Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Lakserilette | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 400 gr laksefilet eller havørred
200 gr røget laks uden ben
2 skalotteløg
50 gram rogn fra laks eller havørred
1 limefrugt
1 bundt purløg
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk dijonsennep
½ dl olivenolie
75 gr smør
salt
peber
| Opskrift: | Læg fileterne i en gryde med koldt vand og salt. Varm den op til det koger og tag den straks af varmen. Lad fisken køle af i vandet. Skær den røgede fisk i små stykker og kom den i en skål sammen med klippet purløg. Den kogte fisk plukkes i stykker og kommes ved. Riv det grønne af skallen på limefrugten. Saften presses og skallen blancheres heri i ca ½ minut. Hak skalotteløgene fint. Æggeblommen kommes i skålen med laks og røres sammen med sennep, salt, purløg, skal og saft fra limefrugten, løggene, rognen og det bløde smør. Smages til med salt og peber. Stilles i køleskabet i en time. Skal smøres på ristet brød ved serveringen. | Bemærkning
|
|
|