Afsender: Bertram Dato: 23-10-2003 15:47:27 Emne: Opbevaring Jeg har efterhånder læst alle mulige forklaringer om opbevaring af fisk lige efter de er fanget. Nogle mener man ikke skal gøre noget ved fisken andre mener man skal snitte fisken i halsen så blodet kan løbe fra.
Jeg tænker her på diverse ørred-arter.
Vil meget gerne hører jeres forklaring.
Hilsen Bo
|
Afsender: Medefiskeren Dato: 23-10-2003 16:30:54 Emne: RE: Opbevaring Hej Bertram.
Nu har jeg efterhånden fanget så mange ørreder, og jeg har kun brugt den samme måde hver gang. Det er ikke fordi at ørrederne smager grimt hvis du bare slår den i hovedet. Bare du opbevare ørreden lidt koldt og fugtigt.
Det kan da godt være den med at snitte den i halsen, og lade blodet løbe, at den er bedre, men altså... Ja, det er vel smag og behag.
Men at lade ørreden ligge, til den dør som nogle er, bryder jeg mig godt nok ikke om. Selvom de skal dø, så skal de da ikke ligge og lide. Hvordan ville man selv ik dø. Man ville jo ik bare ligge uden mad f.eks eller sådan noget lignende.
Håber du kan bruge det.
Hilsen Medefiskeren.
|
Afsender: kim aalborg petersen Dato: 23-10-2003 16:38:54 Emne: RE: Opbevaring halløj. mht. ørreden så sørger jeg bare for at rense fisken så hurtigt som muligt - har lagt mærke til en misfarvning af kødet hvis man venter bare en time med at fjerne indmad. når man er ude i båd er det et must at have en ordentlig ladning is med til fiskene - en varm sommerdag på vandet gør en fin fisk uspiselig efter kort tid. hvis man har en køletaske eller et stuverum i skibet fyldt med is, holder fisken sig i glimrende stand i flere timer - til tider en hel dag. på hyggeture i p&t kan man jo smide fangsten i køletasten sammen med cola, madpakke og deslige... /Kim.
|
Afsender: Mads Hussing Dato: 23-10-2003 18:25:14 Emne: RE: Opbevaring Halløsa
Jeg kan sige at alle de nordmænd jeg mødte da jeg var i Norge og fiske de skar pulsåren over. Det var det allerførste de gjorde, før de slog den ihjel. De sagde alle at kødet blev meget bedre. Jeg kender ikke meget til slagtemetoder, men lader man ikke også blodet flyde fra dyret der???
Det kan jo være at det er det samme der gælder for fisk.
Mange hilsner
Mads Hussing
|
Afsender: Benjamin Dato: 25-10-2003 13:48:33 Emne: RE: Opbevaring Hej Mads.
Den slags slagtning er hvad vi herhjemme forbinder med HALLAL slagtning .... Der skærer de også halsen over på koen / lammet / geden whatever for at blodet skal løbe fra.
Kødet smager også meget anderledes når dyret er slagtet på den måde.
Mvh Benjamin
|
Afsender: Mads Hussing Dato: 25-10-2003 23:07:33 Emne: RE: Opbevaring Hej Benjamin
Det er rigtigt - men deroppe kan de nu godt finde på at slå den ihjel først. Det må man vist ikke hvis det skal være en rigtig halal-slagtning. Men det er ihvertfald det de nordmænd jeg mødte sværger til.
Mange hilsner
Mads
|
Afsender: Medefiskeren Dato: 26-10-2003 16:28:02 Emne: RE: Opbevaring Hej Mads, eller en anden der kan svare på det her...
Hvor er det helt præcis pulsåren er på en fisk?
Hilsen Medefiskeren.
|
Afsender: Mads Hussing Dato: 31-10-2003 10:09:27 Emne: RE: Opbevaring Hej Medefisker!
De nordmænd jeg mødte trykkede eller skar et snit lige inden for gællerne for fisken. Med sådan et lille bagudrettet snit langs det bagerste af gællerne, så begyndte blodet at fosse ud. Du kan se det i flere af udsendelserne deroppefra hvordan de gør det, men det er specielt tydeligt i de to lakseudsendelser. Den ene er vist slut, og den anden starter om 3-4 uger tror jeg... Men det blev også gjort på havet, blandt andet i Sæter Brygge-programmerne
Mange hilsner
Mads Hussing
|
Afsender: T-Rex Dato: 03-11-2003 19:22:58 Emne: RE: Opbevaring Hej Bertram o.a.,
Der er en lille detalje jeg synes er vigtig at få med i debatten... (for det er jo rigtig godt for holdbarheden af fisken at få snittet en gælle over!) når der er tale om nordmændene og deres "åreladning" så er det normalt fisk der er på gydetogt op i elven og har derfor ikke noget maveindhold af betydning - da den jo ikke tager føde til sig medens den er i elven. Når vi fanger ørreder i P&T eller på kysten herhjemme er det jo normalt fisk der har gang i fordøjelsen og dermed også en fyldt mave der meget let går i forrådnelse. Mit råd er derfor at fjerne indmad og gæller indenfor rimelig kort tid og så selvfølgelig opbevare fisken køligt!
P.S.: Den erfarne kystfisker ved jo godt at det er vigtigt at fiske videre med det samme når man mærker fisk - da de ofte følges i små flokke... Derfor giver jeg altid mine fisk et par "gog" over øjnene og river en gælle over og lader så ørreden hænge ned i vandet medens jeg fisker lidt videre. Det er både køligt at opbevare den i vandet og samtidig løber blodet fra.
hilsen Tino
|
Afsender: Bertram Dato: 20-11-2003 10:11:57 Emne: RE: Opbevaring Hej alle.
Tusind tak for de fine svar.
Knæk & bræk
Bo
|