Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:22-04-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FISKEBØGER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fiskebøger ialt: 39
Fluekast... den skandinaviske stil
Indsendt af:Al Damlund
Dato:11-12-2006

Mange fluefiskere her i dette land har en menig om Henrik Mortensen, det grej han designer og hans måde og evner til at kaste med en fluestang, han er både beundret, udskældt og genstand for almindelig misundelse, og det er der måske ikke så meget at sige til, det er som det skal være – her i Jantelovens land, ville mange måske sige.
Jeg er ikke den rigtige til at kloge mig på om HM er en af verdens bedste fluekastere, og det vil vist altid være en meget subjektiv vurdering. Efter at have været deltager på flere af HM´s kastekurser, hvor jeg har set ham kaste, kan jeg blot konstatere, at han efter mine begreber har rimeligt godt styr på det der med at håndtere en fluestang, og han har i hvert fald været en stor personlig hjælp og inspirator for mig.
Lad mig sige det med det samme, det er en imponerende og grundig bog, der behandler alle aspekter af fluekastet, både enhånds- og tohånds indgående, den er spækket med illustrative fotos og tegninger, så der er nok både at læse men også at se på. Bogens format, den er næsten kvadratisk (ca. 30 x 30 cm) gør, at den ikke er velegnet som natbordslæsning, og det har helt sikkert heller ikke været intentionen med den, det er snarere en bog man bruger som en slags opslagsværk.
I løbet af 11 kapitler (192 sider) gennemgås alt fra de fysiske principper i kastet, sammensætning af grej, diverse liner og forfang og deres sammensætning, overhånds- og speykast både enhånds og tohånds og ikke mindst med beskrivelse af fejl og hvordan man retter dem, mere avancerede kast, pasning af grejet, knuder og splejsninger, sluttende med nogle træningstips og ikke mindst HM ´s kendte og kloge statement at ”det perfekte kast er det, der fanger fisken” ikke nødvendigvis det lange kast, selvom det er en lækker fornemmelse.
Bogen udkommer i naturlig forlængelse af de tre kaste-dvd´er, men her har man muligheden for at dvæle lidt ved detaljer og gå i dybden med de ting, der beskrives i dvd´erne. Og der er til mange timers fordybelser og studier i den bog, og der er inspiration til en masse træning, det er som før nævnt ikke en bog man bare læser igennem. Det er altid problematisk når man med ord skal forklare en bevægelse, som et fluekast jo er, lidt det samme som hvis man med ord skal beskrive en farve en tone eller en lyd. Hvor hurtig er en langsom hævning? Hvor stor en kraft er der i fremkastet? o.s.v. – men beskrivelserne og illustrationerne i bogen er gode og der er mange gode analogier – den er skrevet af en mand med mange års erfaring både som kaster, men også som instruktør, det fornemmer man klart.
Bogen indeholder en god detalje: Efter en kort forhistorie om HM ´s baggrund som fluefisker, instruktør og designer og et kort forord, kommer en beskrivelse, hvor indholdet de enkelte afsnit i bogen kort gennemgås, det er faktisk ret genialt.
Jeg kan kun anbefale at man køber bogen, alle med interesse for at kaste med flue, både begyndere og øvede, kan have glæde og gavn af denne bog - allerbedst er det dog at have dvd´erne også.Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk