Marts 2019 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Fiskegryde | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 1½ kg forskellige fisk (f.eks. søtunge, knurhane, mulle, torsk, helleflynder, makrel)
250 g små blæksprutter
500 g blåmuslinger
2 stilke bladselleri
600 g modne tomater
1 bundt glatbladet persille
1 gulerod
1 stort løg
5 fed hvidløg
2½ dl tør hvidvin
1 dl olivenolie
frisk hvedebrød i skiver
salt, sort peber
| Opskrift: | Fiskene renses og skylles under rindende vand, deles i portionsstykker. Hoved og finne skæres fra, lægges i en gryde med ½ l vand og varmes op. Søtunge fileteres. Blæksprutterne renses, skylles og skæres i små stykker. Muslingerne vaskes og børstes kraftigt; muslinger, der allerede er åbne, eller som ikke lukker sig ved let slag mod bordet kasseres.
1 Bladselleri, gulerod,½ løg og 2 fed hvidløg skæres i småstyk-ker og tilsættes fiskestykkerne (hoved og finner) i gryden. ½tsk. Salt strøs i og suppen småkoger i 30 min. Dernæst hældes den gennem en finmasket si og stilles til side.
2 6 spsk. Olivenolie varmes op i en stor kasserolle. ½ løg og 2 fed hvidløg skæres i småstykker og dampes sammen med blæksprutterne. Tomaterne skoldes, flås, skæres i småstykker og hældes ved. Hvidvinen hældes i, og det hele småkoger i 15 min. Der krydres med salt og peber.
3 Nu lægges som det første de fastkødede fiskestykker (knurhane, kulmule, torsk, helleflynder, makrel) i gryden, halvdelen af den tilberedte fiskesuppe tilsættes og det hele simre i 10 min.
4 Til sidst kommer muslinger, mulle og udbenede søtungefileter i, den øvrige suppe hældes i, og det hele koger færdig endnu ca. 10 min. Persillen hakkes fint og blandes i; der smages til med salt og peber.
5 Hvedebrødsskiverne ristes på brødristeren, gnides med sidste hvidløgsfed og dryppes med resten af olivenolien. De serveres som tilbehør til fiskegryden.
| Bemærkning
|
|
|