April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Piemonte Ørred | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | ørred på Ca. 1,5 kg
50 g smeltet smør
i alt 100 g gulerod, skalotteløg og bladselleri
1 laurbærblad
1 tsk timian
100 g koldt smør
½ l Barolo vin (Barbaresco)
½ dl fiskebouillon
1 smørbolle af 10 g mel og 15 g smør
| Opskrift: | Skær ørreden i fingertykke skiver. Dryp et ildfast fad med det smeltede smør. Hak gulerod skalotteløg og bladselleri meget fint og fordel dem i fadet sammen med krydderierne. Fordel fisken ovenpå med et par klatter koldt smør (ikke det hele) og drys med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200c.
Opvarm rødvinen næsten til kogepunktet i en kasserolle, hæld den varme rødvin ved fisken, med fiskebouillonen. Sæt fadet i ovnen i endnu 30 minutter. Læg fisken på serveringsfad og hold den varm. Si fiskefonden i en gryde og pisk smørbollen i, kog sovsen igennem i 2 minutter. Tag gryden af ilden og pisk resten af smørret i sovsen lidt ad gangen. Fordel sovsen over fisken og server med butterdejsnitter.
| Bemærkning
|
|
|