Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:23-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: John Østergaard
Dato: 10-06-2006 06:13:04
Emne: Forundring
Forundring


Jeg undrer mig over et forhold her på fiskemagasinet!

Jeg har et par gange forsøgt at sparke nogle diskussioner i gang om praktisk kystfiskeri på
Fiskemagasinet. Der har kun været meget få eller slet ingen reaktioner og det undre mig.
Med næsten 3000 brugere må der være andre der dykker denne side af lystfiskeriet.
Hvorfor ytre de sig så ikke?
Kernen i forummet må vel være at vi udveksler erfaringer, fortæller lystfiskerhistorier/oplevelser og hjælper hinanden med problemer den enkelte har svært ved at løse.

Forundringen blev større da jeg oplevede de mange reaktioner fordi Mads var blevet griset til af nogle pubertære filipenser. Da ville mange give deres besyv med, som om Mads ikke havde hår nok på patterne (undskyld udtrykket) til at forsvare sig selv, hvilket han da også havde.

Jeg ved der er en del kystfiskere der aldrig udveksler noget som helst med andre for de har selv måtte regne den ud. Denne holdning har i mange år været udbredt mellem kystfiskere, men er heldigvis på vej ud. Det er heller ikke disse mennesker jeg henvender mig til

Husk; Ingen har patent på sandheden.
Vær ikke bange for at vrøvle eller sige noget forkert i Forumet hvis du er ny inden for sporten. Alle os der har mange år på bagen har med garanti begået mange af de samme fejl og vi oplever også jævnligt flere 0 ture i træk. Måske lige på nær dem der skriver i lystfiskerbladende. De må kunne et eller andet!

Kære bruger, du har her en unik mulighed for at ytre dig. Brug den!!!

Venlig hilsen

John Ø.

Afsender: peer petersen
Dato: 10-06-2006 09:13:57
Emne: RE: Forundring
hej john

spyt ud med hvad du vil vide så prøver jeg om jeg svare på det ang. kystfiskeri. med ca 100 havørrede på land om året kan det da godt være jeg kan svare på det.

ppAfsender: Dimitri Hardorff
Dato: 10-06-2006 09:20:47
Emne: RE: Forundring
Det er ikke kun blandt kystfiskere tendensen er sådan, også blandt specimenfiskere (karpefiskere) er der stor hemmelighed om fiskeriet. Dét at røbe et vand er der "dødsstraf" for, det kan måske lige gå at fortælle hvilken hvilken landsdel fisken er fanget i.
Jeg tror det er en generel holdning blandt lystfiskere, og en meget kedelig tendens.
Jeg kan kun opfordre til at den enkelte fortæller åbent om sit eget fiskeri, og hvilke vande vedkommende fisker i, også selvom der følger øretæver med!
Kun på den måde hjælper vi nye lystfiskere i gang, og uden nye lystfiskere bliver vi aldrig en talstærk forsamling politikerne vil lytte til!

Personligt har jeg oplevet at få anonyme, mindre søde opringninger af personer der ikke var tilfredse med min åbenmundethed omkring vande. Selv to jeg regnede for venner ringede og var "mindre søde", men jeg kan kun opfordre til at lade de brodne kar ligge og passe sig selv, og gøre det der er godt for lystfiskeri, nemlig at hjælpe nye lystfiskere i gang. Hvad enten det så er flue-, gedde-, mede, hav eller kyst, eller laksefiskeri, må og skal vi hjælpe de nye i gang! Hvad er der så slemt ved at fortælle om en kystplads? Der bliver flere mennesker, lyder svaret. Ja, er det så slemt? En fremmed er en ven du ikke har mødt endnu, desuden har du en at snakke med over théen inde på stranden, og hvis du endelig vil være alene, er der over 7.000 km kyststrækning i DK, mon ikke det er muligt at finde et sted du kan stå alene? Jamen de andre må selv finde deres pladser, det har jeg skulle. Ja, og hvor hårdt var ikke det? Hvad med at hjælpe vedkommende? Det kan være at vedkommende kan hjælpe dig en dag? Eller du kan nøjes med at gøre det af ren og skær venlighed!
Jeg forstår at der ikke kan fortælles om vande an har lovet at tie stille med, men lad ikke det være en undskyldning for at være passiv.
Desværre er mennesker, og især Danskere gode til at tulle rundt og hytte deres eget skind.

Nu jeg tænker over det, burde jeg lave en hjemmeside udelukkende og kun med fiskevande i DK, det kan måske sætte en debat i gang!Afsender: Mads Hussing
Dato: 10-06-2006 11:01:45
Emne: RE: Forundring
Hej Dimitri,

Du skriver bare det du ved, så sætter vi det på her på Fiskemagasinet.dk!

Mvh
MadsAfsender: Dimitri Hardorff
Dato: 10-06-2006 11:22:58
Emne: RE: Forundring
Du kan starte med Bagsværd. Der er rimelig hot for tiden hvad angår karper!Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 10-06-2006 12:57:32
Emne: RE: Forundring
Hej.

Jeg kan sådan set godt forstå den forundring der er omkring manglende deling af informationer om vores fiskevande. Men jeg tror ikke så meget det er meninger som ( folk skal da også have alt forærende ) o.lign. der spiller den store rolle, men derimod nok mere frygten for hvad der vil ske med en sø hvis der lækkes for mange info.
Der har jo desværre været tilfælde igennem tiderne på hvor galt det kan gå. Et af de større skrækeksempler er jo nok det der skete med Sunds sø for nogle år tilbage, hvor en række artikler i fiskemedier bevirkede at folk valfartede til søen i stort antal, ikke bare fra DK men også fra vores nabolande. Og det bevirkede at geddebestanden faldt drastisk i søen, og er først nu ved at komme sig igen.
Mht. karpefiskeriet, så har der jo også her været utallige eksempler på at madfiskere og tyvfiskere har fjernet mange karper fra søerne, og mon ikke det også er primært grunden til disse hemmelighedskræmmerier fra karpefiskernes side. Det er jo ikke alle lystfiskere der er c&r fiskere, og disse har jo også adgang til de informationer der uddeles på div. Forums og hjemmesider.
Og mht. kystfiskeriet, kan grunden til hemmeligheder måske netop være at vi er så heldige i DK at have så meget kystplads, så hvorfor direkte invitere andre til at stå på nakken af en, når man nu efter lang tids søgning endelig har fundet et godt sted. Jeg ved det ikke, men jeg kan forestille mig at dette kunne være en grund.
Men misforstå mig endelig ikke, jeg vil meget gerne dele ud af mine erfaringer, og tager ofte nye lystfiskere med ud til ”mine” fiskesteder. Jeg har med dette indlæg kun i sinde at belyse lidt af grundene til at der er så mange hemmeligheder forbundet med vores fiskevande, som jeg ser det.

Med venlig hilsen
Ryan
Afsender: Dimitri Hardorff
Dato: 10-06-2006 14:13:51
Emne: RE: Forundring
"Et af de større skrækeksempler er jo nok det der skete med Sunds sø for nogle år tilbage, hvor en række artikler i fiskemedier bevirkede at folk valfartede til søen i stort antal, ikke bare fra DK men også fra vores nabolande. Og det bevirkede at geddebestanden faldt drastisk i søen, og er først nu ved at komme sig igen."

- Præcis sådan en situation ville vi undgå om alle var åbne om deres pladser! Flere fiskevande der kommer ud til den brede befolkning, giver mindre fiskepres på den enkelte sø.

"Mht. karpefiskeriet, så har der jo også her været utallige eksempler på at madfiskere og tyvfiskere har fjernet mange karper fra søerne, og mon ikke det også er primært grunden til disse hemmelighedskræmmerier fra karpefiskernes side. Det er jo ikke alle lystfiskere der er c&r fiskere, og disse har jo også adgang til de informationer der uddeles på div. Forums og hjemmesider."

- Det er C&R fiskere der stjæler karper. Spm. Hvad der er værst at slå en karpe ihjel for at nyde den, eller stjæle den og lukke den ud i et lille vand hvor kun den enkelte kan fange den?
Du skriver desuden, Det er jo ikke er alle lystfiskere der er C&R fiskere".
Dertil kan jeg svare, det er heller ikke alle lystfiekere der er tyvfiskere!

"så hvorfor direkte invitere andre til at stå på nakken af en, når man nu efter lang tids søgning endelig har fundet et godt sted"

- Netop for at hjælpe de nye der ikke ved hvor der er godt at fiske. Gør det så meget at dele en kystplads? Som du skriver, har vi nok kyststrækning til alle.

"Jeg ved det ikke, men jeg kan forestille mig at dette kunne være en grund."

- Folk er egocentrede og tænker ikke udenfor deres egen lille verden. "Hvorfor hjælpe andre når vi har det godt som vi har det? De andre må jo også yde, for at nyde." Tænk at skulle hjælpe andre!!??

DimitriAfsender: Peter Pasnow
Dato: 10-06-2006 21:05:04
Emne: RE: Forundring
hej alle.

jeg er enig med ryan.

det er feks. ret surt at se sit elskede lokalvand langsomt blive tømt for fisk pga. for meget åbenhed.
ofte er det desværre indvandrer der er skyld i disse vilde fiskeslagterier, og det er i mine øjne er seriøst problem- de stopper først når vandet er tomt...

bevars de er fra en anden kultur hvor der er ok, men hvad nu hvis vi gjorde det samme dernede hvor de kommer fra? jeg ved det ikke men det er i hvertfalt et stort problem i danmark og det frammer næppe integrationon?

vh. peter

Afsender: Dimitri Hardorff
Dato: 10-06-2006 21:27:18
Emne: RE: Forundring
Og hvem stjæler fisk for at sætte dem ud i sit eget private vand?Afsender: Peter Pasnow
Dato: 10-06-2006 21:39:56
Emne: RE: Forundring
hold da op en masse stavefejl jeg fik lavet der, jeg ved ike hvorfor men efter 2 min. så slettes der hvad jeg skriver!!! derfor bliver det derefter....

for en god ordens skyld vil jeg lige pointere at jeg IKKE stjæler fisk fra nogle..........

Afsender: Dimitri Hardorff
Dato: 10-06-2006 21:42:43
Emne: RE: Forundring
Og jeg spiser heller ikke karper, selvom jeg er 2. generations ;)

Det med at din tekst bliver slettet, kan "løses" ved at du efter hvert minut kopierer det du har skrevet, hvis din tekst bliver slettet, mister du ikke det hele :)Afsender: John Østergaard
Dato: 10-06-2006 23:36:48
Emne: RE: Forundring
Hej Peer

Jeg vil ikke vide noget specielt. læs det indlæg jeg havde den 5 juni og læg det sammen med mit indlæg her. Da vil du forstå hvad jeg mener.

Venlig hilsen

John Ø.Afsender: John Østergaard
Dato: 11-06-2006 01:17:54
Emne: RE: Forundring
Hej alle

Tak fordi I kom til tastaturet.

Jeg har ikke på noget tidspunkt i de indlæg jeg har haft opfordret folk til at offentliggøre deres vande. Der kan argumenteres for og imod offentliggørelse af ens hjemvande.

Imod kan tale for et alt for stort fiskepres, tænk på ”søen” i Søllerød. Der fiskede jeg meget i 80erne med en kammerat. Vi fiskede ikke karpe, men gedde da søen, i hvert fald den gang, rummede en stor geddebestand med fisk op over 10kg. Der var ikke mange der fiskede i søen. Enkelte lokale mad fiskere, også os der genudsatte alt hvad vi fangede. Den gode Lindstrøm som ejede put and take søerne nær ved havde udsat karper i søen. Nogle der var blevet tilovers da han satte fisk ud i ørred søerne. Dem fiskede vi ikke efter men efter alle de andre arter inklusive stor karusser. Jeg har dog mangen nat hørt karperne gnaske i overfladen, uden i øvrigt interessere mig for dem.
Langsomt begyndte der at komme folk som ville fiske karper og spurgte ind til fiskeriet.
Vi sagde gladelig at der var karper i søen og inden længe begyndte de første hard core karpefiskere med det rigtige grej at indfinde sig. Så begyndte vi at interessere os for karpe fiskeri og spurgte en af dem hvor der også kunne fiskes karper. Han gav os navnet på et vand hvor der ikke var gang i den. Adspurgt nogle uger senere svarede han med et overlegent smil. Hø, der har ikke været fanget fisk der i en længere periode. Det tog vi ham ilde op og sagde til alle vi mødte ude ved Albertslund søerne hvor søen lå. Det resulterede i at søen blev og måske stadig bliver fisket af mange folk med bivi og hele molevitten. Tag den tænkte vi! Jeg tror ikke søen som sådan har lidt skade, men en sø på størrelse med 2 fodboldbaner har også godt af noget fred og ro. Det er langt fra alle karpefiskere jeg har mødt der har respekt for den natur de befinder sig i. Specielt har cola/øl dåser og ”makadonals” affald det med at komme ud af øje og som oftest også ud af sindet for mange.

Det der taler for en offentliggørelse af vande mener jeg er; Jo flere vande jo bedre får vi fordelt fisketrykket.
Mere åbenhed giver flere lystfiskere og dermed også mere indflydelse hos politikerne.
Med åbenhed har vi også bedre mulighed for at opdrage på hinanden så vi behandler naturen med respekt og kun høster af overskuddet. Jeg spiser ikke karper, men har dog forståelse for at andre gør det, hvis vandet kan klare det.

De kystpladser som jeg fisker på er som hovedregel ikke hemmelige, alene af den grund at der på flere af dem er mange lystfiskere. Dog som regel kun marts, april og september. Resten af tiden har jeg det mere eller mindre for mig selv. Jeg er også privilegeret. Jeg bor 200meter fra kysten, og har nogle af Danmarks bedste kystpladser i mit nærområde.
Kommer der en lystfisker til de områder hvor jeg fisker kigger jeg ham an og hvis vi falder i spænd vil jeg gerne give lokal kendskab videre.
De fleste der har fisket på kysten i flere år og fået en hvis erfaring kan dog altid selv finde pladserne og har ikke behov for introduktion. De vil højst spare lidt tid hvis de får fiduserne serveret. Her kommer vi til et andet ømtåleligt punkt.

Mange siger. ”nu har jeg brugt så mange timer og dage på at lure denne plads, så hvorfor skal jeg give alle guldkorne videre til en eller anden tilfældig botnakke der ikke gider få fingeren ud selv, men vil have det hele foræret.” De mennesker har godt af lidt modstand og jeg mener heller ikke de skal ikke serviceres, men alle de andre lystfiskere som begår mange elementære fejl. Fejl som i hvert fald jeg har begået mange af, skal have en hjælpende hånd så de ikke opgiver ævred. Eksempelvis en der kommer til kysten med en 10 fods gedde stang med et halvt påfyldt hjul med 0,35mm gammelt monofil line og en 60 gram pirk. De har behov for hjælpende hånd!

Hvis I læser mit indlæg igen handler det ikke om hvor, men hvordan og hvornår vi fisker. Hvor kan vi berige hinanden. Ellers læs mit indlæg den 5. juni. Det var manglende svar på dette indlæg der satte mine, indrømmet lidt polemiske spørgsmål i gang, men jeg mener nogle gange der skal lidt provokationer til for at sætte gang i den!

Venlig hilsen

John Ø.
Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 11-06-2006 06:37:30
Emne: RE: Forundring
Hejsa igen.

Først vil jeg lige undskylde hvis dette indlæg til tider kan virke lidt ”vrøvlet”, er lige kommet hjem efter en nats karpefiskeri i Præsteengssøerne, så er lidt træt…:-) vi fangede dog ingenting, men havde et par gode runs, som desværre blev mistet.

For en god ordens skyld vil jeg lige starte med at sige at jeg bestemt ikke er modstander af at man udveksler erfaringer mht. fiskevande o.lign. Jeg er aldrig bleg for at tage andre med til ”mine” gode fiskesteder… De få jeg efter mange års søgning endelig har fundet…:-)
Dog mener jeg at man skal være en smule påpasselig med at afsløre for meget på offentlige medier, da tyvfiskere jo også har adgang til disse oplysninger.

Dimitri >>> du skriver som en tilføjelse til mit indlæg om c&r fiskere at det heller ikke er alle lystfiskere der er tyvfiskere, og det er jeg fuldstændig enig med dig i, men faktum er at der stadig er nogle der tager fisk fra et fiskevand, og sætter dem ud i deres egne vande, og så længe disse huserer tror jeg det bliver svært at få folk til at dele deres erfaringer om fiskevande.

En anden ting er jo også det som Peter nævner med indvandrere, og lad mig lige slå fast med syvtommer søm, jeg har intet imod indvandrere.
Men jeg husker da de første begyndte at komme til DK i starten af 90´erne. Dengang fiskede jeg meget i Troldhede kulsø, og var vidne til at indvandrerne begyndte at fiske i søen i stort antal, og de nakkede alt hvad der kom på land, selv små skaller og brasen blev taget med hjem og ristet over bål. Det var de vant til der hvor de kom fra, det var den måde de kunne forsørge familien på, og det er jo klart at en livsstil man har haft i mange år, kan man ikke bare sådan lige lave om på. Det må man have forståelse for, og så hjælpe dem, og forklare dem på en pæn måde at forholdene i DK er anderledes.
Men Det er jo ikke kun indvandrere der gør den slags, også tyske feriegæster har jeg ofte set hjemtage alt hvad de fanger, selv fisk under mindstemålet blev aflivet, og puttet i køletasken.
De har en anden lovgivning og det er op til os at fortælle dem om regler og forhold i DK, og heldigvis har alle dem jeg har gjort opmærksomme på dette været flinke og forstående.

John>>> Mht. dit tidligere indlæg omkring natfiskeri ved kysterne, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig, jeg er ikke den mest erfarne kystfisker, jeg plejer at benytte den gammeldags metode, ved at tage ud og kigge på forholdene og så bestemme om jeg vil fiske eller ej, nogle gange vælger jeg rigtigt og andre gange vælger jeg forkert…:-)
Nu efterlyser du at der kommer flere af de knap 3000 brugere til tastaturet og bidrager med hvad de nu kan og vil af oplysninger, men som jeg ser det er det et fåtal af brugerne der benytter sig af forummet, og det kan der jo være flere grunde til.
Jeg husker da jeg selv tidligere var bruger på et andet forum, men stoppede med det efter et års tid, fordi næsten alle indlæg ( saglige eller usaglige ) endte i mudderkastning og skænderier..
Det er heldigvis ikke så slemt herinde, så derfor kan det da også undre mig at der ikke er flere der benytter forummet her, men det er jo selvfølgeligt frivilligt om man vil det..
Måske nogle af fiskemagasinets redaktører kan være behjælpelig…:-)

Med venlig hilsen
Ryan
Afsender: Henrik Hansen
Dato: 11-06-2006 11:51:17
Emne: RE: Forundring
jeg har ikke noget imod og dele mine gode fiskepladser med andre, men jeg bruger ofte den med, "noget for noget".
jeg er ikke helt enig med at fisketrykket vil falde på den enklte fiskeplads, hvis folk havde kendskab til mange steder.
hvis jeg fortalte folk om de 2-3 stede hvor jeg ved at man med rimelig stor sikkerhed kan fange en gedde på 5-8 kg hver gang man fisker der, og samtidig fortalte om de 30 andre fiskepladser hvor størrelsen ligger på 1,5-3 kg, så ved jeg da godt hvor folk vil fiske.
jeg har også et eks. hvor fiskeriet faktisk blev lukket en overgang. Det var i Hobro inderfjord hvor de lokale beborere blev meget forarget over og se en flok posefiskere slagte løs på den lokale stamme af karper.
MVH HansenAfsender: John Østergaard
Dato: 11-06-2006 12:22:33
Emne: RE: Forundring
Hej Ryan

Jeg tror du har ret med hensyn til hvor mange der bruger forummet. Jeg har dog en lønneligt håb om at der kommer flere der vil blande sig i fremtiden. Grundende til de ikke blander sig, kender jeg ikke, men vil her opfordre folk til at komme af huse. Det gør ikke ondt at ytre sig, du kan allerhøjst tage fejl!

Mudderkastning vil jeg ike medvirke til, men en god diskussion hvor bølgerne kan gå højt og argumenterne bliver ridset op er jeg ikke bleg for. Vi skal heller ikke være for pæne. Gå efter bolden så kan det ikke gå helt galt!

Din sidst kommentar vil jeg blot sige. Sågerne.

Venlig hilsen

John Ø.

Afsender: steen knudsen
Dato: 11-06-2006 12:27:47
Emne: RE: Forundring
Hej.

Dele fiskepladser ud til højre og venstre med rund hånd.Nul,det sker ALDRIG igen.
Det er nok noget med af skade bliver man klog.
Sådan som jeg ser det,er det langt de færreste der fisker som jeg gør.
Det er heldigvis også de færreste der rovfisker,men dem som gør volder betydelig skade på de vande de fisker i.
Om det er nydanskere,turister eller indfødte :-) der er synderne,er såmænd totalt ligegyldigt.
Dem som bare slagter løs,er jo dem som gladeligt "nasser" oplysningerne på sider som denne.
Hvorfor bruge en masse tid på at finde fiskene selv,når man nu har en flok blåøjede fjolser til at gøre det for sig?
Værste eksempel som jeg har set,er direkte afledet af min "hjælpsomhed" og naive tro på at en appel om skånsomt fiskeri,skulle være nok.
Det var det så bare ikke.
Nej der kom pludselig folk langvejs fra og i stort anta,for at fiske på netop den plads som jeg havde informeret om.
Der var så lige fem mand,der virkelig gik hårdt til makronerne.
10 dage i træk fra kl 08,00 om morgenen til 16,00 om eftermiddagen.
De 4 fiskede og nummer 5 var fragtmand.
ca med 1 1/2-2 timers mellemrum,kom fragtmanden og hentede fangsten fra de 4 andre.
4-5 FYLDTE bæreposer,med rogntunge aborre.HVER GANG
At der så også var 5-10 andre der kom og fyldte en bærepose eller to 2-3 dage i træk,gjorde bare tingene værre.
Jeg har sidenhen fået at vide at fiskene blev solgt i Tyskland,sammen med mange andre fisk,som denne gruppe fangede.
Det var feks de samme 4 mand,der stod for fangster af Torsk i Århus havn.
100-250 torsk pr mand om dagen.
Hvordan havde de fundet ud af det?? Jo,det var der en der havde skrevet om i avisen.
Tænk lidt på det,inden i/du fortæller vidt og bredt om hvor godt fiskeriet er på netop den ene eller den anden plads.
Forøvrigt syntes jeg det er bedre at bruge betegnelsen hemmeligt vand,frem for et opdigtet sted.

Mvh. Steen v KnudsenAfsender: John Østergaard
Dato: 11-06-2006 12:32:07
Emne: RE: Forundring
hej Henrik

Enig, der kan være gode argumenter for ikke at udveksle vande med hvem som helst. Det var nu heller ikke mit ærene med indlægget. man kan godt udveskle erfaringer med en fiskemetode uden at fortælle hvor fisken er fanget.

Nu fisker jeg for det meste p kysten og der vil vi ikke kunne tømme nogle pladser for fisk, allerhøjst træde hinanden over tæerne.
På kysten vil der med tiden blive glattet ud, så lystfiskere bliver godt fordelt, selv om alle pladser er offentliggjort.

I søerne skal der nok lidt kontrol med fiskeriet så de ikke bliver ødelagt i er en en forstand. evt. fangstbegrænsning. C og R. maks antal fiskere per dag og fredningstider.

Venlig hilsen

John Ø.Afsender: John Østergaard
Dato: 11-06-2006 12:57:02
Emne: RE: Forundring
Hej Steen

Enig med dig, ovenstående beretninger kan mildest talt gøre en sur.
Jeg tror dog ikke at hemmeligheds kræmmeri kan ændre voldsomt meget på det forhold at der er nogle der er så griske som beskrevet af dig.

Vi har omsætningsforbud i Danmark på lystfiskerfanget fisk, og da de mennesker du her beskriver, kun kan forstå køllesprog, mener jeg at bøderne skal sættes markant op, og de vande hvor der er offentlig adgang til skal have vagter som det ses nogle steder i eks. USA.

Her til sidst vil jeg igen sige. det var ikke min plan med indlægget at vi skulle give vande til hverandre kun udveksle erfaringer og diskutere metoder.

Skægt som en diskussion kan udvikle sig!

Venlig hilsen
John ØAfsender: Henrik Hansen
Dato: 11-06-2006 20:54:12
Emne: RE: Forundring
Hej John Ø

så vil jeg godt starte med at udveksle en erfaring.
det drejer sig om agn til havkatte.
jeg har nu oplevede 4 gange at "min hornfisk i lakseolie" har fanget markant bedre end andre agn på de pågældende ture. 1. gang fangede 20 mand 40 katte det er 2 i snit, men jeg løb med 8!!
2. gang fangede jeg de 3 eneste katte på båden.
3. gang fangede jeg 3 ud af de 5 der blev fanget. og sidste gang fangede min agn 4 ud af 6 misser, denne gang fangede jeg dog ingen, det var mine kammerater som havde nasset sig til lidt agn.
hermed er en sikker agn til misser giver vidre.
MVH HansenAfsender: Dimitri Hardorff
Dato: 11-06-2006 20:58:05
Emne: RE: Forundring
Kunne være spændende at prøve med agn i olie til gedder/sandart...Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 12-06-2006 12:19:05
Emne: RE: Forundring
Hej John...

Jeg er desværre ikke enige med dig i at folk ikke vil dele ud af deres erfaringer på forumet!!!

Jeg har på et tidspunkt skrevet at jeg ikke ville nævne de bedste fiskepladser for multer, men det er ikke med hensyn til mig selv , - alene!!!
Man er nødt til at være enige med sine fiskekamerater om disse ting, der er jo nogen, - også kystfiskere - som ikke deler ud af gaverne.
Husk, at der er jo mange aspekter i et favoritvand.
- der er jo ikke nogen af os der har det helt for os selv, eller hvad ???

Jeg har selv fået nogle tips og tricks der har fundet anvedelse ved vandende.

Søren "kokken" Olesen.Afsender: John Østergaard
Dato: 12-06-2006 15:17:45
Emne: RE: Forundring
Hej Kok

Mine erfaringer fra forumet er at det er svært at f¨å folk til at give deres besyv med når det drejer igom at udveksle efaringer og debatere praktisk kystfiskeri. For få deltager, vidner mine hotte tråde om. Jeg ville gerne have flere ud af busken, Derfor startede jeg denne tråd.
Min natfisketråd gav 2 svar fra dig. Denne lidt mere "vinklet" tråd har indtil videre givet 21 svar.

Venlig hilsen

John Ø.
Afsender: Peter Pasnow
Dato: 12-06-2006 18:17:07
Emne: RE: Forundring
det kan være at de fleste fiskere hellere vil bruge deres fritid ved kysterne end at sidde foran skærmen? og hvis det er tilfældet så forstår jeg det da udemærket godt ;-)

jeg har selv fisket på kysten i mange år og det er for mig en hel del sjovere selv at prøve sig frem end at få pladserne foræret af andre.
det er eventyret der er vigtigt element for mig.
men ligesom jeg håber at andre fiskere respekterer min måde at fiske på, så respekterer jeg dermed også alle andres.

Afsender: Mads Hussing
Dato: 15-06-2006 11:05:55
Emne: RE: Forundring
Det er jo en større diskussion det her, for selvfølgelig skal man give lidt på de her fora, ellers er de jo ikke så interessante. Jo, når nogen bliver svinet til og det kan starte en større debat, så flokkes debattørerne som fluer om en lort :-)

Der er et par vande jeg ikke vil give væk lige nu, men det kan være at det ændrer sig til næste år. Jeg kunne ekemspelvis godt tænke mig at fange en karpe i den kaliber Michael fik på over 20 kg, og jeg ved hvor han har taget den, så derfor vil jeg da derud. Hvis alle vidste det, så kunne jeg formentlig ikke få den plads jeg gerne ville have.

Men den sø kommer jo også frem, og så valfarter folk derud. Jeg håber bare at jeg har nået lidt fiskeri inden da i den sø :-)

Jeg har set på et forum en der gerne ville ud at fiske i en bestemt sø. Han spurgte efter hvilken agn han skulle, hvor den bedste plads var, og hvor han skulle lægge tacklerne. Så er der ikke meget tilbage selv at undersøge, og man kan jo spørge sig selv om det er ham der har fanget den fisk hvis han får en på, eller om det er dem der har hjulpet ham.... Der er ikke noget udfordring tilbage hvis man skal have det hele foræret, og selvom jeg meget gerne vil hjælpe folk, så skal det ikke være for nemt og folk må gerne gøre en indsats selv.

Mvh
Mads
Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk