Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Gæst_Hans
Dato: 28-06-2004 19:21:33
Emne: Søfiskeri
Hej!
Jeg har læst om mange metoder til bundfiskeri i diverse søer, både med flod og uden flod. Men kan man egentligt ikke bare bruge et traditionelt saltvandsforfang med et 35 grams blydlod, og så nogle majs eller noget brød på krogene? Eller er krogene måske for store?
Og sidst, men ikke mindst: Er der nogen af jer, der ved, hvordan man kan måle dybden i en sø? (Uden brug af eventuelt elektronisk udstyr, men bare ved hjælp af f.eks. en fiskestang og noget grej).
Hilsen Hans



Afsender: Ryan
Dato: 28-06-2004 23:21:55
Emne: RE: Søfiskeri
Hej Hans.

Du kan godt bruge saltvandsforfang i en sø. Det er faktisk ret fornuftig at bruge til ålefiskeri, da den tykke snøre og afstandsstykkerne, gør det sværere for ålen at filtre det sammen. Men skift evt. lige krogene ud, de er lige lovligt store til søfiskeri..
Men til regulær medefiskeri efter feks. skaller, brasen, karpe osv.. vil jeg nok ikke anbefale det. Fredfiskene er meget forsigtige og ved den mindste smule modstand slipper de agnen igen, og der er saltvandsforfanget altså for klodset at have med at gøre. Der vil det til enhver tid være bedre at lave dit eget glide-tackle..

Mht. til at måle dybden. Hvis du bare vil måle dybden der hvor du skal fiske, kan du gøre det med en alm. fiskestang. påmonter en stopknude øverst, efterfulgt af et flåd. for enden af linen binder du så et blylod på der er stort nok til at trække flåddet under, ( men heller ikke for stort, så bliver det for besværligt at arbejde med.) Kast så hele molevitten ud. Hvis flåddet går under, flytter du bare stopknuden opad, og gentager indtil flåddet står rigtigt på vandet, der har du dybden. ( i stedet for at binde et blylod nederst, kan du købe en slags blylodder der kan sættes fast på krogen, Læs evt. bogen "medefisker" af Jens Plough Hansen der står det præcist hvordan du gør.
Denne metode er udemærket hvis du kun skal måle dybden nogle få steder, men hvis du vil lave et helt søkort, bliver du nok hurtigt træt af det..

Håber det kunne bruges



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk