Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Bertram
Dato: 23-10-2003 15:47:27
Emne: Opbevaring
Jeg har efterhånder læst alle mulige forklaringer om opbevaring af fisk lige efter de er fanget.
Nogle mener man ikke skal gøre noget ved fisken andre mener man skal snitte fisken i halsen så blodet kan løbe fra.

Jeg tænker her på diverse ørred-arter.

Vil meget gerne hører jeres forklaring.

Hilsen
Bo




Afsender: Medefiskeren
Dato: 23-10-2003 16:30:54
Emne: RE: Opbevaring
Hej Bertram.

Nu har jeg efterhånden fanget så mange ørreder, og jeg har kun brugt den samme måde hver gang. Det er ikke fordi at ørrederne smager grimt hvis du bare slår den i hovedet. Bare du opbevare ørreden lidt koldt og fugtigt.

Det kan da godt være den med at snitte den i halsen, og lade blodet løbe, at den er bedre, men altså... Ja, det er vel smag og behag.

Men at lade ørreden ligge, til den dør som nogle er, bryder jeg mig godt nok ikke om. Selvom de skal dø, så skal de da ikke ligge og lide. Hvordan ville man selv ik dø. Man ville jo ik bare ligge uden mad f.eks eller sådan noget lignende.

Håber du kan bruge det.

Hilsen Medefiskeren.



Afsender: kim aalborg petersen
Dato: 23-10-2003 16:38:54
Emne: RE: Opbevaring
halløj.
mht. ørreden så sørger jeg bare for at rense fisken så hurtigt som muligt - har lagt mærke til en misfarvning af kødet hvis man venter bare en time med at fjerne indmad.
når man er ude i båd er det et must at have en ordentlig ladning is med til fiskene - en varm sommerdag på vandet gør en fin fisk uspiselig efter kort tid.
hvis man har en køletaske eller et stuverum i skibet fyldt med is, holder fisken sig i glimrende stand i flere timer - til tider en hel dag.
på hyggeture i p&t kan man jo smide fangsten i køletasten sammen med cola, madpakke og deslige...
/Kim.



Afsender: Mads Hussing
Dato: 23-10-2003 18:25:14
Emne: RE: Opbevaring
Halløsa

Jeg kan sige at alle de nordmænd jeg mødte da jeg var i Norge og fiske de skar pulsåren over. Det var det allerførste de gjorde, før de slog den ihjel. De sagde alle at kødet blev meget bedre. Jeg kender ikke meget til slagtemetoder, men lader man ikke også blodet flyde fra dyret der???

Det kan jo være at det er det samme der gælder for fisk.

Mange hilsner

Mads Hussing



Afsender: Benjamin
Dato: 25-10-2003 13:48:33
Emne: RE: Opbevaring
Hej Mads.

Den slags slagtning er hvad vi herhjemme forbinder med HALLAL slagtning .... Der skærer de også halsen over på koen / lammet / geden whatever for at blodet skal løbe fra.

Kødet smager også meget anderledes når dyret er slagtet på den måde.

Mvh Benjamin



Afsender: Mads Hussing
Dato: 25-10-2003 23:07:33
Emne: RE: Opbevaring
Hej Benjamin

Det er rigtigt - men deroppe kan de nu godt finde på at slå den ihjel først. Det må man vist ikke hvis det skal være en rigtig halal-slagtning. Men det er ihvertfald det de nordmænd jeg mødte sværger til.

Mange hilsner

Mads



Afsender: Medefiskeren
Dato: 26-10-2003 16:28:02
Emne: RE: Opbevaring
Hej Mads, eller en anden der kan svare på det her...

Hvor er det helt præcis pulsåren er på en fisk?

Hilsen Medefiskeren.



Afsender: Mads Hussing
Dato: 31-10-2003 10:09:27
Emne: RE: Opbevaring
Hej Medefisker!

De nordmænd jeg mødte trykkede eller skar et snit lige inden for gællerne for fisken. Med sådan et lille bagudrettet snit langs det bagerste af gællerne, så begyndte blodet at fosse ud. Du kan se det i flere af udsendelserne deroppefra hvordan de gør det, men det er specielt tydeligt i de to lakseudsendelser. Den ene er vist slut, og den anden starter om 3-4 uger tror jeg... Men det blev også gjort på havet, blandt andet i Sæter Brygge-programmerne

Mange hilsner

Mads Hussing



Afsender: T-Rex
Dato: 03-11-2003 19:22:58
Emne: RE: Opbevaring
Hej Bertram o.a.,

Der er en lille detalje jeg synes er vigtig at få med i debatten... (for det er jo rigtig godt for holdbarheden af fisken at få snittet en gælle over!) når der er tale om nordmændene og deres "åreladning" så er det normalt fisk der er på gydetogt op i elven og har derfor ikke noget maveindhold af betydning - da den jo ikke tager føde til sig medens den er i elven. Når vi fanger ørreder i P&T eller på kysten herhjemme er det jo normalt fisk der har gang i fordøjelsen og dermed også en fyldt mave der meget let går i forrådnelse. Mit råd er derfor at fjerne indmad og gæller indenfor rimelig kort tid og så selvfølgelig opbevare fisken køligt!

P.S.: Den erfarne kystfisker ved jo godt at det er vigtigt at fiske videre med det samme når man mærker fisk - da de ofte følges i små flokke... Derfor giver jeg altid mine fisk et par "gog" over øjnene og river en gælle over og lader så ørreden hænge ned i vandet medens jeg fisker lidt videre. Det er både køligt at opbevare den i vandet og samtidig løber blodet fra.

hilsen Tino



Afsender: Bertram
Dato: 20-11-2003 10:11:57
Emne: RE: Opbevaring
Hej alle.

Tusind tak for de fine svar.

Knæk & bræk

Bo



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk