Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Michael Würth
Dato: 07-03-2006 14:58:31
Emne: Norge
Jeg skal til Norge midt i august måned. Jeg har hørt tale om, at medbragt fiskegrej skal desinficeres. Hvem ved noget om det ? Jeg vil være meget glad for svar om hvor og hvordan at jeg kan få det gjort. Ellers kan jeg oplyse at det er nu det begynder at være fedt at fiske fra kysten, men det ved i jo klart nok. Knæk & bræk mw



Afsender: Mads Hussing
Dato: 07-03-2006 17:47:30
Emne: RE: Norge
Hej Michael,

Det kommer helt an på hvor du skal hen.

De vil have at man gør det deroppe, så den lokale automekaniker eller lignende kan tjene 180 kroner per lystfisker der kommer ved vandet. I Danmark er det vist ved dyrlægen man får det gjort, men deroppe har jeg indtrykket af at det mest af alt bliver gjort fordi så tjener de lige lidt ekstra penge. Da vi fik gjort det sidst var det ihvertfald temmelig sjusket, ikke alt blev sprøjtet ordentligt og han virkede ret ligeglad, undtagen når vi skulle betale. Det var vist en lokal mekaniker der havde det som bibeskæftigelse.... Han tjente da også lige 10*180,- på en halv times tid, det er da OK :-)

Mvh
Mads



Afsender: Lars Nordahl Olesen
Dato: 07-03-2006 18:46:05
Emne: RE: Norge
Hej Michael,

som Mads anfører afhænger det i høj grad af, hvor du skal fiske i Norge.

Hvis vi lige ser bort fra, at der hos den lokale automekaniker laves "business" på laksehungrende-lystfiskere, så er de særlige regler jo lavet for at bekæmpe evt. fiskesygdomme.

Her tænkes især på sygdommen Gyrodactylus Salaris, som har været direkte ødelæggende for fiskeriet i flere elve - her kan bl.a. nævnes Driva og Romma, hvor laksefiskeriet i mange år har været ikke eksisterende.

Den bedste måde at undgå udbredelse af sygdomme er, at fiskeredskaber TØRRES GRUNDIGT forinden det benyttes i Norge samt førend brug i andre elve i Norge, såfremt der fiskes i flere.

Det gælder for den sags skyld også fisk, som IKKE må skylles eller renses i et andet vand end hvor det er fanget.

Som lystfiskere har vi en egen interesse i ikke at sprede sygdomme, hvorfor de særlige lokale regler bør undersøges og overholdes.

Knæk og Bræk

vh

Lars Nordahl



Afsender: Mads Hussing
Dato: 08-03-2006 08:28:30
Emne: RE: Norge
Gyro skal de nok selv få spredt til deres egne vande... I Vefsna blev det gjort ved at et firma der havde forurenet lidt i elven ville sætte nogle ekstra fisk ud, og dem fik de altså købt et forkert sted. De havde Gyro, og smittede hele laksebestanden, så der nu ikke er særlig mange tilbage :-) Til gengæld er der så måske verdens bedste havørredfiskeri, med masser af fisk, og også masser med størrelse på.

Det er rigtigt at vi bør have en interesse i ikke at tage sygdomme med os, men der er ikke nogen fare med mindre at ens grej er helt vådt fra den forrige fisketur, og du dermed tager noget vand med dig. Hvis dit grej er tørt, er der ingen fare, og så er det bare for at tjene lidt ekstra de gør det.

Mvh
Mads






Afsender: Mogens Jørgensen
Dato: 13-03-2006 23:36:14
Emne: RE: Norge
Hej Michael,

Jeg har i de sidste 4 år fisket i Orkla - her er de meget opmærksomme på om man har fået desinficeret. Har du ikke et certifikat koster det 3.000.- NOK i bøde -der skal betales på stedet.

I Orkla koster det 150-180 NOK (Så vidt jeg husker)

Og der bliver kontroilleret - også på de private vald.

I år tager jeg til Stjørdal - her er der åbenbart ikke krav om desinfektion - (Kun tørring) men jeg har ladet mig fortælle at flere campingpladser langs elven tilbyder desinfektion gratis - hvis man ønsker det (En klart mere fornuftig tilgang - så lad os håbe det holder stik)

Du er mao. nød til at checke med de lokale på det sted du tager afsted til.

Jeg kan læse at nogen nævner muligheden for at få en dansk dyrlæge til at udføre desinfektionen. Jeg har hørt om danskere der prøvet dette m,en desværre senere har fået problemer - i det den lokale kontrol ikke ville acceptere dette.

Personligt går jeg efter princippet at følge den lokale lovgivning - vi ved det på forhånd så der er ikke nogen undskyldning. Pengemaskine eller ej. Vi kan heller ikke lide når tyskere og andre udlændinge ikke indløser fisketegn herhjemme.

PS stoffet de bruger hedder VirkonX og skalder ikke udstyret hverken, støvler, stænger, hjul eller endegrej.

Håber det kastede lidt mere lys over tingene

God tur

Mogens



Afsender: Mads Hussing
Dato: 14-03-2006 11:44:36
Emne: RE: Norge
Det lyder da godt hvis nogen tilbyder det gratis, selvom det ikke er påkrævet.

Og selvfølgelig skal vi følge den lokale lovgivning, jeg kunne ikke drømme om at gøre andet (kun hvis jeg af en-eller-anden grund ikke har været opmærksom på den!).

Mvh
Mads



Afsender: Mogens Jørgensen
Dato: 27-03-2006 22:51:10
Emne: RE: Norge
Hej Mads,

Undskyld hvis jeg kom til at lyde formanende - det var ikke meningen. Ville bare give egne erfaringer videre.


Mvh

mogens



Afsender: Mads Hussing
Dato: 28-03-2006 07:57:46
Emne: RE: Norge
Hej Mogens,

Det er helt i orden, det er ikke taget ilde op :-) Ville bare præcisere at jeg naturligvis ikke går ind for at man skal gå udenom lovgivningen, selvom den måske nogle gange ikke er så sagligt funderet.

Mvh
Mads



Afsender: Mads Hussing
Dato: 28-03-2006 15:17:05
Emne: RE: Norge
Jeg har netop modtaget et par links hvor der står noget om desinficering - har er loven der fortæller hvor det skal gøres:

http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19970228-0199.html

Og her er lidt om hvor sygdommene er:

http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00007/Gyro_2004_Norsk_7148a.pdf

Man kan godt selv desinficere ved at bruge Virkon S, i 1% vandopløsning. Det der jo er det helt store problem er så at bevise at ens grej er desinficeret, for det forlanger man.

Mvh
Mads



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk