Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Thomas Jeppesen
Dato: 23-10-2005 16:18:10
Emne: Ekkolod
Hej

Jeg er ved at skrive en opgave om ekkoloddet, og vil i den forbindelse gerne høre om lystfiskernes mening om dette hjælpemiddel.

Er ekkoloddet en naturlig del af en lystfiskers grej idag ?
Ryger sportselementet ikke, når man kan lokalisere fiskene så præcis ?
Har fiskene overhovedet en retfærdig chance ?

Jeg håber, at der er nogle, som har lyst til at give deres besyv med om disse spørgsmål.

PS. I må gerne lige skrive, hvor mange år I har været lystfisker.

Venlig hilsen
Thomas



Afsender: Geddefiskeren
Dato: 23-10-2005 18:18:42
Emne: RE: Ekkolod
Hej thomas

Jeg kan ud fra egne erfaringer i mine næsten 20 år som lystfisker kun fortælle at et ekkolod mest bruges til at fortælle hvor dybt der er. der skal ikke ret meget til for at ekkolodet viser at de er fisk en pind eller et blad er som regel nok. Men det kommer jo nok også meget an på hvor meget man vil betale for det.
hilsen jeppe



Afsender: Thomas Jeppesen
Dato: 23-10-2005 20:46:14
Emne: RE: Ekkolod
Mange tak for svaret.

Hvad så når man kan købe de ekkolod, der idag bruges i industrien, til en overkommelig pris - vil man så bruge den til at lokalisere fiskene ?
Derudover kan sonaren være det næste skridt. De er idag helt sikkert for dyre, men prisen falder jo, samtidig med at teknologien forbedres. Så kan man, udover dybden, også se i hvilken retning fiskene er.

Det jeg egentlig fisker lidt efter, er, hvor langt man vil gå med teknologiske hjælpemidler? Altså - hvonår overskrider man grænsen for sportsfiskeri ?
Burde man ikke kunne tage en bambuspind, et stykke sejlgarn og et bøjet søm, og så var man klar ?

For mange år siden fiskede jeg også en del, men da var det primære mål for mig, bare at sidde og nyde stilheden, samt vente i spænding på, om proppen nu gik under vand. Jeg var så også en lidt atypisk fisker, da jeg helst ikke ville rense fisken og slet ikke spise den!

Venlig hilsen
Thomas



Afsender: Mads Hussing
Dato: 24-10-2005 00:06:10
Emne: RE: Ekkolod
Velkommen hertil og jeg vil da gladeligt give mit besyv med.

Dine indledende spørgsmål får man tit og ofte fra folk der ikke kender til lystfiskeri og som ikke kender til ekkolodder. For selvom der står på loddet at der er fisk, så skal fisken selv hugge, den skal ikke svømme væk og der er mange andre ting der ikke må gå galt inden man får agnen ned til den. Det er i praksis umuligt. Som Jeppe skriver, så bliver ekkoloddet som oftest brugt til at se på bundforholdene, og så kan det også bruges til at lokalisere byttefisk. Hvis der står en kæmpe stime skaller på søen, så er der tit og ofte gedder i området, og derfor kan skallestimen være et godt sted at fiske ved.

For at tage dine første spørgsmål fra en ende af:

Ekkoloddet er en del af manges oppakning når man tager på fiskeri fra båd.

Sportsfiskerelementet ryger slet ikke, ekkoloddet bliver mest brugt til at lokalisere bundforhold, som skrænter og lignende steder hvor rovfisk gerne opholder sig.

Fiskene har i høj grad en refærdig chance, de skal faktisk selv bide på! Spørgsmålet er lidt en overbygning på foregående spørgsmål, og bygger på en efter min mening forkert tese om at man kan se fiskene og fiske direkte til de fisk man har lokaliseret. Hvilket altså ikke er tilfældet i langt langt de fleste tilfælde.

Så kommer vi til de spørgsmål du stiller i dit andet indlæg.

Man vil stadig ikke kunne garantere at fiskene ikke er svæmmet væk, og det er iøvrigt en meget risikale strategi at fiske efter fisk man kun har set på en skærm. Det er ikke det man bruger ekkoloddet på.

Grænsen for sportsfiskeri er virkelig svær at definere, men man er ikke nået grænsen i Danmark idag. Vi kan stadig fiske i rigtig natur, efter rigtige fisk, og man kan stadig nyde naturen, solnedgangen, dyrene både i og ved vandet, samt stilheden og roen. Jeg er selv karpefisker og bruger elektroniske bidmeldere til at vække mig når der er hug om natten.

Der er nogle undtagelser i det her, og det er eksempelvis silde- og bulefiskeri på Øresund hvor man kun fisker efter de fisk der er på ekkoloddet.

Man burde efter min mening ikke tage en bambuspind, et stykke sejlgarn og et bøjet søm og fiske... Vi har heldigvis udviklet os på mange områder, og også inden for lystfiskeriet. Det er blivet bedre og der er mere komfortable materialer at bruge i dag. Det er trods alt lettere at kaste en hel dag på kysten med en kulfiberstang end en gammel tung stang. Jeg mener at udviklingen er foregået inden for alt, i hjemmet, på arbejdspladsen, på jagt, så hvorfor ikke inden for fiskeriet??

Det primære for mig er også at sidde og vente på at bidmelderen kører, flåddet går under eller at knarren drøner derudaf. Jeg mener ikke der er den store forskel på dit gamle fiskeri og mit nye fiskeri, andet end at de materialer jeg bruger måske er mere behagelige at fiske med.

Jeg spiser også meget sjældent de fisk jeg fanger, det hænger nok sammen med at jeg mest af alt fisker efter fredfisk, samt gedder, aborrer og sandart. De første er der ikke traditon for at spise i Danmark, og de sidste fordi jeg måske fisker i nogle mindre vande hvor det kunne ødelægge vandet at tage en stribe gedder med hjem.

Jeg kan dog godt lide fisk, og især dem der er friskfanget!

Det var en længere smøre, jeg håber at du kan bruge det til noget. Men som en konklusion på mit svar må være at jeg mener at dit udgangspunkt ikke er rigtigt, ekkolod er ikke nogen trussel for sportsfiskeriet, og er ikke en stensikker vej til fangst. Det kan give en indikation om hvor fisken opholder sig, men det er også det eneste.

Mange hilsner
Mads Hussing



Afsender: Mads Hussing
Dato: 25-10-2005 10:30:33
Emne: RE: Ekkolod
Hej Thomas

Du skriver at "Måske der kommer noget i fremtiden, som garanterer gevinst - hvem ved?"

Der er bare det ved fiskeri at fisken skal være sulten eller føle sig provokeret til at hugge. Det er ikke som jagt, hvor dyret bare skal stå rigtigt, så tager jægeren valget for dyret. Her er det fisken der tager valget, og alene det gør at det må være noget nær umuligt at opfinde noget 100% sikkert...

Du er meget velkommen til at bruge mine svar, og til at henvise til siden.

Mange hilsner
Mads Hussing




Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk