Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 10-12-2006 09:40:19
Emne: bulefiskeri
okay så kommer den i har bedt om angående bulefiskeri nu kan i ihvertfald komme mig hm jeres forklaringer som sportfiskere om at bule-fiskeri er sportligt hvis i vil høre min mening må i nok hellere lukke børnene ind på værelset hehe for det ord er ik for børn nej pjat men kom nu med jeres forklaringer om det



Afsender: Raymond 
Dato: 10-12-2006 11:09:28
Emne: RE: bulefiskeri
Jeg har prøvet det 2 gange i vinters.
Min første tur var i snestorm med Bonito.Der blev ikke fisket meget og turen stoppede før tid pga. vejret.
Jeg fik selv en lille 2kg. torsk som huggede rent på en sort gummimak.
Der blev fanget 5-6 fisk.Og jeg mener de 2 af dem var fejlkroget.
Jeg så ikke nogen stå med kæmpebevægelser for at rykke fiskene.
På min anden tur var jeg med på et afbud hos en klub.
Der var en del af dem der var af den overbevisning at "fiskene ikke spiser, så de skal fejlkroges". Det syns jeg er en rystende holdning.
Der var også monteret meget store 3 kroge netop af samme grund hørte jeg fortalt.Det var dog ikke alle mand fra klubben der havde den overbevisning.
Jeg fik ikke fisk men så ca 10 fisk komme ombord. Jeg så en 5-6 fisk blive kroget foran gællerne.Så også 2-3 fejlkrogninger.
Jeg vil selv gerne på buletur en anden gang.
Raymond




Afsender: michael pedersen
Dato: 10-12-2006 17:30:20
Emne: RE: bulefiskeri
Det er uetisk da det er frisk der står og gyder for at sikre de næste generationer. Hvad ville folk sige hvis det samme indtraf ved St Vejle å efter Aborre, når de var fyldt med rogn..



Afsender: Christian Klagenberg
Dato: 10-12-2006 18:50:38
Emne: RE: bulefiskeri
Vågn op michael, st vejle å blir da tæsket for fuld musik ,der er mange der ryg fisker til posen der nede det har jeg da set mange gange....
hvis det er så skrækkeligt med fiskeri efter gyde torsk hva ska vi så gøre ved erhvervs fiskerene???
Spiser du torske rogn??




Afsender: MARTIN LANGTOFT ESBERG
Dato: 10-12-2006 19:32:56
Emne: RE: bulefiskeri
Sandheden er den at bulefiskeri ikke er forbudt, det er fiskerens egen etik og moral der afgør om man gør det eller ej, jeg gør det og har gjordt det i mange år.
Hvor skal det forbydes? alle steder eller kun Øresund? Fiskene på stevns og storebælt er tit bidefisk..
E det så ok?? Hvor går grænsen??
Der er mange ting at tage stilling til, hvem kan det?
Hvordan kan man kontrollere at detr ikke bliver bulefisket på Øresund ,når man ikke engang kan fjerne de både der trækker troll gennem hele sundet..
Det er ikke ok at fiske i et fredningsbælte omkring en å, men at vandre 500 meter op i å og stå og kaste blink i hovedet på ørreden er ok??
Lad folk selv afgøre hvad der er moralsk, jeg tror der er menge der er trætte af denne evigt tilbagevendende debat om bulefiskeriet..





Afsender: MARTIN LANGTOFT ESBERG
Dato: 10-12-2006 19:36:44
Emne: RE: bulefiskeri
Lige en bemærkning..
Jeg mener at have hørt at torskene ikke gyder på bunden, men oppe i vandet gerne i strøm/springlag, er der ikke en biolog tilstede der kan komme med en forklaring..
Mener bare at torskene står i buler hele året, har set det på loddet, hvor lang tid skal de gyde:-) ???



Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 10-12-2006 19:41:20
Emne: RE: bulefiskeri
ah martin det passer nu ik at de står i buler hele året og ja det er da op til personen om han vil dyrke bulefiskeri eller ej , men en ting er sikkert jeg kunne aldrig drømme om det for der sætter jeg grænsen



Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 10-12-2006 19:44:19
Emne: RE: bulefiskeri
christian dem der bare står og fylder poserne er nu heller ik for smarte der skulle jo gerne være en god bestand af flotte aborrer til næste generation ik , det samme ser man ved randers havn



Afsender: MARTIN LANGTOFT ESBERG
Dato: 10-12-2006 19:48:33
Emne: RE: bulefiskeri
Hej JJJ.

Det er da fint at det er her din grænse går, her er min så..

Aborrefiskeri i St Vejle å mange fisker med jig/spin måden man fisker jiggen på afgør om du fejlkroget fisken, jeg undgår gerne at spinne dernede..

Torskefiskeri efter stortorsk her gør det samme sig gældende, det er måden du fisker på der afgør om du fejlkroger fiske, her fisker jeg med små bevægelser.

Og jo torkene står i buler hele året, fra Januar til December, der er en del positíoner på min plotter hvor det forekommer.



Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 10-12-2006 20:10:09
Emne: RE: bulefiskeri
hm martin jeg tror nu aldrig at jeg har fejlkroget en aborren hverken på jig eller spinner hm hehe jeg fejlkrogede en ørred i dag men det var nu rent uheld jeg fiskede med flydene franskbrød og 3 gange tog den det 3 gang løb den med linen og jeg gav tilslag ups hehe surt



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 13-12-2006 16:38:27
Emne: RE: bulefiskeri
Hej.

Her er så min mening om bulefiskeriet.:-)

Jeg har prøvet det 3 gange på Øresund, og jeg må ærligt indrømme at det er en af de få typer lystfiskeri der ikke tænder mig vildt meget. Om det er noget svineri at fiske på gydende torsk kan jeg ikke rigtig tage en stilling til, men okay, lidt forkert er det jo nok set ud fra et etisk synspunkt. Men jeg vil ikke gå så langt som til at klandre andre for at de gør det.

Der hvor filmen for alvor knækker for mig, er ved det deciderede rykfiskeri, Det mener jeg er noget griseri. men hvad værre er at enkelte turbådsskippere ikke kan acceptere at man ikke vil fiske på den måde. Jeg har oplevet en gang at blive overfust af en skipper fordi jeg fiskede med roligere bevægelser. Han kom farende hen til mig, rev stangen ud af hånden på mig, og begyndte at rykke til så han næsten fik overbalance, og skældte ud fordi jeg ikke gjorde sådan. Jeg skal nok lade værre med at nævne skipperen her, men spørg lige om jeg blev hidsig på vedkommende, og fik sagt min mening....:-)

Det sjoveste var da vi kom i land, og jeg havde fanget lige så mange fisk som de øvrige fiskere, og tilmed også turens største.... Hans ansigtsudtryk var ikke til at tage fejl af....

Men sådan lige umiddelbart vil jeg nok ikke sige nej tak til endnu en tur med bulefiskeri, men det er ikke noget jeg gør vildt meget i. Min interesse ligger på den anden side af landet, et godt stykke ude på vesterhavet..... Der får man i det mindste lov til at fiske noget mere, og ikke bare sejle rundt hele tiden....:-)

Med venlig hilsen
Ryan



Afsender: Christian Klagenberg
Dato: 13-12-2006 17:12:30
Emne: RE: bulefiskeri
att: Ryan Jeg er ik i tvivl om hvem du har været ude med :) syg oplevelse ,jeg var fanme blevet sindsyg hvis der kom en og brokkede sig over min fiske måde...



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 13-12-2006 17:59:52
Emne: RE: bulefiskeri
Hej Christian.

Ja det er træls når skipperen opfører sig på den måde, og endnu værre at der står 20 andre fiskere og kigger på at man får sådan en omgang, nar man egentlig er den eneste der fisker på den "rigtige" måde.

Men det er nu ikke den episode der har taget lysten til bulefiskeri fra mig, det er mere at det er lidt kedeligt. Sidste gang jeg var afsted stævnede vi ud kl. 8.00 og var i havn igen kl. 15.00, og i de 7 timer, fiskede vi max 2 timer, resten af tiden blev brugt på at lede efter bulerne...

For at der ikke skal være misforståelser skal jeg nok lige nævne at den føromtalte skipper ikke er Lars fra Nadia. har godt hørt lidt historier om hvordan han kan være...:-) Jeg har hørt at den skipper jeg havde den tur med ikke sejler mere, men ved det ikke 100% sikkert. Der går jo mange rygter...:-) Det er også 5 år siden det skete...

Mvh
Ryan



Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 13-12-2006 20:10:35
Emne: RE: bulefiskeri
ih ryan jeg var fandme blevet tosset hvis det var mig du har betalt for fiskeriet så skal han da ik blande sig sådan en skipper skræk hehe men jeg syntes sku at det var fint at du fangede den største hehe så kan han sku lære det hehe



Afsender: Troels Taylor
Dato: 13-12-2006 22:08:36
Emne: RE: bulefiskeri
Hej Jens.
Jeg må tilstå jeg er imponeret over din evne til at grine på skrift..
I indlægget ovenfor formår du at bruge "hehe" ikke færre end 3 gange på under 3 linier..:-)

Taylor



Afsender: Christian Klagenberg
Dato: 13-12-2006 22:24:52
Emne: RE: bulefiskeri
Att : Ryan, I mine øre lyder det som om du har været ude på bæ tur men dem er der jo også nogen af . Lars plejer nu ik gå ud og ta folks grej han tar sin egen stang og viser hvordan man fanger :)



Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 14-12-2006 14:47:17
Emne: RE: bulefiskeri
hehehehe troels nå må man nu heller ik grine mere jeg begynder snart at tude istedet for



Afsender: John Østergaard
Dato: 14-12-2006 20:56:07
Emne: RE: bulefiskeri
Hej Jens Jørgen

Hvis du eller andre mener bulefiskeriet er uetisk kan I fiske torskene i sommermånederne. Der bliver 9 ud af 10 kroget foran gællerne. Nuvel, du går glip af rognen, men det kommer du alligevel til om føje år, hvis torskebestanden udvikler sig som den har gjort de sidste år. Faktum er at kvoterne for erhvervsfiskeriet i Nordsøen og ikke mindst Østersøen er blevet nedsat, år for år, de seneste år. Uanset om Erhvervs/lystfiskeriet eller klimaændringer er grunden til de dalende kvoter.

Jeg mener lystfiskeri efter torsk i gyde perioden er passé. På de 6 ture jeg har været på er mellem 50% og 70% af fiskene blevet fejlkroget. Samtidig forekommer det mig paradoksalt at vi fisker på fisk der skal sikre os et fiskeri i fremtiden.

Fiskeriet er tilladt og dermed legitimt at dyrke. Jeg vil dog hellere stå at fiske i længere tid, fange flere og i en sø der ikke er hård og en temperatur der er noget mere behagelig. Hellere det end det stres jeg har set bulefiskeriet er. Indrømmet torskene er i gennemsnit ikke så store som om vinteren.

Kunne i øvrigt godt tænke mig at vide hvad Vi ørredfiskere ville syntes om fiskeri på gydebankerne?

Mig bekendt er torskene de eneste fisk vi fisker på mens de gyder?

Grin for alt i verden. Det andet er ikke til at holde ud!

Venlig hilsen

John Ø.




Afsender: Jens Jørgen Jacobsen
Dato: 14-12-2006 21:22:11
Emne: RE: bulefiskeri
hej john tja det er sku kedeligt med torske bestanden men det gælder vel flere arter det er nok mindst 8 år siden jeg sidst fangede en ålkvabbe og hvad angår sommertorsk så er de jo sjove at fange på fluestangen ik og iøvrigt spiser jeg sjældent min fangst , og jo john der var nok nogen som ville blive stik-tosset hvis nogen fiskede på gydebankerne



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk