April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Pighvar fyldt og ovnstegt. | | Indsendt af: | Anders | dato: | 13-01-2004 | Ingredienser: | Ca. 2 kg renset fisk.
250 gr. smør.
4 spsk. hakket persille.
3 spsk. fint hakket løg.
½ dl. tør hvidvin.
Salt og peber. | Opskrift: | Gør et stort ildfast fad eller bradepande klar - fadet skal "fores" med et stykke aluminiumsfolie, der er dobbelt så stort som fadet.
Folien smøres med fedtstof, gerne smør.
Herefter renses fisken, den hvide side renses ekstra godt - og fisken skrabes. undlad at fjerne hoved, hale og finner.
Nu ridses pighvarren på den mørke side. brug en meget skarp kniv og lav "lommer" til fyldet - begynd fra midten og skær udefter. Fisken placeres i fadet.
Smørret røres blødt og tilsættes persille, hakkede løg, salt og peber.
Til sidst tilsættes hvidvinen lidt efter lidt.
Smørfyldet proppes godt ind i "lommerne" og fisken drysses med lidt groft salt og nykværnet peber.
Fisken skal nu pakkes ind i folien - sørg specielt for at lukke godt for enderne, så kraften bliver ved fisken.
I en 250 forvarmet ovn steger fisken nu ca. 35-40 minutter.
Retten serveres rygende varm - som tilbehør tillaves ekstra persille med hakket løg og evt. lidt ekstra smør ved siden af.
Alle grøntsager kan serveres til. retten fortjener en virkelig god flaske halvtør hvidvin.
| Bemærkning
|
|
|