Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Hel laks med fyld | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 1 stk. hel laks (900-1200 g.)
Fyld:
1 stk. løg
½ stk. fennikel
½ bdt. persille
½ bdt. dild
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salvie
½ dl. rasp
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
Sauce:
1½ dl. ymer
1 spsk. Dijon sennep
1 tsk. hvidvinseddike
½ tsk. salt
Peber
| Opskrift: | Løget hakkes fint. Fenniklen skæres i tern og persille og dild hakkes fint. Olien opvarmes op en pande og løg, fennikel, persille, dild og salvie kommes på panden. Grøntsagerne steges bløde i ca. 5 minutter, hvoreter panden fjernes fra varmen og raspen kommes i.
Laksen skylles og tørres med køkkenrulle. Fyldet smages til med salt og peber og kommes indeni laksens bug.
Staniolen pensles med lidt olie, hvorefter den foldes omkring laksen.
Retten bages i ovnen ca. 40. minutter ved 200 grader på midterste ovnribbe.
Ymer, sennep og hvidvinseddike røres sammen til en kold sauce og smages til med salt og peber.
Tips:
Den fyldte fisk i staniol kan også lægges på en grill.
| Bemærkning
|
|
|