Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:17-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Martin Rasmussen
Dato: 13-02-2005 13:19:08
Emne: Us Fiske Udsendelse Søn. 13. Feb.
tja bare lidt lystfisker brok herfra..
faldt lige over jeres fiskeudsendelse med et par unge fjolser der skal være supersmarte og fange hajer og sager i det store usa eller hvor det nu er..
jeres udsendelser plejer ellers at være cool nok med ok fiske etik og pas godt på fisken sæt ud igen osv.. men lige her glipper det vist lidt de unge mænd fanger i rokke i mørke, tør ikke forsøge at hive kroge ud igen og tør åbenbart heller ikke aflive fisken, istedet vælger han/de med nærmest desperation i stemmen at råbe vi klipper wiren og sætter den fri mens han puffer lidt febrilsk med sin fiskestang til rokken for at få den tilbage i vandet hvor den så kan få sig en sagte død med 2 store kroge fastmonteret i munden... det ku man så tilgive hvis det var en ener, men nej dagen efter gør det præcis det samme men den jack de fanger, får den ind og er glade konstaterer de ikke kan få krogene ud klipper wiren istedet for at aflive, den ene fisker spørg med stor tvivl i stemmen "det kan den da godt overleve ikke" eller noget tilsvarende .. tja ved ikke om de er fordi i vil vise lystfiskere når de er dummest, jeg tror det ikke. men ærgeligt at sådan nogle tøsedrenge skal have lov at lege med fiskestænger og så endda lave tv billeder af det ..

hilsen Martin RasmussenAfsender: Mads Hussing
Dato: 14-02-2005 10:19:46
Emne: RE: Us Fiske Udsendelse Søn. 13. Feb.
Hej Martin

Jeg vil prøve at svare på din kritik af indholdet af et af programmerne fra USA.

Selvom kroge er rustfri, så ruster de lynhurtigt. Det tror jeg at de fleste har set, når de har glemt at skylle grejæsken efter en tur på kysten, og efter et par dage er alle krogene gennemtærede af rust. Det er det samme her, hvor man siger at krogen faktisk ruster væk i løbet af et døgn, og derfor kan fisken sagtens leve videre.

Jeg håber det var svar nok på din kritik - Ellers skriver du bare igen!

Mange hilsner
Mads HussingAfsender: Claus
Dato: 18-02-2005 16:19:14
Emne: RE: Us Fiske Udsendelse Søn. 13. Feb.
Hej Mads

Du siger at kroge af rustfrit stål ruster op iløbet af ca 1 døgn, det er noget Vrøvl , rustfrit stål kan inddeles i mange kvaliteter, feks. A4, A2, C2 osv. Hvis vi nu tager bolte og skruer som eks. En bolt der er lavet af A4 bliver brugt på både og er 98 % resistent overfor saltvand hvis den poleres indimellem , A2 træskruer er IKKE rustfri men rustfaste men bliver kalt rustfri de kan sidde i sommerhuse mod vandet i mange år uden det kan ses, hvis vi tager et galv. søm , så er det lavet af stål ( Kval. 8,8 ) og er pålaget en korision beskyttende belægning på ca. 30 My , stål til byggeri bliver testet i en salgtåge test , sømmet fra før : efter 480 timer er der intet at se , efter 560 timer begynder de første rustangreb at vise sig, men sømmet er først gennemtæret efter 3-6000 timer, og snakker vi ikke om rustfri men om stål der korisions beskyttet med en galvanisering , så hvis dine kroge i grej boksen ruster efter 1 døgn er de IKKE lavet af rustfri, hvis vi tester rå ubehandlet stål i salttåge test , vil de første rust angreb komme efter 5-15 timer, Så Mads lad være med at gøre dig klog på ting du tilsyneladne ikke ved en skid om, inden krogen i rokken er rustet væk er den død intil flere gange, Men jeg kan godt se dit problem , for du skal prøve at holde hånden over nogle fjolser der ikke har respekt for naturen overhovedet, men den ene vil da gerne kalde sig fiske guide.
Hmmmm

ClausAfsender: Mads Hussing
Dato: 21-02-2005 12:29:11
Emne: RE: Us Fiske Udsendelse Søn. 13. Feb.
Hej Claus

Jeg forstår nok ikke hvorfor tonen skal være så ukonstruktiv og sur. Du vil bare informere mig om at jeg tager fejl, og det man kan da gøre på en pæn måde...

Jeg må indrømme at jeg ikke ved så meget om skruer og bolte, men jeg ved at mine rustfrie kroge de ruster meget hurtigt. At klippe forfanget er noget som alle fiskeguider gør, også de lokale, og derfor er jeg ikke så meget i tvivl om at det er forsvarligt.

Jeg prøver ikke at holde hånden over nogen, for jeg mener ikke at der er brug for det. Jeg ville formentlig have gjort det på samme måde som dem.

Mange hilsner
Mads HussingAfsender: Claus
Dato: 21-02-2005 17:09:14
Emne: RE: Us Fiske Udsendelse Søn. 13. Feb.
Hej Mads

Det var bestemt heller ikke meningen at være sur, men når nogle står fast på deres meninger ( Og jeg ved de tager fejl bliver jeg lidt muggen ) Undskyld for det.

Men hvis dine kroge ruster hurtigt er de ikke lavet af rustfrit stål , der er helt sikkert.

Om fisken lever eller dør kan vi diskuterer i evighed, vi får aldrig svar på det alligevel, så fred med det.

Jeg syntes bare det er en forkert måde at genudsætte fisken på.

ClausOpret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk