Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:23-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Den opfindsomme fisker
Dato: 26-12-2004 22:09:52
Emne: Bulefiskeri
hvert år fanges massere af rogntunge torsk, på deres ynglesteder. en fuldvoksen torsk indeholde millioner af æg, men hvis de aldrig bliver befrugtet bliver de heller ikke til noget.
de fleste fisk bliver kun skadet af krogene, ved dette rykfiskeri og ender aldrig på bådens dæk, men på havets bund.
hvis torskene blev fredet under gydningen, ville der ikke være mangel på torsk. der skulle faktisk kun en håndfuld store torsk til hvis alle deres unger overlevede, at der ikke var mangel på torsk i hele danmark.
det er selvføgelig rart at fange en stor fisk på 12 kg. men det er ikke en rigtig fight at pumpe den op med en krog i maven.

hvis der er nogen der vil skrive bulefiskerens perspektiv er de velkomne.Afsender: Nybegynderen
Dato: 30-12-2004 11:53:54
Emne: RE: Bulefiskeri
hej alle!

Jeg kan ikke se at det skulle være så slemt at bulefiske, så længe man ikke direkte går efter at skade fisken/fiskene.Afsender: Clouseau
Dato: 08-01-2005 23:48:05
Emne: RE: Bulefiskeri
Det er jo ligemeget hvorvidt man går eller ikke går efter at skade dem..
Pointen er, at torskene bliver skadede og mange af dem dør, hvilket går kraftigt udover torskebestanden i Danmark.

Jeg synes, at det er komplet latterligt, og at det under ingen omstændigheder tåler nogen form for sammenhæng med lystfiskeri.

Jeg nyder at stå nede ved kysten og fiske efter nogle torsk en forårsaften.. mulighederne for stram line er dog MEGET BEGRÆNSEDE blandt andet på grund af bulefiskeriet, vil jeg tro.

Afsender: Hvidhajen
Dato: 09-01-2005 11:49:24
Emne: RE: Bulefiskeri
Der burde være en fredningsperiode for torsk mens de har rognAfsender: Spirk
Dato: 16-01-2005 10:57:15
Emne: RE: Bulefiskeri
Lystfiskernes fiskeri efter torsk, herunder bulefiskeriet har næsten ingen betydning. Det fangne volumen er alt for småt. Det er erhvervsfiskernes garn, der er slemme. På stortorskepladserne har jeg efter en næsten resultatløs dag oplevet, at så snart turbådene sejlede af, kom garnfiskerne og spandt hele området ind i garn nord for Helsingborg. Samme garnfiskere fanger tonsvis af småtorsk på 35 - 40 cm. De tømmer Øresund!

Andre steder i vore farvande går trawlfiskere endnu hårdere til værks. Undermålsfisk bliver klemt ihjel og kastes døde overbord. Se linket om trawlfiskeri øverst i 123nu's nyheder.

Selvfølgelig er det forkasteligt og ulovligt at rykfiske torskemadammerne. Så fisk med rolige bevægelser og lok fiskene til at bide.....

SpirkAfsender: spirk
Dato: 30-01-2005 17:22:31
Emne: RE: Bulefiskeri
I forlængelse af hvad jeg skrev for et par uger siden:
Har lige selv været på buletur i det nævnte område nord for Helsingborg. Der var en del nordgående strøm, men 200 gr fandt alligevel vej til både bunden og en ca 5 kg-torsk, der havde hugget klokkerent, så det kan lade sig gøre at fiske sportsligt! De andre brugte 500 gr. Hele båden fik fire fisk op til 5 kg. De tre øvrige var alle fejlkrogede.
Hele området var iøvrigt spundet ind i garn fra Pålsjö og nord på. så alle ti turbåde og en flok joller var henvist til at fiske i et lille område alt for tæt på "Den Forbudte" (færge ruten mellem Helsingør og Helsingborg). Der var ikke rigtig noget i området omkring garnene nord på. ØV

spirkAfsender: amelisa
Dato: 30-01-2005 22:44:36
Emne: RE: Bulefiskeri
Jeg var også af den samme mening som den opfindsomme fisker, indtil i dag, da jeg har prøvet selvsamme fiskeri på Øresund.
Fiskemagasinet gav et negativt indtryk af dette fiskeri, og jeg var meget skeptisk før jeg skulle ud i dag.
Men, det var en hel anden stemning der herskede på denne båd. Vejret var perfekt, alle torsk blev kroget korrekt og der var et smukt vue både til sjælland og til sverige.
Udsendelsen på dk4 og det jeg oplevede var bestemt ikke det samme.Afsender: Per Ussing Nielsen
Dato: 23-02-2005 12:56:13
Emne: RE: Bulefiskeri
Davser.

Bulefiskeri har ikke noger med LYSTFISKERI at gøre, og bør efter min mening forbydes.
De udsendelser der har været med bulemasakre viser jo klart og tydelig at 8 ud af 10 fisk bliver fanget i buen, og flere mister en stor torsk som så har et stort huld i bugen. Det har ikke noget med lystfiskeri at gøre.

Mvh.
Per U. Nielsen.
Afsender: Ryan
Dato: 23-02-2005 21:04:41
Emne: RE: Bulefiskeri
Hejsa igen.

Hvis bulefiskeriet bliver udført rigtigt synes jeg ikke der er det mindste galt med det, Det drejer sig vel i bund og grund om at skipper sejler rundt indtil han kan se en torskebule på ekkoloddet, bremser hårdt op, og så er det bare med at komme ned til torskene så hurtigt som muligt, og forsøge at lokke dem til at bide ved at bevæge pirken op og ned.

Der hvor jeg Synes tråden knækker lidt, er når man begynder decideret at rykfiske, dvs trække pirken op med meget kraftige og hurtige ryk.

på vores sidste tur på Øresund, kunne jeg ofte høre skippere på de andre både råbe fuldstændigt hysterisk til fiskerne at de skulle s....... trække alt hvad de kunne. Specielt hørte jeg en skipper råbe " Træk for helvede, træk alt hvad i kan. I skal fandme rykke til." Ja. undskyld sprogbruget, men det var ordret hvad der blev sagt. Jeg skal for en god ordens skyld undlade at nævne hans navn her, og ligeledes hvilken båd han sejler, men den slags kan jeg kun se har til sinde at hugge krogen i fisken, og så ligegyldigt om det bliver i munden, bugen eller halen.

Jeg synes faktisk også at de forskellige skippere på turbådene går lidt for meget op i at konkurrere med hinanden om hvem der får flest målere, frem for at koncentrere sig om at deres gæster får en god fisketur. F.eks. har jeg oplevet et par gange at skippere decideret har uddelt skideballer, til nybegyndere og lign. hvis de gør noget forkert i stedet for bare at forklare dem det stille og roligt.

Nå, men hvor om alting er, så har jeg lige bestilt en tur på det gule rev i starten af april, så nu håber jeg at vejrguderne er med mig, så vi får en god tur...

med venlig hilsen
Ryan
Afsender: palm
Dato: 11-04-2005 00:12:06
Emne: RE: Bulefiskeri
Var på buletur fra helsingør i starten af Februar. vi var vel 25 mand. alle de torsk der blev fanget var fejlkrogede! Manden ved siden af mig fangede en rigtig grim satan på 24kg. jeg vidste ikke at man kunne få trekroge der var så store !!!! misundelse er en grim ting.
I dag er man glad vis man blot fanger en torsk i øresund, ikke som da far var dreng.........!
Var en gang til et bryllup, hvor det viste sig at næsten alle var lystfiskere.
Da vi havde pralet i et par timer, endte diskussionen ved fritidsfiskere og deres grådige direspekt for reglerne. En af de meget stille gæster viste sig at arbejde for fiskerikontrollen el. lign. Arbejdede 8 timer hver dag med at skrive bøder ud og konfiskere net og ruser!!!! Sikke en jubel !! Ingen ville mere kysse bruden, men hellere give " vores mand" en pils og et kram.
Bulefiskeri er klamt, men det er fritidsfiskerne og erhvervsfiskerne der kvæler øresund.

mvh Allan PalmOpret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk