Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:17-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Ingrid Marie Andersen
Dato: 04-04-2005 18:02:05
Emne: Netto Sælger Blue Marlin
Hej fiskeinteresserede.

Det smerter i mit fiskerhjerte at se, at Netto endnu engang har en af vore haves mest fantastiske fisk, blue marlin, i køledisken.
De har jævnligt marlin i deres sortiment, både frossen og røget, og denne gang er det den røgede udgave, man kan få 100 gram af for en flad 20'er.
Jeg mener af flere grunde ikke, at det er forsvarligt, og jeg vil STÆRKT opfordre alle til at lade være med at købe fisken.

Grundene til dette er følgende:

Blue marlin er sammen med fx. tun og sværdfisk en af havets helt store pelagiske rovfisk. Vi ved jo alle, at de dyr, der befinder sig højest oppe i fødekæden, er dem, der ophober de største mængder giftstoffer - væsentligst kviksølv. Dette gælder tun, og det anbefales fx. ikke, at gravide kvinder spiser store mængder tun, men problemet med tungmetaller gælder i høj grad også marlin.

Netto sælger marlin fanget i det Indiske Ocean fanget på kroge, hvilket højest sandsynlig medfører en betydelig bifangst af hajer, skildpadder og fugle.

I Tyskland kom det for ganske nylig frem, at kødet fra det Indiske Ocean solgt i Tyskland, stammede fra baby-marlin på under 50 kg. Pga. kviksølv-problemet er handel med større fisk forbudt, fordi kviksølvidholdet i større individer er for stort.
En marlin på 50 kg er absolut en baby, da en voksen blue marlin vejer omkring 200-300 kg. De 50 kg er omkring den vægt hvorved de bliver kønsmodne, så de bliver fanget, før de kan videreføre slægten. Hvis der var masser ar marlin i vores have ville det jo ikke være verdens undergang, men der er der bare IKKE. Bestandene af blue marlin er sammen med en lang række andre store pelagiske arter meget stærkt på retur. Dette gælder fx. også den blåfinnede tun og sværdfisk.

I Tyskland reagerede frost-firmaet "Bofrost" prompte, da de blev gjort opmærksomme på forholdene omkring den marlin, de markedsførte. Allerede dagen efter, at en artikel var blevet bragt i avisen "Süddeutsche Zeitung" strøg firmaet al marlin fra deres sortiment, med begrundelsen: "Etik, respekt for vores natur-ressourcer og bæredygtig forvaltning af vores dyrearter". (Kan man tysk, kan der læses om hele sagen på www.bgfc.de/BGFCD.htm).
Den sidste grund er min egen personlige opfattelse om, at blue marlin er den mest fantastiske fisk, der findes. Jeg har set masser af marlin (elektrisk blå, i live og genudsatte), og jeg kan slet ikke holde ud at møde dem i Nettos køledisk!
Jeg er i gang med at skrive til Netto og til den danske importør men håber, at jeg ikke er den eneste, der vil kæmpe en kamp for disse fisks skyld.
MVH
Ingrid Marie AndersenAfsender: Brian
Dato: 05-04-2005 08:07:15
Emne: RE: Netto Sælger Blue Marlin
Hvad med at starte en underskriftsindsamling? enten ved at stille dig op på gaden eller lave den over internettet?

Jeg lige et tillægspørgsmål. Skal Big-Game fiskeriet også stoppes??? De kanariske Øer tilbyder i stor stil Marlin ture, men fangsterne her er meget begrænset.

BrianAfsender: Mads Hussing
Dato: 05-04-2005 14:35:49
Emne: RE: Netto Sælger Blue Marlin
Jeg mener ikke at Big Game-fiskeriet skal stoppes, for de fleste af de fisk der fanges bliver jo genudsat. Langt størsteparten kører jo med "Tag and release", så de "tagger" fisken og sætter den ud igen. Så får videnskaben også noget ud af sportsfiskeriet.

Hvis der er nok der gerne vil have en underskriftsindsamling, så skulle det ikke være noget problem at lave, det er vel bare at sige til!

mvh
Mads HussingAfsender: Ryan
Dato: 05-04-2005 16:33:19
Emne: RE: Netto Sælger Blue Marlin
Hej.

Jeg skal med glæde skrive under på et stop for den slags. Og jeg kender mange der er enig.

Den slags fisk hører på ingen måde hjemme i en køledisk hos netto, det glæder mig at nogen vil tage kampen op mod det..

Med venlig hilsen
RyanAfsender: Geddefiskeren
Dato: 05-04-2005 20:18:36
Emne: RE: Netto Sælger Blue Marlin
Hvorfor er det lige I bliver sure og at netto sælger den slags.
Man kan jo både købe trosk,år,laks,ørred,hummer,div. fladfisk for ikke at tale om kænguru bøffer.
så længe der er nogen der køber det vil der også altid være nogen der sælger det.
Der er jo også nogle gange man kan købe hvalkød ved en fiskehandler og hvis der er nogel der er forkert så er det da det.
Nu må i ikke tro at jeg er typen der fare ned i netto for at købe marlinkød, det kunne jeg aldrig finde på, jeg spise kun fiske jeg selv har fanget, når jeg en sjælden gang tager en med hjem. Så ved man jo at den er helt frisk.Afsender: killerfluffy
Dato: 22-04-2005 10:13:58
Emne: RE: Netto Sælger Blue Marlin
hej gutter har lige noget at tilføje . hvor mange blu marlin troer i der går til i alt i netto.s køle diske. det er ikke mange.. der sælges ca 15 pr butik der er 363 netto butikker og mange modtager dem ikk. ( alså butikkerne) da de ikke sælger så godt.. det vil sige ca forbrug på blu marlin er i alt 3 til 4 fisk der går til på den bekostning.. jeg er selv leder i netto og en ivrig fisker.. jeg mener også at man selv skal fiske sådan fisk på stang eller i det hele taget lade dem være men det er jo en syn.s sag... du skriver der er mange der genud sætter blu marlin efter de er fanged tro mig der er lige så manger der tager dem med op... så hvor moralsk fokert er det så at netto sælger dem... efter min mening burde der være et råd her hjemme som vudered hvilken fisk vi alle mener der er trued og der efter satte en stopper for hvilken vare butikkerne får.. men så troer jeg ikke blu marling vil være på den trued side...... men syntes for øvrigt at det er sejt at se folk lægger mærk til hvilken vare butikkerne sælger og reager der efter .. et stort ros for mig selv om vi ikke er helt enig..... men på jeres vegne vil jeg prøve at se om jeg kan gøre noget ved hvilken vare netto får i fremtiden så det kan slutte salget af blu marling... MVH jim pedersenOpret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk