Maj 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Fiskegryde med gedde | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 2 kg geddefilet
skåret i tykke stykker.
225 gr smør
2 spsk olivenolie
4 finthakkede skalotteløg
1 flaske tør hvidvin
1½ dl creme fraiche
2 fed hakket hvidløg
4 skiver lyst brød
1 dusk finthakket persille
salt
friskkværnet peber
| Opskrift: |
Pocher forsigtigt fiskestykkerne i 5 minutter i 4 dl vand. Tilsæt olien og 30 gr smør. Tag fisken op af pocheringsvandet, læg den på et serveringsfad, drys med salt og friskkværnet peber og hold den varm. Skum evt. fedt af vandet. Smelt 30 gr smør i en stor gryde og sauter skalotteløgene heri. Tilsæt hvidvin og pocheringsvandet. Bring det i kog og lad det koge ind til ca 1/4. Pisk creme fraiche i og tilsidst 150 gr smør i små stykker. Smag til med salt og peber. Gnid brødstykkerne med hvidløg, skær dem i tern og steg dem gyldne i resten af smørret. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Hæld saucen over fiskestykkerne og drys med hakket persille, læg brødcroutonerne ved og server. | Bemærkning
|
|
|