Maj 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Gedde med stenbiderrogn | | Indsendt af: | Ryan | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 2x200 g. geddefilet uden skind og ben
1 skalotteløg
120 g. fennikel i små tern
lidt pernod el. pastis
1/2 dl hvidvin
150 g. usaltet smør
40 g. stenbiderrogn (ordnet)
80 g. basmati ris
Kørvel el. dild til pynt
| Opskrift: | Fisken:
Filetterne steges i lidt olie på den ene side til de er færdige, ca. 5-6 min.
Ris:
Risene sauteres i lidt olie med safran. Tilsæt 1½ dl. vand og kog risene ca. 12 min. uden låg, hvorefter de tages til side med låg på.
Sauce:
Løget snittes fint, sauteres i lidt smør med fennikel i små tern. Tilsæt pernod el. pastis og flamberer, herefter tilsættes hvidvin, og saucen reduceres til 1/3. Pisk saucen op med iskoldt, usaltet smør.
Anretning:
Saucen lægges på tallerkenen, risene presses i en form og lægges på. Geddefiletten lægges ca. i midten og retten pyntes med dild/kørvel og stenbiderrogn....
VELBEKOMME
| Bemærkning
|
|
|