April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Fiskeboller i karry med rispilaf | | Indsendt af: | Mikkel | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | Fars:
500 g hakket fiskekød,
salt,
peber,
2 æg,
4-5 spsk. kartoffelmel,
1 spsk. havregryn,
1 revet løg,
1-2 revne gulerødder.
Sovs:
1 spsk. hakket løg,
1-2 tsk. karry,
2 spsk. olie,
1 lille æble,
3 dl siet kogevand fra fiskebollerne,
3 dl mælk, 1 hønse- eller fiskebouillonterning,
sovsejævner.
Pilaf:
1 porre,
3 1/2 dl ris,
2 spsk. olie,
6 1/2 dl kogende vand. | Opskrift: | Rør samtlige ingredienser sammen til en fast fars, der stilles koldt en halv times tid. Bring en gryde med en visk af porretop, persillestilke og hvad man nu har i grøntsagsskuffe eller fryser.
Form 16-20 farsboller ved hjælp af en dessertske og læg dem i hjælp af en dessertske og læg dem i gryden. Lad bollerne simre i ca. 10 minutter, til de er faste og gennemkogte og tag dem op med en hulske.
Sovs: Svits løg og karry i olie i en tykbundet gryde og tilsæt revet eller snittet æble. Spæd med siet kogevand og mælk og lad sovsen koge op med en bouillonterning. Jævn med sovsejævner og smag sovsen til med salt, peber og evt. mere karry.
Pilaf Steg snittet porre og ris i hed olie i en gryde under omrøing. Drys med lidt salt og spæd med kogende vand. Læg låg på gryden og lad pilaffen simre godt 15 minutter, til risen er møre. Varm fiskebollerne i karrysovsen og giv den nylavede pilaf hertil. | Bemærkning
|
|
|