Maj 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Geddesoufflé | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 30-01-2004 | Ingredienser: | 200 g geddekød uden skind og ben
1 æggehvide
2 dl fløde
salt og peber
4 runde engangsforme, diameter ca.6 cm
10 g smør
Marinerede svampe og porre
200 g svampe (vilde f.eks. rørhat)
1 fed hvidløg
1 dl hvidvin
50 g smør
1 porre
lidt dild
| Opskrift: | Hak geddekødet 3 gange i kødhakkeren, køl det ned til ca. 2 C (fryseren). Rør geddekødet sejt med salt og peber, og tilsæt æggehviden og fløde.
Man kan anvende en blender, såfremt kniven er skarp.
Smør engangsformene, og fyld soufflemassen i.
Souffleerne dækkes med stanniol og bages i et vandbad i en 180 C varm ovn i 20-25 min.
Skal virke faste.
Hak hvidløget fint, rens og snit svampene, som dampes i hvidvin, og koges ind til væden næsten er helt væk. Røres med smør og smages til med salt og peber. Snit porren i tynde strimler og kog den mør i letsaltet vand.
Vend den lune souffle ud på midten af en varm tallerken, læg de marinerede svampe omkring souffleen, porrestimlerne vendes sammen med dildkviste og lægges på toppen af souffléen. Serveres med brød og smør.
4 kuverter | Bemærkning
|
|
|