Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Hvidvinsdampede rødspætteruller | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 4 pæne rødspætter eller 8 dobbelte fileter (300 g)
salt og peber
½ dl hvidvin
Citron-gulerodssovs:
4 gulerødder (ca. 250 g) i skiver
1 mellemstort løg (80 g), i store stykker
1 laurbærblad
saft af 1 citron
4 dl grøntsagsbouillon
½ spsk friskhakket mynte eller ½ tsk tørret
salt og peber | Opskrift: | 1. Fileter rødspætterne eller køb dem som fileter
2. Drys fileterne med salt og peber, halver dem på langs og rul dem sammen
3. Stil rullerne i et ovnfast skål med lave kanter og hæld hvidvin over
4. Bages i ovnen i 10 minutter ved 200 grader. (bages sammen med tomaterne)
Sauce:
1. Gulerødder, løg, laurbærblad, citronsaft og bouillon koges under låg, til grøntsagerne bliver meget møre (ca. ½ time)
2. Fjern laurbærbladet, blend sovsen og kom den tilbage i gryden. Varm sovsen igennem
3. Tilsæt mynte og smag til med salt og peber | Bemærkning
|
|
|