Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Brian Hansen
Dato: 29-05-2003 20:24:41
Emne: Dyrplageri
Hej allesammen,

jeg bliver sgu harm når jeg ser jeres magasin på DK4.

Atman fanger fisk få at få noget at spise, nyde naturen etc. er ok.

Men at fange fisk for at vise dem frem på tv, og derefter sætter dem ud igen, det er der ingen idé i. Og slet ikke når fisken er på land i over et minut. Den kan da ikke trække vejret. Prøv selv at være tvunget under vand i så lang tid, det ville du da hellere ikke kunne tåle Mads.

Forslag: fang fiskene, giv dem en hurtig død og tilbered dem. Det ville der være en idé i.

Skam jer!



Afsender: Per Ussing Nielsen
Dato: 30-05-2003 11:28:58
Emne: RE: Dyrplageri
Hej Brian.
Jeg er begyndt at dyrke medefiskeri, 99,999% bliver genudsadt sålænge Karper,karuser osv osv bliver holdt fugtige lider de ikke, karpebestanden er ikke særlig stor de vil blive udrydet hvis alle tog dem de fanget med hjem. jeg havde samme mening som dig men en medefisker fik forklaret mig nogle ting hvilken gjore at jeg blev bidt af den form for fiskeri, et foreslag tag med en medefisker ud en dag og du vil få svar på mange spørgsmål, ikke minst så får du en beder forståelse for fiskeriet.
Per Ussing



Afsender: Mads Hussing
Dato: 31-05-2003 00:45:18
Emne: RE: Dyrplageri
Hej igen

Der er jo masser af vores karpevande herhjemme, hvor man kender alle fiskene, og hvor flere af dem er på land et par gange om året. Man kan læse om en Super Fisk her på siden:

http://www.fiskemagasinet.dk/setogsket/setogsketindlaeg/setogsket20030527.php

men jeg kender til søer hvor karperne har fået navne, og hvor man har fanget dem siden de vejede 4-5 kg, og nu er de alle over 10 kg. Det er jo spændende at følge dem... Men det siger jo så også at især karperne sagtens kan klare at komme på land en gang imellem.

Mange hilsner

Mads Hussing





Afsender: Gæst - Sune P.
Dato: 02-06-2003 09:44:34
Emne: RE: Dyrplageri
Hej alle,

Har på det seneste fulgt debatten vedr. dyrplageri med interesse. Som hygge lystfisker kan jeg helt og holdent tilslutte mig Brian´s indlæg - jeg overvældes selv ofte af uforståenhed overfor konceptet "genudsætning". Sat på spidsen er det vel i og for sig en noget morbid hobby at have - blot for sin egen fornøjelse skyld. Stor respekt for fiskere der fisker efter spiselige fisk - men genudsætter ekstra fangster, juvenile fisk eller de arter der blot ikke kan tåle store indhug i bestanden - men rent sportsfiskeri kan jeg ikke se den store mening i. Jægere sætter vel heller ikke snarer op for vildtet for blot at lade det løbe igen efter denne stress-påvirkning? Med håbet om en konstruktiv debat vedr. dette spændende emne.

Sune



Afsender: lassebo
Dato: 02-06-2003 14:06:29
Emne: RE: Dyrplageri
Hej Alle

Undskyld jeg lige blander mig, men jeg kunne ikke dy mig. Jeg har nu efterhånden fisket gedder som førstepriotet i mange år, og har i denne periode set og hørt for mange grimme ting. Det ses ofte at folk, som fanger deres første større gedder giver den en på kassen, hvor de først bag efter kommer i tanke om hvad de skal bruge den til. Så ryger fisken bare i skrællespanden når de kommer hjem, for der er for meget arbejde i at gøre den i stand. Genudsætning er for mig den enste måde, hvorpå man kan opretholde et godt fiskevand på. Jeg har igennem de sidste 10 år genudsat +1000 gedder og har kun en gang været ude for at en ikke overlevede turen på land.

Hilsen Lasse Aabenhus



Afsender: Cecillia Jensen
Dato: 11-06-2003 15:22:08
Emne: RE: Dyrplageri
Hej

Jeg er helt ny i faget men jeg har dog alligevel en mening :-)

Det kommer måske også meget an på hvordan man er startet, hvis man fra starten har lærgt af en erfaren lystfiker om hvordan man genudsætter (og hvilke) fisk, så kan jeg kun se godt i det.

Indtil vidre har jeg kun genudsat skaller og karuser. Men når jeg snart springer ud som karpefisker så skal de naturligves også genudsættes (der hvor man må)

Jeg har mødt mange karpefikere der siger "tak for kampen" netop ved at genudsætte fisken i god stand.
- der er spichelle måtter der ikke skader fiskens slimlag og salve til at smøre på evt sår osv osv.

Jeg er også "opdraget" med at man ikke fanger mere end man spiser.
- så igen det er nok en god ide at lære fra en erfaren lystfisker eller klub - som der tidligere blev sagt.

VH
Cecillia



Afsender: Sune P
Dato: 12-06-2003 09:20:45
Emne: RE: Dyrplageri
Hej igen,

Om fiskene påføres smerte eller ej - det kan være meget vanskeligt at vurdere - og jeg tror rent faktisk aldrig man når frem til en endelig "videnskabelig sandhed" omkring dette. Vurdering og definition af smertebegrebet er jo udelukkende en menneskeskabt ting - og derfor svær direkte at overføre på andre levende væsener. Men uanset hvad - mener jeg at man udsætter fiskene for en ekstrem stress påvirkning med de negative følgevirkninger det nu engang kan have. Jeg kunne godt tænke mig at høre nogle gode argumenter fra sportsfiskere om det acceptable i at påføre fiskene denne stress for ens egen forlystelses skyld.
Knæk og Bræk.

Sune Petersen



Afsender: MoozE
Dato: 18-06-2003 17:57:22
Emne: RE: Dyrplageri
Tja så har jeg set fiskemagasinet et par gange, det er da et ok program.
MEN jeg syntes at det er meget dårlig opførsel, at i/du lader fisken være på land i så lang tid, bare for at vi kan beundrer fangsten. Det virker sgu som om at i er lige glade og totalt respektløse for fisken. Det er meget fint at man gør hænder/net og diverse andre ting våde for at beskytte fiskens slimlag. men hvad hjælper det, når man så bare lægger nettet på jorden, og fisken bliver smurt ind i græs/jord ??? Og det med at det tager alt for lang tid med at få fisken genudsat, kan i nemt løse. I kan tage og se nogle af de film som Jens Ploug har lavet, der kan i se hvordan man behandler fisk !
Til sidst vil jeg bare sige at jeg ikke er vred, JEG ER SKUFFET ! Den kritik som lystfiskere får kommer jo fra folk, som har set en fisker der "nossede" med fisken for længe på land !!!



Afsender: martin
Dato: 19-06-2003 08:39:17
Emne: RE: Dyrplageri
Hej mooze.
Jeg har set alle ploughs film, der er ingen forskel på Mads behandling af fisk og jens p behandling af fisk, kun i dine øjne.
Og som en ret erfaren karpefisker kan jeg ikke se noget galt i programmet, jeg har aldrig set en fisk lide overlast, i de 13 år jeg har fisket karper, vi snakker om 2 min på land, det tager den ikke skade af, det kan virke barskt at se ,men rolig der sker ikke noget..
Hvordan kan fisken blive smurt ind i græs og mudder???????
Nettet skal vel i vandet for at nette fisken, og derved bliver det vådt og rent igen..
Jeg forstår ikke helt dit indlæg, der er ingen her der nosser i det, andet end dig, du har tydeligvis ikke forstand på hvad du snakker om..
Hvis du vidste hvad jeg brugte af penge på udstyr der skåner fisken, ville du have en anden mening, jeg gider ikke at høre på vi ikke behandler fiskene ordenligt, andre lystfiskere kunne lære meget af at kigge en karpefisker over skulderen..

Martin Nielsen..







Afsender: martin
Dato: 20-06-2003 08:39:45
Emne: RE: Dyrplageri
Hej Mooze.
I programmet bruges en unhooking mat til at lægge fiskene på under afkrogning, det er standard udrustning hos enhver karpefisker, der er ikke mange karpefiskere der ikke har en i bagagen.
Jeg er enig i at alt for mange folk er respektløse når det gælder om at behandle fiskene pænt, jeg ser det også alt for tit ,men jeg syntes det er blevet meget bedre igennem årene.
Der er ikke mange fiskere der har det samme udstyr til at håndtere fiskene som karpefiskere og medefiskere, derfor mener jeg godt man kan kigge os over skulderen,hvem ved måske kan man lære lidt..
Jeg kan godt løsrive mig fra karpevandet, så blåøjet er jeg ikke:-)
Jeg fisker en del på havet og medefisker da også en hel del..

MVH.
Martin



Afsender: Mooze
Dato: 20-06-2003 19:08:30
Emne: RE: Dyrplageri
Ja jeg så godt den pude, den er sq smart, men hvor kan man købe sådan en? Jeg har kigget mange steder men uden held.



Afsender: Niels
Dato: 20-06-2003 23:41:37
Emne: RE: Dyrplageri
Hej Mooze

Du kan blandt andet købe dem på www.karpegrej.dk, der er de ihvertfald billigere end alle andre steder!

De hedder "Unhookingmat", altså på dansk afkrogningsmåtte

Venlige hilsner

Niels




Afsender: Brian Hansen
Dato: 23-06-2003 21:08:25
Emne: RE: Dyrplageri
Wow!!!

Sikke en debat jeg fik sat igang her...

Det er dejligt at høre alle folks synspunkter, som jeg respekterer fuldt ud.

Tak for den konstruktiv debat det medførte sig.
Det er skønt, at der er så mange som "gad" at debattere dette emne.



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk