Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Svend Erik Vardrup-Dahl
Dato: 22-07-2010 13:38:46
Emne: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Er det ikke på høje tid at indføre en ?BAG-LIMIT? (MAX. DAGS-FANGST) for både lystfiskere og UV-jægere! Problemet er ikke så stort de fleste dage, men der er jo også dage, hvor fiskene hugger villigt, og man kan tage 25 fladfisk, 50 kilo torsk, 25 hornfisk, 6 havørreder, 25 aborrer, 10 gedder, 5 sandart ? eller hvad det nu er ? med hjem. Så bli` man også fri for de utroværdige historier om, at de mange fisk er til privat brug?.
Nej lav en lov med bag-limits for både lystfiskere og UV-jægere ? fritidsgarnfiskerne kunne så tilsvarende - maximun - få lov at fiske en- eller to dage om ugen?
De svenske myndigheder, HAR indset at lyst- og fritidsfiskerne står for langt størstedelen af geddefangsterne i Østersøen/Den Botniske Bugt!
Alt for mange fiskevande bliver i disse år udsat for et alt for hårdt fiskepres, når der går rygter om storfangster et bestemt sted, er fiskevandet - næste år - bare er en skygge af sig selv?




Afsender: Svend Erik Vardrup-Dahl
Dato: 22-07-2010 14:04:32
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Det vil nok være svært ikke at træde? nogen lystfiskere over tæerne, men hellere høre på det piveri, frem for at acceptere at fiskebestandene kollapser omkring os. Hvad gør biologerne f.eks. i forbindelse med laksefiskeri i de jyske åer, for at forhindre en overbefiskning fra lystfiskernes side, de laver bag-limits eller sætter en max. kvote for hele året. Dette her er ikke for den enkelte fiskes skyld ? lige nu ? men af hensyn til alle lystfiskere på langt sigt!



Afsender: morten liljegren
Dato: 22-07-2010 14:07:40
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Du har ret, IMO burde ALLE fisk genudsættes!.

Jeg forstår dog ikke du vil gøre forskel på UV-jærgere og alm jærgere, hvad er en UV-jærger?

Morten.



Afsender: Svend Erik Vardrup-Dahl
Dato: 22-07-2010 16:15:58
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
En UV jæger er såmænd bare en undervandsjæger - eller en svømmedykker med harpun...
De fanger ofte en del fisk og kan derfor sammenlignes med lystfiskere.

Hvad mener du om bag-limits for sports-/lystfiskere - fritids-garnfiskere samt UV-jægere?



Afsender: Michael Andersen
Dato: 22-07-2010 18:27:18
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Hej Svend Erik.

Dit forslag er godtnok, men.

Så er der dem der fisker 5 dage om ugen dem der fisker 1-2 gange om ugen og dem der fisker når der er mulighed for de kan komme til vandet OSV.

Hvem skal lide under reglen du gerne vil fremføre, er det amatøren eller profen.

Og så har du stadig dem der vil skide på reglerne, prøv du og overbevis dem, uden og få en på lampen.

Iden er godnok med fritidsfiskerne også, men de er kun en my af hvad erhvervs fiskerne presterer, fjerner du fritidsfiskerne tager de store ålegarn der stadig må være der bare fiskene istedet.

Og ikke at forglemme Erhversfiskerne der sætter 5-10 km garn, bruger snorehvod og så ikke at forglemme de store Trawl.

Kan give dig et eksempel i 1997 fik jeg og vide fra en pålidelig kilde, at en fisker alene i bare et af hans mange bundgarns ruser fik 1900 laks på en sesong i Randers Fjord.

Hvad Uv Jægere angår er to af mine venner Uv Jægere og de tager kun hvad de selv skal bruge og lader resten være.

På den måde lærer vi masser af nye steder og kende som lystfiskere, Uv Jægeren ser jo tingene fra en anden vinkel.

Men inden for alt er det jo bare et spørgsmål om kun og tage hvad du selv skal bruge og sætte resten ud , så der er en chanse til den næste også, dem der siger alt skal sættes ud er højest sansynligt folk, der ælsker og fange dem og overhovedet ikke vil spise dem.

Mvh Michael





Afsender: Mads Hussing
Dato: 22-07-2010 18:30:14
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Jeg tror at der hvor problemerne er - for eksempel åerne - der laver man en "kvote" per dag, men jeg tror ikke på at der skal kvoter på alle fisk alle steder.



Afsender: Svend Erik Vardrup-Dahl
Dato: 22-07-2010 20:16:06
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Der er nok at blive skræmt over, når man taler om, hvad vi lystfiskere - og andre - kan gøre for at sikre fremtidens fiskebetande og dermed lystfiskeriet.
Her en række brudstykker af argumenter til behagelig eftertanke:

Er det ikke på høje tid at indføre en ?BAG-LIMIT? (MAX. DAGS-FANGST) for både lystfiskere og UV-jægere i Danmark! Problemet er ikke så stort de fleste dage, men der er jo dage, hvor fiskene hugger villigt, og man kan tage 25 fladfisk, 50 kilo torsk, 25 hornfisk, 6 havørreder, 25 aborrer, 10 gedder, 5 sandart ? eller hvad det nu er ? med hjem. Så bli` man også fri for de utroværdige historier om, at de mange fisk er til privat brug?.
Nej, lav en lov med bag-limits for både lystfiskere og UV-jægere ? fritidsgarnfiskerne kunne så tilsvarende - maximun - få lov at fiske en- eller to dage om ugen?
De svenske myndigheder, HAR indset at lyst- og fritidsfiskerne står for langt størstedelen af geddefangsterne i Østersøen/Den Botniske Bugt!
Alt for mange fiskevande bliver i disse år udsat for et alt for hårdt fiskepres, når der går rygter om storfangster et bestemt sted, er fiskevandet - næste år - bare er en skygge af sig selv?

Jeg ved godt, at erhvervsfiskerne herhjemme - i både ferskvand og saltvand - har fisket mange fiskevande og fiskebestande helt i bund - MED politikernes velsignelse - biologerne lytter man ikke til - men vi sportsfiskere og fritidsfiskere burde ?vise vejen? og gå i front ? det er det aller bedste udgangspunkt for at forhandle en total ændring af politikernes og erhvervsfiskernes kortsigtede fiskeri-politik på plads!

Ja, det vil nok være svært ikke at træde? nogen lystfiskere over tæerne, men hellere høre på det piveri, frem for at acceptere at fiskebestandene kollapser omkring os. Hvad gør biologerne f.eks. i forbindelse med laksefiskeri i de jyske åer, for at forhindre en overbefiskning fra lystfiskernes side, de laver bag-limits eller sætter en max. kvote for hele året. Dette her er ikke for den enkelte fiskes skyld ? lige nu ? men af hensyn til alle lystfiskere på langt sigt!

Nu ved jeg ikke, om du lagde mærke til det, men jeg mente bestemt også, at denne bag-limit skulle omfatte fritids-fiskerne - og hvorfor ikke også erhvervsfiskernes lange kæder af kystnære garn, der blokerer for fiskenes vandringer ind til kysten - der hvor føden mange gange er...

Lad os vise, at vi griber i egen barm - før vi kræver noget af andre, men lad tingene hænge samme: spør lokalpolitikere og politikere og DSF: - Er vilkårene for det rekreative fiskeri rimeligt - og fremtids-sikret - sådan som det er idag. OG ja, jeg ville også være dødfrustreret, hvis jeg som dig stod på en kyststrækning med så mange garn, som du omtaler. Men netop det er jo med til at understrege, at et eller andet er RIVENDE GALT!

Grundlæggende har jeg det egentlig lidt underligt med C&R fiskeri, men jeg erkender, at det er en eneste vej frem, hvis vil alle skal have en chance for at fange noget - bare en gang imellem. Slog vi alt for panden, ja, så var det hurtigt slut med det gode fiskeri mange steder. Sagt med andre ord, jeg tager selvfølgelig en fisk i ny og næ, hvis jeg specielt holder af den fisk på middgsbordet og med SIKKERHED ved, at jeg ikke truer nogen bestand ved at gøre det.
C&R er ikke på den måde lystbetonet, men noget jeg gør i bitter erkendelse af, at fiskebestandene mange steder ville kollapse totalt, hvis ALLE slog ALT for panden, der bed på...

Det nye klippekort-system for "ulydige" billister fungerer vist helt godt :o)
Et tilsvarende klippekort for lystfiskere - fritidsfiskere - UV fiskere (erhvervsfiskere) kunne fungere sådan:
Lovbrud nummer 1 = 1 klip = 5.000,- i bøde....(100.000,- eller mere for erhvervsfiskere ? og så slut med udsmid!).
Lovbrud nummer 2 = ikke mere fiskeri DET år
Lovbrud nummer 3 = ikke mere fiskeri de næste 2 ÅR!
Og med fiskeri menes der: ingen deltagelse i fiskeri på nogen måde...heller ikke med "mosters" garn....
At et sådant klippekort ville give "lidt" ekstra kroner i Statskassen, ville givetvis motivere kontrolmyndighederne - tænk bare på hvad parkeringsvagterne udskriver af bøder på en dag...

Fiskerikontrollen i dag fungerer ikke - og sådan har det været med Fiskerikontrollen de sidste mange, mange år - de er VOLDOMT underbemandet....måske fordi de ikke driver en - for staten - indtægtsgivende virksomhed....Vi (lystfiskerne) har klaget vores nød - og klaget over Fiskerikontrollen i sin nuværende form i årevis! Den måde Fiskerikontrollen fungerer på i forhold til fritidsfiskere, lystfiskere osv...osv. duer bare ikke - vi har jo konstateret det - igen og igen og igen....
Derfor: Helt nyt kontrolsystem ud fra den viden vi har i dag om piratfiskerne og det ulovlige fiskeri!
Det er ikke din og min behagelighed, det drejer sig om, men fiskene og deres overlevelse - og dermed naturligvis også lystfiskeriets overlevelse på langt sigt.


Et ?fiskeværn? lidt a la de de grupper af privat personer, der går rundt i gader og stræder ved nattetide - er meget synlige - og derved forebygger vold og andre ulovligheder. Men der skal en dialog til med politiet først!


Om jeg selv ville råbe: ?Stop med det ulovlige fiskeri? til ulovlige garnfiskere?Godt spørgsmål! Var jeg alene - og det var tre store tampe, der satte garn, ja, så fornemmer man jo klart, at der er øretæver i luften...
Og tøsedreng som man er, fordi man måske har fået øretæver for den slags før - ja, så bliver ordene ligesom siddende i halsen...
Så nej, noget en mands job ville det aldrig være...
Men du må ikke underkende virkningen af et sådant "folkeligt" oplæg til myndighederne:
- Vi vil jo bare gerne hjælpe til, når I ikke kan passe på vores fælles-værdier, for det er jo det naturen og fiskene er: fælles værdier - eller?

Ja, der er da mange ting at tage stilling til, men hvor er DSF (Danmarks Sportsfiskerforbund) i denne sag - de har jo i adskillige år kørt en kampagne for at få folk til at anmelde ulovlige garn - og de er jo de danske lystfiskeres eneste officielle talerør - men hvad er der sket? Har kampagnen ikke hjulpet - det synes jeg da, DSF selv fortæller?


Jeg regner ikke med, at nogen ville "gå til bekendelse" her på nettet - jeg ville bare spørge, om man på Fiskemagasinet. dk havde det indtryk, at fisketrykket efterhånden var blevet for stort mange steder...Og derefter spørge, hvad man kunne gøre... :o)






Afsender: Mads Hussing
Dato: 23-07-2010 11:53:57
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Jeg prøver nok at undgå de der meget fiskede steder, og oplever sjældent overfiskeri der hvor jeg kommer. Jeg holder mig gerne for mig selv, og der hvor jeg fisker, der sætter jeg fiskene ud igen, så jeg kan holde bestanden høj, og ikke ødelægge fiskeriet for mig selv :-)

Men det er klart - at der hvor der er problemer - synes jeg at der skal være en bag-limit. Det er der vel også flere steder - er det ikke noget med at man "kun" må tage seks aborrer hjem fra Tryggevælde å?



Afsender: Svend Erik Vardrup-Dahl
Dato: 23-07-2010 12:37:42
Emne: RE: Ny lov for lystfiskere og fritidsfiskere
Lige præcis, i sin tid var det faktisk en "BagLimit", der reddede Tryggevælde Å`s aborrebestnd fra et totalt kollaps - folk slæbte nemlig - før den indførte fangstbegrænsning - store gyde-aborrer med hjem - 10-20-30-40-50, pr. tur, når aborrene var i biddet.
Kender selv samme problem fra stort set alle LF`s søer på Slælland, enten er det erhvervsfiskerne på søerne - eller også er det lystfiskere selv, der fisker hovedløst...

Du er heldog Mads, at du har dine egne steder, som du kan værne fornuftigt om - men det gør jo ikke de generelle problem mindre :o)



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk