April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Søtunge med krebsehaler | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 07-08-2003 | Ingredienser: | 600 g søtunge eller rødtungefiletér
½ løg
2 spsk. Smør eller margarine
2 spsk. hvedemel
1 fiskebouillon-terning
1 dl vand
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. farin
1 dl creme fraiche
1 knivspids cayennepeber
1 dl mousserende vin
200 g krebsehaler
½ bundt dild
| Opskrift: | Pil løget og hak det fint. Opvarm fedtstoffet på en pande og kom løget på. Steg løget til det er blødt og rør så melet i. Kom bouillon-terningen i og pisk 1 dl vand i.
Tilsæt tomatpuré, farin, creme fraiche og cayennepeber under omrøring. Bland godt, bring i kog og lad det simre i 3 min.
Skyl fiskefiletérne og lad dem dryppe af. Rul fiskefiléterne sammen. Læg filéterne i saucen med sammenføjningen nedad. Lad dem simre i 8 min. til fiskens kød er hvidt og fast.
Bland forsigtigt vinen i saucen og varm det op. Læg krebsehalerne i og lad dem blive varme. Garnér evt. med dildkviste og servér straks med pressede kartofler og haricots verts.
>Obs< i stedet for tunge, kan rødspætte bruges – og i stedet for krebsehaler, kan pillede rejer anvendes.
| Bemærkning
|
|
|