Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:17-12-2017
Menu
Kalender
December 2017
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FISKEOPSKRIFTER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Fiskeopskrifter ialt: 276
Opskrift på "meget" stegt torsk
Indsendt af:Thomas
dato:25-11-2005
Ingredienser:Ingredienser: En mellem str. nytårs torsk. 2 store rødbeder. 1 bakke miniporrer. ½ pakke smør. ½ flaske hvidvin. Et bundt purløg. Et lille bundt timian. Æg, mel og fin hvederasp til panering. Salt og peber. Olie til stegning.
Opskrift:Læs venligst det hele igennem inden du starter, om ikke andet så for din egen skyld. Fisken renses og fileteres, skæres herefter ud i passende portionstykker. Krydres med salt og peber, dækkes til med et hårdt vredet klæde, og stilles i køleren. Rødbederne skrælles og den ene skæres i fire grove lige store skiver. Den anden skæres i fire store flade klodser. Alle rødbederne lægges over i en gryde. Tilsæt timian, 9/10 af smøret og hvidvinen, samt lidt salt. Rødbederne sættes over ved lav varme, og koges møre i lagen, det er muligt at der skal tilsættes en lille smule vand. Mens rødbederne koger, skylles og snittes porrerne på skrå. Kiksedejen er nem at lave, lidt olie, lidt vand og lidt salt. Dette mættes med hvedemel. Dejen skal lige hvile et øjeblik, derefter rulles den ud i tynde pinde, pensles med saltvand og vendes i durumhvede. Kiksene bages ved 200 gr. I et øjeblik.- forsigtig med dem, de brænder nemt. For at undgå sved på panden, kan man eventuelt lave dem dagen i forvejen. Når lagen ved rødbederne er ved at være kogt ned, tages de klodsformede rødbedestykker op, hvis de er møre selvfølgelig…. Hvis de ikke er, så tilsæt lidt mere vand og lad dem koge lidt længere. Vær opmærksom på at de sommetider skal koge i ret lang tid. De klodsformede rødbeder vendes i mel, æg og rasp 2 gange, og steges i lidt olie på en pande. Fisken lægges med skindet nedad på en forvarmet pande med lidt olie på, derefter lægges et eller andet tungt ovenpå. Evt. en anden gryde…. Bemærk at en god "sliplet - teflon" pande er en stor fordel. Når fisken er ved at være færdig, svinges porrerne let i en kasserolle med varm smør. Krydres med salt og peber, og til sidst lidt finthakket purløg. Lagen fra rødbederne skulle gerne koge ned til at den får en sauce-agtig konsistens, det kræver altså lidt timing….. Lagen fra rødbederne skal agere sauce i denne ret Anretning er efter lyst og hvad kreativiteten rækker til. Rødbederne og fisken kan jo selvfølgeligt skæres helt valgfrit, så man på denne måde kan sætte sit eget kreative præg på denne ret. Men der er et hint her på siden til hvordan det kunne gøres…..
Bemærkning

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk