Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Syltede sild | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 10-12 små dobbelte sildefileter
salt
Lage af:
2 dl hvidvin
1 dl hvidvinseddike
1 løg
2 slanke nye gulerødder
1 spsk gule sennepskorn
1 kvist timian
1-2 laurbærblade
½ tsk peberkorn
2 blade husblas | Opskrift: | Del løget gennem top og rod og kræng skallen af det. Læg hver halvdel med skærefladen nedad og læg et nyt snit fra toppen næsten ned til roden midt ned gennem løghalvdelen. Skær herefter meget tynde skiver på tværs af dette snit, så løget falder fra hinanden i kvarte ringe. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Kom alle ingredienserne til lagen (minus husblas, som lægges i koldt vand) i en gryde og kog den igennem ved lille blus og under låg. Indstil ovnen på 200 grader. Gå sildefileterne efter for ben og klip rygfinnerne af. Krydr dem med lidt salt på begge sider og lad dem trække et kvarters tid. Tør dem med køkkenrulle. Klap dem sammen og skær dem i to lige store stykker. Sæt dem tæt i et ovnfast fad med ryggene opad.
Opløs den udblødte husblas i lagen. Hæld den kogende lage over sildene og sæt fadet i ovnen i 10-12 min. Tag fadet ud og lad sildene køle af. Træk film over og opbevar dem i køleskab. De smager bedst efter to dage
| Bemærkning
|
|
|