Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:17-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Peter H Nielsen
Dato: 02-02-2005 22:35:56
Emne: Kanonfiskeri I Lindenborg å
Hej alle!

Ved ikke om dette er den rigtige gruppe til dette indlæg, men prøver alligevel. Har oplevet et kanonfiskeri som jeg synes jeg vil dele med andre interesserede.

Flyttede sidste år herop til Nordjylland efter en del år at have fisket i det midtjydske område, og da jeg ikke er så kendt heroppe, så var gode råd jo dyre mht hvor der er godt at fiske. Gennem en kollega på arbejdet fik jeg kendskab til Nordjysk Lystfiskeriforening der har fiskevand i Lindenborg å og Ryå, og ifølge Martin(kollega) havde især Lindenborg fisket eminent sommeren 2004 med adskillige store fisk fra 5kg og op til omkring de 11kg og han mente også at der tidligere år er taget fisk over 12kg - sikket monster. Jeg tog derfor beslutningen at melde mig ind i år via internettet på deres hjemmeside www.NL1917.dk og dette virkede upåklageligt - iøvrig den første side hvor jeg har oplevet onlineindmelding - en god ting, det er jo dejlig nemt.
Kort efter nytår stod jeg så med kortet i hånden og ventede spændt på at komme ud at fiske, da åen skulle være kendt for dens mange grønlændere..altså mindre ikke kønsmodne havørreder.
I søndags tog jeg så forventningsfuld ud til åen, og havde fået anbefalet et stykke, der kaldes "Det flade", som jeg ville prøve, og må også erkende at det lever op til navnet. Var allerede derude ved 9-tiden og der gik i forvejen enkelte fiskere langs åen, så jeg var ikke den eneste der have planer for dagen. Kort efter startede jeg så mit fiskeri - fiskede med flue, en rød endeflue og en gul/blålig ophængerflue. Havde nok fisket ca 15 minutter da den første fisk tog endefluen - en lille fin blankfisk, dog under målet, så den kom ud. Tog deefter ikke mere end 2-3 kast før den næste sad der - denne gang på ophængeren, og det var endnu en grønlænder på knap 50cm - fed og sølvblank, så den skulle med hjem. I løbet af de næste 3 timer fangede jeg ikke mindre end 17 havørreder(grønlændere) - de 11 var over de 40cm, men beholdt dog kun i alt 3 fisk, på henholdsvis 46,47 og 49cm. Udover disse have jeg kontakt med 3 nedgængere - de to slog sig heldigvis af fluen igen, mens den sidste var en tur på land - en fisk på 83cm, men slank som en hegnsstolpe og den kom hurtigt ude igen, men på betingelsen at den bider på igen til sommer. :-)

Alt i alt en kanon start på et ukendt fiskeri her i det Nordjyske og er bestemt ikke blevet skuffet. Er nu så bare spændt på hvordan fiskeriet er til sommer, for hvis det er så godt som Martin har fortalt, så vil jeg nok "gro" fast ude ved åen til sommer.

Udfra min oplevelser kan jeg kun sige én ting.....prøv det, det er ski...sjovt, også selvom det er mindre fisk, men de store kommer jo nok til sommer.

Skulle nogle have haft samme oplevelser fra åen, så skriv dem endelig herinde og del dem med os andre, vil gerne høre om eventuelle tips til åen eller om gode steder...eks til sommer. KNÆK & BRÆKOpret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk