Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:20-11-2018
Menu
Kalender
November 2018
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FISKEOPSKRIFTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fiskeopskrifter ialt: 276
Fiskegryde
Indsendt af:Anders
dato:10-10-2002
Ingredienser:1½ kg forskellige fisk (f.eks. søtunge, knurhane, mulle, torsk, helleflynder, makrel) 250 g små blæksprutter 500 g blåmuslinger 2 stilke bladselleri 600 g modne tomater 1 bundt glatbladet persille 1 gulerod 1 stort løg 5 fed hvidløg 2½ dl tør hvidvin 1 dl olivenolie frisk hvedebrød i skiver salt, sort peber
Opskrift:Fiskene renses og skylles under rindende vand, deles i portionsstykker. Hoved og finne skæres fra, lægges i en gryde med ½ l vand og varmes op. Søtunge fileteres. Blæksprutterne renses, skylles og skæres i små stykker. Muslingerne vaskes og børstes kraftigt; muslinger, der allerede er åbne, eller som ikke lukker sig ved let slag mod bordet kasseres. 1 Bladselleri, gulerod,½ løg og 2 fed hvidløg skæres i småstyk-ker og tilsættes fiskestykkerne (hoved og finner) i gryden. ½tsk. Salt strøs i og suppen småkoger i 30 min. Dernæst hældes den gennem en finmasket si og stilles til side. 2 6 spsk. Olivenolie varmes op i en stor kasserolle. ½ løg og 2 fed hvidløg skæres i småstykker og dampes sammen med blæksprutterne. Tomaterne skoldes, flås, skæres i småstykker og hældes ved. Hvidvinen hældes i, og det hele småkoger i 15 min. Der krydres med salt og peber. 3 Nu lægges som det første de fastkødede fiskestykker (knurhane, kulmule, torsk, helleflynder, makrel) i gryden, halvdelen af den tilberedte fiskesuppe tilsættes og det hele simre i 10 min. 4 Til sidst kommer muslinger, mulle og udbenede søtungefileter i, den øvrige suppe hældes i, og det hele koger færdig endnu ca. 10 min. Persillen hakkes fint og blandes i; der smages til med salt og peber. 5 Hvedebrødsskiverne ristes på brødristeren, gnides med sidste hvidløgsfed og dryppes med resten af olivenolien. De serveres som tilbehør til fiskegryden.
Bemærkning

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk