Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Jimmi
Dato: 21-09-2005 18:00:24
Emne: Hjælp
Jeg er lige begyndt at fiske og er faldet for at fiske med wobler, men har ik den store forstand på det. Så håber en eller nogle vil hjælpe mig. Skal man spinne den hurtigt, eller langsomt, ind? og skal man holde pauser under indspinningen?
Jeg har købt nogle abu tormentor, som flyder og har raslekugler, er dette en udenmærket wobler eller skal jeg gå over til rapala? grunden til jeg spørger er at jeg har hørt den omtalt mange gange....

På forhånd tak

Jimmi



Afsender: Martin Fabricius
Dato: 17-02-2006 12:38:01
Emne: RE: Hjælp
Hej Jimmi

Det er lidt svært at hjælpe når du ikke skriver, hvor du vil fiske med wobler.

Jeg selv har aldrig fisket med andet end Rapala og Nils Master.
Det var det jeg startede med dengang, og det har jeg haft meget held med. Men tror at alt kan bruges hvis bare det går rigtig i vandet.
Det er meget afgørende om du bruger svirvel, hægte eller splitringe. Det ødelægger woblerens gang i vandet. Så det skal fjernes hvis det sidder på.
Du skal binde en rapala knude, så wobleren kan arbejde frit.

Hvis du er i tvivl om hvordan man binder en rapala knude så kontakt mig på mfr@frac.dk (må i andre selvfølgelig også)

Hvis du fisker med wobler i å kan du gøre følgende:
Kaste på tværs og lade strømmen føre wobleren over i et jævnt tempo, uden at spinne særlig meget ind. Begynd først indspinningen når den er op langs egen side. Rapalaen er suveræn til havørred, mens Nils Masteren har givet mig mange store bækørreder. Den største på 52 cm.

I sø kan du fiske sådan:
Kaste op langs breden. Langs siv, væltede træer osv. Bare wobleren kommer tæt på standpladser. Den skal fiskes i et hidsigt tempo. (Prøv spinstop)

I P&T:
Kast ud og spin ind i et meget varieret tempo. Det er meget giftigt. Men især i Put&Take er spinstop meget effektivt!
Sjovt nok har jeg haft meget held med Nils Master i en grøn/gul 6 cm model.


Men kontakt mig endelig hvis du er i tvivl om noget.

Martin Fabricius
mfr@frac.dk




Afsender: Mads Hussing
Dato: 17-02-2006 12:49:27
Emne: RE: Hjælp
Hej Jimmi,

Bare lige et kort svar, så vil jeg sige at ABUs Tormentor er en helt fin wobbler, og den skal nok give dig en masse fisk!

Mvh
Mads



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 17-02-2006 16:01:33
Emne: RE: Hjælp
Hej Jimmi.

Valg af wobbler og indspinningshastighed afhænger nok meget af hvad du vil fiske efter og hvornår.

Jeg kan kun svare dig ud fra egne erfaringer, som er sø fiskeri efter gedder, sandart og aborre samt kystfiskeri, jeg bruger sjældent wobblere i åerne, der foretrækker jeg flue, spindere og i enkelte tilfælde små blink, men dermed skal det ikke være sagt at wobblere ikke dur i strømvand, det viser de mange fangstrapporter jo at de gør…:-)

Ved geddefiskeriet bruger jeg stort set altid Abu´s Hi-lo i Rød/hvid, eller tigerstribet, samt enkelte Rapala Magnum modeller, Det gør bestemt ikke noget at bruge de store modeller, da gedderne kan tage byttefisk på mere end 1/3 af deres egen størrelse, så selv en voksen magnum wobbler er jo kun til den søde tand for en 10+ kilos gedde..
I sommermånederne fanger jeg ofte gedderne midt i vandet eller i overfladen, og her bruger jeg helst flydende wobblere, som jeg indstiller til at gå højt, eller også bruger jeg poppers, det kan jeg godt anbefale dig at bruge, men pas på, det er ikke for folk med sarte nerver…:-)
I efterårs og vintermanederne foregår fiskeriet stort set altid nær bunden ved skrænter og huller, her indstiller jeg wobblerne til at gå dybt ( kan selvfølgelig kun gøres ved de wobblere der har bevægelig ske ) og fisker dem langsomt, evt. belastet med et par splithagl eller lign. Lidt oppe ad forfanget, eller endnu bedre et lille glidebly over stålforfanget, men husk at sætte en lille plastikperle mellem bly og forfang, så blyet ikke ødelægger knuden ved de mange kast.
Jeg fisker gerne med spinstop, og har lagt mærke til at langt de fleste hug sker under spinstoppet.

Når jeg fisker sandart dørger jeg for det meste med medium størrelse Rapala wobblere ( 6 – 10 cm ) eller modeller der ligner rapalas meget. Min favourit er faktisk en wobbler som jeg ikke kender navnet på, blot en billig model, den minder meget om en Rapalawobbler men er en smule mere buttet, og med blanke sider og en sort/grøn ryg.
I dybere søer sætter jeg en lille blybelastning ca 1 ½ meter oppe ad linen. Om sommeren og ved nattefiskeri spinfisker jeg af og til med samme wobblere, men uden blybelastning da det sker at sandarten jager midt i vandet.

Mht. aborrer i sommermånederne fisker jeg med små wobblere som jeg spinder forholdsvist hurtigt ind, gerne i skrappe farver som rød, orange og gul.

Ved kysterne bruger jeg mest små wobblere i lyse farver om dagen og mørkere farver om aftenen og natten, som hovedregel fisker jeg uden spinstop i et friskt tempo, men hvis ørrederne er træge, hjælper det af og til at lave små spinstop, og i disse tilfælde falder hugget ofte under spinstoppet.

Håber det kan bruges, og knæk og bræk med plastikagnene…:-)

Med venlig hilsen
Ryan




Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk