December 2023 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
 | Karpekotelet | | Indsendt af: | banditsvend | dato: | 25-11-2006 | Ingredienser: | karpe
gåsefedt
selleri-pastinak-agurk
rød-/hvidvin
friskskårne krydderurter | Opskrift: | Med en skarp kniv, skæres hovedet af karpen og resten af karpen skæres ud i skiver på ca. 4 cm tykkelse. Disse koteletter saltes på hver side og trækker 1 til 2 timer.
På panden hældes gåsefedt, og når det er brændende varmt, lægges koteletterne på. Efter ca. 1½ til 2 minutter vendes de. Efter 1½ til 2 minutter på den anden side, tages de af og lægges som tagsten i et ildfst fad.
Dette sættes i en 120 grader forvarmet ovn. På samme pande ristes fine terninger af rå selleri-pastinak-agurk. Så snart grøntsagerne giver væde, hældes de over fisken i ovnen. Kog panden af med lidt vin - rød eller hvid, alt efter temperament. Hæld denne rødvinssky over fisken og server straks - overdrysset med friskskårne krydderurter.
Serveres med f.eks. pureé af kartofler og kålrabi.
| Bemærkning
|
|
|