg ærgede mig.
En time senere gik min bidemelder igen. Jeg styrtede hen, og fik givet et ordentligt modhug. Karpe igen. Jeg pressede den hårdere end sidste gang, for krogen skulle jo ikke ryge ud igen! Den fik ikke lov til at trække så meget line af, da den nemt kunne gå rundt om en ø. Den fightede meget godt, og trak også lidt line af et par gange, men karpen kom tættere på land. Den svømmede hen imod min anden line, så Michael trak stangen ind, så karpen ikke svømmede ind i den. Bo lå stadig og snorkede. 10 - 12 min efter, var den få meter fra kanten, men den begyndte at dykke ned imod bunden, men den var ved at være træt. Så forsigtigt rullede jeg line ind, indtil Michael nettede fi-sken. Det var en fin skælkarpe og Michael gættede på at den vejede 3-4 kg, pga. dens længde. Men da vi fik den vejet, stod vægten på 5,3. Karpen målte 75 cm i længden og ca. 40 cm i omkreds. Lidt mange billeder blev der taget, og karpen blev skånsomt sat ud igen. Yes, min første karpe, tænkte jeg. Det er en fantastisk følelse at have, når man lige har fanget sådan en karpe, og så det på min første tur, så kan det bare ikke blive bedre.
Det blev ikke flere run den dag, men jeg er godt tilfreds med min karpe. Bo og Michael kunne nu ikke forstå hvorfor at vi ikke havde fanget noget mere, men vi gav nattens kolde vejr skylden. Da min far kom og hentede mig, skulle jeg jo lige prale, for min første karpe var noget større end hans. Hehe.

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk