Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Erik
Dato: 16-12-2002 13:00:40
Emne: Levende Agn
Hej allesammen

Jeg har et spørgsmål om levende agn. Brugen af levende agn kan måske sætte lystfiskere i et dårligt lys rundt omkring. Der er da også flere steder hvor det er forbudt, blandt andet i Donse Dam i Nordsjælland.

Er fiskeri med levende agn ikke noget svineri, og en gammeldags, men dog effektiv, metode, som ikke hører vores "humanistiske" tid til?

Man påfører smerte til et dyr, for at fange en gedde, sandart, aborre etc. Er det ikke bedre at slå agnsfisken ihjel, og have lidt bedre samvittighed?

Bør man overhovedet have dårlig samvittighed over at sætte en eller flere kroge igennem kroppen på et dyr, for at fange andre? Det har vi jo gjort altid.

Hilsen en der har fisket meget med levende agn, men som er kommet i tvivl

Erik





Afsender: fisker niels
Dato: 18-12-2002 10:47:35
Emne: RE: Levende Agn
Hej, nej jeg synes ikke det skulle forbudes med levende agn, men man kan dok fiske med død agn også, efter gedder, skal man in på det så skal man jo også fiske med døde orm, tebolarver,maddikker,m.m. og så kan man jo ligeså godt stoppe med fisket.



Afsender: smutter
Dato: 29-12-2002 23:45:18
Emne: RE: Levende Agn
om man har dårlig samvittighed eller ej er op til en selv.rovfisken har formodentlig ikke dårlig samvittighed når den slår til ind i en hel stime småskaller hvor mange vil blive såret for senere at dø så hvad pokker. der hvor jeg syntes man bør vise ansvar er under opbevaringen af agnfiskene. 20 småskaller ell løjer i en femliters spand er ikke lige sagen og slet ikke om sommeren hvor de hurtigt vil blive kvalt af iltmangel. anskaf en god stor agnspand med transportabelt iltapperat og fang så ikke flere agnsfisk end der reelt er brug for. vil man fange til fryseren så der er til en dårlig dag så hold disse fisk i rummeligt keepnet til du tager hjem . der er jo ingen grund til at vi lystfiskere skal bevæge os ned på samme nivu som kyllingefarmere eller svineavlere. der kan man tale om dyrplageri og trange forhold.Har vi dårlig samvittighed når vi spiser billig kylling ell flæskesteg?nej vel så fisk du bare løs og nyd din fangst ved vandet og på middagsbordet. Stram line. MVH. Smutter.



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 06-01-2003 10:42:05
Emne: RE: Levende Agn
Om det er "synd" at fiske med levende agn må være op til den enkelte. De kloge mennesker fortæller os jo, at fisk ikke føler smerte, da de mangler lillehjernen, hvor smertecentret findes. At der overhovedet ikke føles smerte ved at få en krog boret ind i ryggen, lyder utroligt, når man selv hyler op for ingenting.Lad det være op til folks egen samvittighed, hvad de foretrækker.
Det snerper jo lidt henad "catch and release" - hvorfor påføre en fisk smerte for at sætte den ud igen. Men der er jo ingen af os, der har ondt af at sætte en undermåler ud, vel?
Jeg tror, det er et af disse emner, kan diskuteres i det uendelige.
Dorte Fox Maule



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk