Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:17-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Mikkelsen
Dato: 14-12-2004 10:59:44
Emne: Udsendelse Om Bulefiskeriet
Jeg var så heldig/uheldig at se DK4's udsendelse om det berømte og berygtede bulefiskeri på Øresund i går aftes. Jeg må tilstå, at jeg var forfærdet.
Mine lystfiskernormer er uden tvivl pagten med naturen og ikke mindst respekten for denne samt fiskene i vore vande. Der findes ikke noget bedre end at færdes ved mine lokale åer, eller ved kysten hvor dyrelivet og selve naturen udgør en ligeså stor del af en fisketur, som det at fange en fisk. For mig er dette den pefekte måde at koble af på og afstresse. Skulle man så samtidig være så heldig at fange en fisk er man lykkelig. Er fisken ikke af rette størelse sættes den skånsomt tilbage, dette har jeg skam også præstereret mangt en gang, selvom fisken overholdte mindstemålet. Der er ikke noget bedre end at se en fisk svømme uskadet tilbage til dens rette element.
Det er, hvad jeg synes lystfiskeri drejer sig om, derfor blev jeg mildest talt forarget og næsten pinlig berørt på danske lystfiskeres vegne da jeg så dette magasins udsendelse om "lystfiskeri" i går. Det var ganske forfærdeligt - en masse mere eller mindre havfulde mennesker der i et kæmpe kaos kaster de største kroge mod bunden, og med umenneskelige ryk prøver at kroge en torsk. I løbet af udsendelsen så vi flere torsk blive landet, mange med indvoldene halvt hængende ud af kroppen, kroget i ryggen, i halen og i bugen. En enkelt var kroget korrekt i munden, ellers var alle andre fejlkroget. At hele dette skrækkelige scenarie samtidigt foregik i et virvar af voksne mænd, der teede sig som små børn, mens ølflaskerne var ved at trille ud af forlommen på dem, gør det ikke bedre. Tonen var til tider ophidset og næsten fjendlig, hvilket den rutinerede ekspert Brian som Fiskemagasinet havde allieret sig med også udtalte. Efter en hlav times rædsel sluttede programmet stolt af med at sige, at der inden så længe vil blive sendt et afsnit 2 hvor større fisk bliver fanget. Ak og ve...tænk at der også er nogle der kalder det for lystfiskeri!

Med håbet om en bedre fremtid
[SIZE=7][SIZE=1]Afsender: Peter Mulbjerg
Dato: 15-12-2004 14:53:01
Emne: RE: Udsendelse Om Bulefiskeriet
Jeg kunne tænke mig som tilføjelse til dette indlæg at spørge de programansvarlige hvad ideen er med at lave sådan en udsendelse ?

venlig hilsen
PeterAfsender: Mikkelsen
Dato: 17-12-2004 16:14:21
Emne: RE: Udsendelse Om Bulefiskeriet
Det ser ikke ud til, de ansvarlige ønsker at beskæftige sig med kritikken eller deltage i debatten.

Emnet bliver vidst forsøgt tiet ihjel...Afsender: Peter Mulbjerg
Dato: 20-12-2004 08:33:05
Emne: RE: Udsendelse Om Bulefiskeriet
Hej igen,
måske var det på tide at man, istedet for en genudsendelse, var lidt mere nuanceret i sit syn på bulefiskeriet og kontaktede nogen der fiskede på den rigtige måde så det ikke altid fremstår som om bulefiskeri er lig med svineri.
Det giver ikke lystfiskeriet generelt nogen som helst goodwill at trække en gammel hest frem hvert år - herregud hvis det er en gammel udsendelse kan forholdene jo have ændret sig til det bedre.

Derfor er mit spørgsmål stadig - hvad er formålet med at bringe sådan en udsendelse ? Har de programansvarlige overvejet den signalværdi der ligger i sådan en udsendelse og hvordan den påvirker den almindelige danskers syn på lystfiskeri ?

Der skal kun SÅ lidt til før der bliver trukket restriktioner ned over hovedet på os - jeg behøver vel kun minde om hvordan det er gået med mulighederne for at drive jagt i Danmark !!

vh
Peter
Afsender: Mads Hussing
Dato: 20-12-2004 19:19:36
Emne: RE: Udsendelse Om Bulefiskeriet
Hej alle!

Jeg prøver ikke at tie noget ihjel, jeg sidder bare ikke så meget ved computeren i disse dage. Men som Martin skriver, så er dette emne diskuteret en del, og kommer op hvert år. Jeg laver ikke programmer for at skabe debat, men for at vise noget fiskeri. Dette fiskeri er fuldt ud lovligt, og derfor også oplagt som genstand for opmærksomhed fra dk4 der laver programmer hver 14. dag om lystfiskeri.

Jeg tager iøvrigt med glæde imod enhver invitation, og vil naturligvis overveje om der kan laves en udsendelse om det.

Jeg havde ikke nogle budskaber jeg ville ud med. De er ikke lavet for at lave ballade, få det forbudt eller lignende. Som jeg har skrevet så mange gange før, så er det en art af lystfiskeriet som er fuldt lovlig, og derfor også aktuel for et program som Fiskemagasinet.

Jeg håber at jeg kan appellere til alle os lystfiskere om måske at finde en ordentlig løsning på det problem som der er stor enighed om at der er derude. Nogle løsningsforslag er kommet frem, som lyder utrolig fornuftige, blandt andet at måler-konkurrencen kun gælder rigtig krogede fisk. Som iøvrigt i ENHVER anden fiskekonkurrence i landet!!!

Det var min mening at lave en udsendelse om hvordan fiskeriet foregik uden at tage stilling til det. Det kan vi så gøre bagefter, som mange heldigvis gør, både herinde, men også andre steder.

Er bulefiskeriet noget vi skal prøve at gemme? Er det så forfærdeligt at vi ikke skal vise det? Eller skal vi måske vise det, så alle kender til det, og så agere derefter? Hvis det er så slemt, skal det måske forbydes og ikke gemmes væk. Nu er der ihvertfald lavet et udspil, hvor der ikke bare bliver vist billeder af de store fisk, som i alle andre lystfiskermedier, men også hvordan de bliver fanget.

Nu er det så op til lystfiskere og politikere om vi skal fortsætte med bulefiskeriet eller om der skal restriktioner på.

Jeg viser i programmerne noget om lystfiskeri, og denne gang var det så "Torskefiskeri", om vinteren på Øresund. Det foregår på en meget speciel måde, men rigtig mange dyrker den hobby, og ser frem til det hvert år. En hjemmeside er blevet meget kendt på at være opdateret om fangsterne på Øresund i årets første måneder, og alle bladene bugner af fangstrapporter derude fra, ihvertfald en har det på forsiden.

Sådan noget kan jeg som tilrettelægger af fiskeprogrammer selvfølgelig ikke sidde overhørig, og derfor skulle der igen laves noget om dette fiskeri.

Det sidste er klippet sammen af indlæg jeg skrev sidste år, så det er grunden til at det måske er lidt usammenhængende.

Mange hilsner

Mads HussingAfsender: Jørgen Brandt
Dato: 25-12-2004 10:21:45
Emne: RE: Udsendelse Om Bulefiskeriet

Mads
Hvordan kan det overhovedet forekomme, at en sådan udsendelse ligefrem bliver GENUDSENDT???? - Den kan da kun være til skade for alle os, der kalder os for lystfiskere!! Jeg husker tydeligt debatten fra første gang, hvilket bestemt ikke anbefalede noget gensyn, men rettighederne til de mildest talt uetiske scener er vel overgået til TV-stationen?

Forhåbentligt er det sidste gang, at den slags "lystfiskere" kommer til at optræde på TV - eller er der planer om lidt hornfiskeryk?

Det hjalp
Glædelig jul
Brandt

Afsender: Mads Hussing
Dato: 26-12-2004 02:15:06
Emne: RE: Udsendelse Om Bulefiskeriet
Hej Jørgen

Rettighederne er dk4s, det har de været hele tiden. Den bliver genudsendt fordi at fiskeriet er startet, og kører i de næste par måneder. Det vil sige at det er meget aktuelt.

Hvis det er noget der skader lystfiskere, skal vi så gemme det væk eller gøre noget ved det? Jeg mener at vi skal gøre noget ved det! Hvad der skal ske kan vi tage en længere snak om, men forbyde går jeg ikke ind for. Men man kan moderere fiskeriet på flere måder.

Der er ikke planer om "hornfiskeryk", men det er også forbudt at udøve. Det her er fuldstændig lovligt, og derfor accepteret af vores lovgivere. Det er så samtidig noget der bliver dyrket intenst af mange mennesker, og en enkelt hjemmeside 10-dobler vel nærmest deres besøgstal her i de næste måneder fordi de skriver meget om dette fiskeri.

Så længe det er lovligt, så er det også noget der kan laves udsendelser om.

Alle er velkomne til at komme med kommentarer, og jeg er bestemt ikke argument-resistent, så kom med jeres meniger!

Mange hilsner

Mads HussingOpret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk