Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Mads Hussing
Dato: 29-03-2006 09:58:43
Emne: Hjælp til med kortlægning af fiskedød
Hej alle,

Som der står i nyhederne nu, så kan vi alle hjælpe til med at kortlægge bestandene i de danske søer. I første omgang er det desværre den fiskedød der har sneget sig ind flere steder som skal kortlægges. Jeg håber at så mange som muligt herfra Fiskemagasinet vil hjælpe Henrik Carl med indsamling af oplysningerne.

Der vil i løbet af kort tid blive åbnet en hjemmeside der skal kortlægge de danske fiskebestande, og der vil komme mange flere oplysninger når den åbner. Indtil videre kan man sende de ting man har til Henrik, og så vil han behandle dem i fortrolighed. Læs hans brev herunder:

Kære lystfisker

Fiskebestanden i mange af vore mindre søer ser ud til at have lidt voldsomt under den snedækkede is. Nu da isen så småt er på retur, begynder de første døde fisk at dukke op ved kanterne.

I mit arbejde på Zoologisk Museums fiskesektion skal jeg i gang med at indsamle oplysninger om ferskvandsfiskenes udbredelse. Oplysningerne skal blandt andet komme fra offentligheden. Der kommer en grundig beskrivelse af hvordan indsamlingen skal foregå, dens formål m.m. i fiskepressen i løbet af en måned eller to, når projektet officielt starter.

Når jeg skriver allerede nu, er det for ikke at gå glip af de oplysninger som vinterdød kan give os. Fiskearter, som ikke fanges så ofte, kan dukke op i denne situation. Da mange fiskere jævnligt tjekker op på issituationen i ”deres” sø, vil det også være dem, der opdager tilfælde af vinterdød. Jeg håber derfor på hjælp med at indsamle oplysninger om fund af døde fisk. De vigtigste oplysninger om fiskene er følgende: tid, sted, art og antal. Nogle fiskearter kan være lidt svære at kende, når de har ligget døde i vandet et stykke tid. Hvis det er muligt, vil jeg meget gerne have tilsendt digitalfotos af fiskene. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig. Alle henvendelser behandles naturligvis i fuld fortrolighed.

På forhånd tak

Henrik Carl

Kontakt kan ske til Zoologisk Museum 35 32 11 24/28 75 11 24 eller hcarl@snm.ku.dk



Afsender: michael oddershede
Dato: 29-03-2006 21:58:40
Emne: RE: Hjælp til med kortlægning af fiskedød
Ja.. nu kommer chokket sikkert mange steder når isen slipper sit tag. Der er øjensynligt mange vande der har lidt overlast af den ene eller anden grad.

Jeg tror desværre kun det er de mere eller almindelige kendte vande vi høre om hvis der skulle være fiske død - alt andet vil folk stadig holde for sig selv..

Men jeg støtter klart op om det gode initiativ.

Michael.



Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 29-03-2006 22:53:34
Emne: RE: Hjælp til med kortlægning af fiskedød
hej mads jeg er sku bange for at der er gået mange fine karper til pga. frosten det er sku heller ik nemt for fiskene først tøer søerne op og så lukker de til igen men jeg ber til at det ik er gået så galt som jeg frygter



Afsender: Mads Hussing
Dato: 30-03-2006 08:45:48
Emne: RE: Hjælp til med kortlægning af fiskedød
Der har jo desværre ikke kunne komme noget lys ned, da der har været sne på isen det meste af tiden, og derfor er det en endnu værre situation.

Jeg håber og beder til at de fleste søer har overlevet, men det får vi svar på i løbet af de næste par dage når isen så småt forsvinder alle steder fra.

Kan i øvrigt sige at det er et kæmpeprojekt Henrik Carl har gang i, der skal kortlægge hvor de forskellige arter er. Og fra Fiskemagasinet.dk skal vi nok prøve at hjælpe så meget som muligt, og jeg håber da også at folk vil indberette det de ser og fanger til ham. Der bliver åbnet en hjemmeside senere, hvor man kan lægge oplysningerne ind.

Lige så snart det hele er på plads, så skal vi nok informere om det herfra!

Mvh
Mads



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk