Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Havtaskehale | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 700 g Havtaskehale ( kæber kan benyttes)
2 Skalotteløg
1 dl Vermouth eller 2 dl tør hvidvin
75 g Smør
1sps Hvedemel
1 dl Hakket persille
1sps Dijonsennep
1/2 dl Tør hvidvin
Salt
peber
| Opskrift: | Pocher havtaskehalen i vermouth og vand, tilsat et hakket skalotteløg.
Lav herefter en fiskevelouté af en opbagniong af 25 g let brunet smør og en skefuld hvedemel. Spæd med ca. 3 dl fiskekraft og lad det koge ca. 15 min.
Kom lidt hvidvin og lidt fiskekraft og 1 finthakket skalotteløg i en gryde og kog det ind til to trediedele. Tilsæt fiskevelutéen og bring det i kog. Tilsæt til sidst 50 g smør og et par skefulde hakket persille. Smag til med dijonsennep, salt og fiskepeber.
Anret havtaskehalen i pæne skiver på et fad og dæk med fiskesovsen.
Stil fadet i en meget varm ovn og gratiner til overfladen er let brun. | Bemærkning
|
|
|